Spanyolország: kilencévnyi börtönbüntetést kért az ügyész Dani Alvesre

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 19:21
null
Dani Alves a tavalyi világbajnokságon (Fotó: Getty Images)
Címkék
Az ügyész kilencévnyi börtönbüntetést kért Dani Alvesre, a 126-szoros brazil válogatott labdarúgóra, aki január óta őrizetben van nemi erőszak gyanújával.

 

A kilenc év börtönön túl további tízévnyi próbaidőre bocsátást is kért az ügyész, továbbá 150 000 eurónyi kártérítést a sértett számára – számoltak be a csütörtöki fejleményről a spanyol lapok, többek között a Mundo Deportivo.

Mint ismert, Dani Alvest januárban vették őrizetbe, miután egy fiatal nő azzal vádolta meg, hogy tavaly decemberben egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatta.

Alves védői csapata szerette volna elérni, hogy a labdarúgó szabadlábon védekezhessen, de a kérést harmadszor is elutasították. A tárgyalási szakasz most kezdődik, a meghallgatások időpontját még nem tűzték ki.

A 40 éves futballista kitartóan tagadja a vádat, arra építvén a védekezést, hogy a szexuális együttlét közös akarattal történt, ám a spanyol lapok emlékeztetnek: a vizsgálat során Alves négyszer is megváltoztatta a vallomását.

Dani Alves karrierje legszebb időszakát a Barcelonában töltötte, de futballozott a Sevilla, a Juventus, a PSG, a Sao Paulo és a mexikói UNAM kötelékében is – utóbbi klub a letartóztatása után bontott vele szerződést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik