Hivatalosan is bemutatták Kakát a Santiago Bernabéu Stadionban

Vágólapra másolva!
2009.06.30. 20:35
Immár hivatalosan is a Real Madrid játékosa Kaká: a brazil középpályást kedden este mutatták be a Santiago Bernabéu Stadionban. A legnagyobb nyitott kérdés az volt, melyik mezben játszik majd a 2007-es aranylabdás, de erre is választ kaptunk: a 8-as dressz lesz Kakáé.
A 8-as mez, Kaká, Florentino Pérez és Alfredo di Stefano
Fotó: Reuters
A 8-as mez, Kaká, Florentino Pérez és Alfredo di Stefano
A 8-as mez, Kaká, Florentino Pérez és Alfredo di Stefano
Fotó: Reuters
A 8-as mez, Kaká, Florentino Pérez és Alfredo di Stefano

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS

Július 26-án, az al-Ittihad elleni mérkőzésen léphet először pályára hivatalosan a Real Madrid színeiben a királyi gárda két frissiben megvásárolt világklasszisa, Kaká és Cristiano Ronaldo.
Épül Florentino Pérez új galaktikus birodalma: kedd este a Santiago Bernabéu Stadionban hivatalosan is bemutatják a Real Madrid egyik új nyári szerzeményét, a brazil Kakát.

A nagy felhajtással kísért sajtótájékoztató természetesen nem szolgált sok újdonsággal, hiszen azt már korábban is tudni lehetett, hogy a 27 éves középpályásért 67 millió eurót fizet a „királyi gárda” az AC Milannak, valamint azt is, hogy Kaká hat évre szóló szerződést kötött a legutóbbi spanyol bajnokság ezüstérmesével.

A legnagyobb nyitott kérdés az volt, hogy melyik mezben játszik majd a 2007-es esztendő aranylabdása: végül erre is választ kaptunk, a brazil klasszis a 8-as dresszben lép majd pályára a „királyi gárdában”.

30 000 néző foglalt helyet a Bernabéu Stadionban, ahová először Florentino Pérez elnök, valamint a klub élő legendája, Alfredo di Stefano érkezett meg – majd az elnök úr beszéde után (és a közönség üdvrivalgásától kísérve) az est főszereplője, a már Real-mezben feszítő Kaká is a színpadra lépett. De ekkor még nem lehetett tudni, melyik szám szerepel majd az aranylabdás hátán.

„Ez a világ futballjának egy nagy pillanata – vezette fel Kaká bemutatását Florentino Pérez elnök. – Köszönjük a szurkolóink támogatását, ők a klub motorjai. A lehető legjobb csapatot akarjuk felépíteni. Kakának számos kérője volt, de ő csakis a Real Madridban akart játszani. A világ egyik legjobb csapatában, a Milanban megmutatta, hogy nagyszerű játékos. Az olasz együttesnél, amellyel baráti viszonyt ápolunk, bebizonyította, hogy nem csak a pályán, hanem azon kívül is igazi sportember.”

„Üdvözöljük új otthonában, a Santiago Bernabéu stadionban Ricardo Izecson dos Santos Leitét – ismertebb nevén Kakát” – köszöntötte Pérez a brazil sztárt, majd gratulált neki a Konföderációs Kupa megnyeréséhez.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a csapatban játszhatok. Minden vágyam, hogy számos sikert érjen el a Real Madrid a jövőben” – mondta Kaká spanyolul, majd felmutatta újdonsült mezét, melynek a hátán a nyolcas szám volt látható.

Ami az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat illeti, a klub tájékoztatása szerint Kaká már a délelőtt folyamán átesett az ilyenkor szokásos procedúrán – a Sanitas La Moraleja klinikán lefolytatott vizsgálatokon természetesen nem találtak semmit, ami megakadályozhatta volna az aranylabdás szerződtetését.

KAKÁ ÖRÖKRE MILAN-SZURKOLÓ MARAD

Noha most már a Real Madrid játékosa, Kaká szíve örökre az AC Milanért dobog – legalábbis a brazil így nyilatkozott a Telelombardia tévécsatornának. „Minden köszönök a Milan drukkereinek. Örökké a szívembe zártam őket. A Milan az életem része, ahogy én is része vagyok a klub történetének. Mindig a piros-feketék szurkolója maradok.”

KAKÁ MEGÉRKEZIK MADRIDBA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik