Zidane: Ronaldo és Messi jó játékos, de szerintem Ribéry a legjobb

Vágólapra másolva!
2009.07.14. 09:57
Zinedine Zidane továbbra is harcol Franck Ribéry megszerzéséért. A korábbi kiváló futballista, aki jelenleg tanácsadóként dolgozik a Real Madridnál, úgy fogalmazott: honfitársát tartja a világ legjobb játékosának, de nem azért, mert francia. Eközben a Bayern München labdarúgója – sérülésre hivatkozva – ismét kihagyta csapata edzését.
Zidane (elöl) Ribéryt tartja a világ legjobbjának
Fotó: Action Image (archív)
Zidane (elöl) Ribéryt tartja a világ legjobbjának
Zidane (elöl) Ribéryt tartja a világ legjobbjának
Fotó: Action Image (archív)
Zidane (elöl) Ribéryt tartja a világ legjobbjának

Zinedine Zidane már az átigazolási időszak elején világossá tette, mindent elkövet azért, hogy honfitársa, Franck Ribéry a Real Madridban folytassa pályafutását, és úgy tűnik, továbbra sem mondott le a megszerzéséről. A jelenleg a „királyi klubnál” tanácsadóként dolgozó korábbi futballistasztár szerint ugyanis a Bayern München középpályása a világ legjobbja.

„Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egyaránt kiváló játékos, de számomra Franck Ribéry a világ legjobbja – mondta Zidane az ESPN műsorában. – És ezt nem azért mondom, mert Franck francia, hanem mert tényleg nagyon jó.”

A Real Madrid korábbi klasszisa az újjáépülő „királyiakról” is beszélt. Az aranylabdás szakember – saját tapasztalatából kiindulva – nem szeretné, ha ismét „galaktikusoknak” neveznék a madridi együttes játékosait.

„Florentino Pérez a világ legjobbjait gyűjti össze a klubjába, de ne hívjuk őket galaktikusoknak – fogalmazott a francia. – Emlékszem, hogy minket így neveztek, amikor David Beckham, Luís Figo, Ronaldo és én is itt szerepeltem, de ennek negatív hatása volt. Csak annyit kell mondani a csapat tagjaira, hogy ők a legjobbak.”

Eközben Franck Ribéry felkészülését a Bayern Münchenben rejtélyes sérülések hátráltatják. A bajor együttes sztárja tegnap rövid időn belül ismét idő előtt fejezte be az edzést. Német hírforrások szerint a hozzáállása miatt az utóbbi időben sok kritikát kapó Ribéry ezúttal térdpanaszokra hivatkozva hagyta abba hamarabb a tréninget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik