Pellegrini az első edzések után: C. Ronaldónak nincsenek sztárallűrjei

Vágólapra másolva!
2009.07.13. 09:10
Manuel Pellegrini, a Real Madrid vezetőedzője a felkészülés pénteki kezdete után a hét utolsó napján megtartotta első sajtótájékoztatóját, amelyen elmondta, minél előbb szeretné véglegesíteni keretét. A chilei szakember szerint a támadószekció már teljes, de szükség van még még két középpályásra, valamint egy szélsőre.
Pellegrininek (középen, sötétben) jelenleg túlságosan bő a kerete
Fotó: Action Images
Pellegrininek (középen, sötétben) jelenleg túlságosan bő a kerete
Pellegrininek (középen, sötétben) jelenleg túlságosan bő a kerete
Fotó: Action Images
Pellegrininek (középen, sötétben) jelenleg túlságosan bő a kerete

Manuel Pellegrini a Real Madrid pénteki első edzésén megismerkedett új csapatával. A chilei szakember vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: minél előbb szeretné kialakítani a „királyi gárda” végleges keretét a következő idényre, de neveket még nem említett a lehetséges távozók között, mert mindenkinek megadja a lehetőséget a bizonyításra a következő napokban, hetekben.

KAKÁ IS MEGÉRI A PÉNZÉT

Kaká szerint a Real Madrid érte kiadott 65 millió eurója nem aránytalanul nagy összeg, hiszen „...ha ennyit fizettek értem, azt jelenti, hogy ennyit érek”. A Milantól igazolt támadó a Marca vele készült terjedelmes interjújában azt is elmondta, ha döntenie kell, hogy 2007 után újra Aranylabdát nyer vagy a spanyol sztárklubbal trófeákat, inkább az utóbbit választaná. Különben is: Alfredo Di Stéfano és Zinedine Zidane klubjával történelmet akar írni.
Mindenesetre Pellegrini július 27-e után – amikor Kaká, Iker Casillas, Sergio Ramos, Raúl Albiol és Daniel Parejo is csatlakozik a kerethez – már a végeleges kerettel szeretne dolgozni. Ehhez azonban még két középpályásra, valamint egy szélsőre is szüksége van.

„Minél bővebb a keret, annál nehezebb az edzőnek, de a trénernek az a dolga, hogy azokkal a játékosokkal dolgozzon, akik rendelkezésére állnak – mondta Pellegrini. – Az én együttesemben nem lesz megkülönböztetés. Július 27-ére, amikor a többi játékos is csatlakozik a kerethez, szeretném véglegesíteni a csapatot. Persze egy-két napot csúszhatunk az utolsó finomításokkal. Mindesetre a csapat támadószekciója teljes, még két középpályásra van szükség, valamint egy szélsőre.”

Pellegrinit a sajtó munkatársai arról is faggatták, milyen volt első találkozása a csapat új sztárjával, Cristiano Ronaldóval. A chilei szakember szerint igazi profi labdarúgó az új szerzemény.

„Ronaldo teljesen normális játékos, aki az elsők között érkezett az edzésekre, és már beilleszkedett a csapatba. Nincsenek sztárallűrjei – mondta a mester. – Kiváló képességű futballista, aki eddig is a Real Madridhoz hasonló szintű klubban játszott. Eltérő kép az, amit kifelé mutat, mint amilyen a pályán, ahol teljesen normális és nyugodt.”

Pellegrini cáfolta, hogy a Real Madrid megválna teljes holland kontingensétől, külön kiemelte Wesley Sneijder képességeit, ám a spanyol lapok szerint még így is nagyon valószínű, hogy Royston Drenthének, Rafael van der Vaartnak és Ruud van Nistelrooynak távoznia kell. Arjen Robben viszont nagy valószínűséggel maradhat, főleg ha nem érkezik Franck Ribéry.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik