Derby light: Tottenham-Fulham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.01.01. 11:01
A "light" kifejezés nem az ellenfél játékerejének jellemzésére szolgál, hanem a két londoni klub visszafogott rivalizálását hivatott érzékeltetni....

A "light" kifejezés nem az ellenfél játékerejének jellemzésére szolgál, hanem a két londoni klub visszafogott rivalizálását hivatott érzékeltetni. Igen, a Fulham ellen egyietlen londoni csapat habzó szájú drukkerei sem tudják igazán felpörgetni magukat. Még legközelebbi ellenlábasuk, a Chelsea sem igazán tekinti komoly derby-nek a Cottager-ek elleni összecsapást. A legtöbb ember számára szimpatikus, aranyos csapat a Fulham: a tulaj egy tisztességes egyiptomi milliárdos, aki nem költ elmebeteg összegeket a csapatra, a cséká egy harminc fölötti technikás, harcos középpályás aki minden korábbi klubjánál kedvenc volt és most sem jut eszébe senkinek kifütyülni, amikor ellenfélként érkezik egyik volt csapatához. A védelemben olyan megbízható jómunkásembereket találunk, mint Schwarzer vagy egyik kedvenc mexikói játékosom, Salcido, a többnyire kutyaütő csatárok között pedig ott lapul a texasi veszedelem, a fehér Eminem, maga Clint Dempsey. Na meg ott van a Gerazoli is, válogatottunk hitbuzgó, sértődékeny jófiúja. A szépséghibákat (Zamora, A. Johnson, Mark Hughes) meg elnézi nekik az ember.A "light" kifejezés nem az ellenfél játékerejének jellemzésére szolgál, hanem a két londoni klub visszafogott rivalizálását hivatott érzékeltetni. Igen, a Fulham ellen egyietlen londoni csapat habzó szájú drukkerei sem tudják igazán felpörgetni magukat. Még legközelebbi ellenlábasuk, a Chelsea sem igazán tekinti komoly derby-nek a Cottager-ek elleni összecsapást. A legtöbb ember számára szimpatikus, aranyos csapat a Fulham: a tulaj egy tisztességes egyiptomi milliárdos, aki nem költ elmebeteg összegeket a csapatra, a cséká egy harminc fölötti technikás, harcos középpályás aki minden korábbi klubjánál kedvenc volt és most sem jut eszébe senkinek kifütyülni, amikor ellenfélként érkezik egyik volt csapatához. A védelemben olyan megbízható jómunkásembereket találunk, mint Schwarzer vagy egyik kedvenc mexikói játékosom, Salcido, a többnyire kutyaütő csatárok között pedig ott lapul a texasi veszedelem, a fehér Eminem, maga Clint Dempsey. Na meg ott van a Gerazoli is, válogatottunk hitbuzgó, sértődékeny jófiúja. A szépséghibákat (Zamora, A. Johnson, Mark Hughes) meg elnézi nekik az ember.

A Fulham általában nagyon udvarias vendég: a legritkább esetben szoktak egynél több pontot magukkal vinni. A Stoke City otthonában aratott győzelem évek óta első idegenbeli sikerük volt. No, de a statisztikákra nem lehet semmit sem alapozni. Példának okáért a Stoke ellen az a Baird lőtte mindkettő góljukat, aki előtte még sosem volt eredményes (a Britanniában pedig az első tíz percben összehozott két bombagólt).

CSAPATHÍREK

Kaboul nagy haverja lehet Defoe-nak, mert önként felvállalt egy hárommeccses száműzetést csak, hogy ne érezze egyedül magát Jermain fiunk. Hálistennek Billy Gallas felépült, így újra van három bevethető középhátvédünk, ami azért megnyugtató.

Nem tudom, hogy Redknapp kit fog pihentetni - de alighanem pár embert muszáj lesz. Mert objektíve az Everton elleni liverpooli meccs sokkal fárasztóbb lesz. Bár lehet, hogy a mester azt vallja, hogy a mostani meccsen sokkal jobb eséllyel szállhatunk harcba a három pontért és így a lehető legerősebb csapatot küldjük pályára, az Everton-meccsre való tekintet nélkül.

Gallas vagy Bassong tehát biztosan visszatér a csapatba. Alighanem Jenas is elfoglalja Palacios helyét és Crouch kezdetése sem lenne túl nagy meglepetés. Esetleg vdV is leülhet a padra és így kedvenc muszkánk is játszhat. Egy Kranjcar-Modric váltás is megeshet, bár vdV és Modric együttes hiánya nagyon megnövelné a pontvesztés kockázatát.

A Fulhamnél Zamora az egyetlen számottevő hiányzó. Az egykori Spurs-ös kenyérpusztító tavaly, harminc évesen futotta első elfogadható szezonját a profi fociban és a Fulham fő gólfelelőse lett. Távollétében a rekordigazolás Andy Johnson vezetheti a csatársort - bár szerintem Dempsey és Gera is jobb nála. Ha belegondolunk, hogy Danny Murphy is ott fog kocogni a középpályán beláthatjuk, hogy jó kis csapat ez a Fulham, annak ellenére amit Hughes csinál velük mostanában.

SPEKULÁCIÓ

Mark Lawrenson 2-0-ás Spurs-sikert jósol, pöte is kétgólos hazait tippel, csak vendéggóllal spékelve - sőt még az enestés vendégtippelő is a 2-0-át látja a legvalószínűbb eredménynek. Toronymagas esélyesnek tűnünk tehát, és ez rendjén is van. Ilyenkor lehet nagyot koppanni és nagyot aratni is lehet (hú, ezt kurvára megmondtam...) - szóval bízva az utóbbiban - és emlékezve egy pár évvel ezelőtti Boxing Day-es Fulham elleni meccsre - egy nagyképű, felszabadult 5-1-et tippelek. Pav és Crouch is gólt fog szerezni. Sőt Jenas is. (Azért pénzt ne tegyen senki erre...)

MÁS

Úgy néz ki komoly az esély arra, hogy egy újabb Spurs-öregfiú térjen vissza az anyaklub kebelére januárban. Kevesen tudják, hogy David Beckham észak-londoni gyerek és a Tottenhamben kezdett focizni mielőtt elhappolta előlünk a Manure. Nagyapja országos Yid volt és David (milyen jól csengő név:) barátunk sokszor mondta, hogy már csak a nagypapi emlékére is szívesen bújna Spurs-szerkóba. Most Redknapp le is nyilatkozta, hogy megpróbáljuk márciusig elhozni Posh Spice férjét. Mindenesetre Ginolát érdemes lesz távol tartani a stadion környékéről. (Ugye ismerjük a rigmust: "Posh Spice is a slapper/She wears a wonder-bra/When she's shagging Beckham/She thinks of Ginola!")

Vegyes érzések formálódnak az emberben ezzel a potenciális igazolással kapcsolatban. Egyrészt annyi pénzt hozna a konyhára a távol-keleti mezeladásokból, hogy abból vehetnénk egy kiárusított világsztárt a nyáron, másrészt márciusban muszáj lesz visszatérnie Kaliforniába, így a 25-ös keretszámot figyelembe véve necces lesz egy embert elveszíteni a szezon végére. (Bár ki tudja, lehet, hogy van egy kiskapu erre és Harry be tudna hívni valakit a helyére.) Az sem elhanyagolható szempont, hogy Becks (ígérem ezt a becenevet még egyszer nem írom le) még mindig a világ egyik legjobb szabadrúgás-lövője. Már nem is emlékszem mikor szereztünk utoljára gólt közvetlen szabiból... Na meg Lennon barátunk fejlődésében és szerepet játszhatna - van még mit tanulnia Azza Blud-nak beadások terén.

No, megyek keresek egy kis szőrt a kutyaharapáshoz. Remélem mindenkinek élvezetes Szilvesztere volt és még egyszer: nagyon boldog új évet kívánok minden kedves Yidnek és filiszteusnak!

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik