Vinnie Jones fizet és imádkozik Gazza gyógyulásáért

Vágólapra másolva!
2013.02.20. 13:17
null
Gascoigne szörnyű állapotban van (Fotó: express.co.uk)
A nyolcvanas és a kilencvenes évek angol futballjának legendás verőembere, a visszavonulása óta hollywoodi karriert is befutott, számos nagyszerű filmben szerepelt Vinnie Jones bevallása szerint minden nap imádkozik régi barátja, az Egyesült Államokban alkohol- és drogfüggősége miatt gyógykezelt Paul Gascoigne felépüléséért.

Mint ismert, a 45 éves Gascoigne-t Pheonixben kezelik egy rehabilitációs klinikán, de már az odajutás sem volt (sör- és) zökkenőmentes. Az elmúlt években súlyos mértékben, testileg, szellemileg és anyagilag is leépült Gazza csak barátai segítségével, illetve anyagi támogatásával volt képes – már sokadjára – felvenni a harcot az alkohollal. Elvonója heti 7500 fontba kerül, többek között Gary Lineker, Piers Morgan és a már említett Vinnie Jones fizeti a számlákat.

Az elmúlt évtizedben futballsztárból a mozivásznak ügyeletes keményfiújává avanzsált Jones egy személyes látogatást is tervez az arizonai rehabilitációs klinikára: „Mindent tőlünk telhetőt elkövetünk, hogy az angol labdarúgás koronaékszere újra a régi legyen. Minden egyes nap imádkozom érte. Ha kicsit jobb állapotban lesz, meg is látogatom” – nyilatkozta a jelenleg az Elementary televíziós sorozat forgatásán dolgozó jó barát.

Azok a bizonyos koronaékszerek... (Fotó: The Sun)
Azok a bizonyos koronaékszerek... (Fotó: The Sun)

Gazza és Vinnie leghíresebb, 25 évvel ezelőtti találkozása egy fájdalmas, de azóta klasszikussá vált pillanatot örökített meg: egy 1988-as Wimbledon–Newcastle United angol bajnoki találkozón a hazai színekben futballozó Jones Gascoigne legnemesebb testrészének szorongatásával okozott kellemetlen perceket ellenfelének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik