Robben törlesztene, Heinze szerint Roby Carlos nem pótolható

Vágólapra másolva!
2007.08.23. 23:34
Két új igazolást mutattak be a Santiago Bernabue Stadionban: a Real Madrid holland és argentin válogatott játékossal erősítette meg keretét. Ám amíg Arjen Robben átigazolási ügye hetek óta húzódott, addig Gabriel Heinze szinte egyik pillanatról a másikra lett a királyiak játékosa. Spanyol lapinformációk szerint a balszélsőért közel 40 millió eurót fizettek ki a „blancók”, ellenben a balhátvédet „megúszták” 12 millió euróból.
Heinze és Robben: Angliában ellenfelek voltak, Spanyolországban csapattársak lettek
Heinze és Robben: Angliában ellenfelek voltak, Spanyolországban csapattársak lettek
Heinze és Robben: Angliában ellenfelek voltak, Spanyolországban csapattársak lettek
Heinze és Robben: Angliában ellenfelek voltak, Spanyolországban csapattársak lettek

Robben Ramon Calderón 2006-s elnökválasztási kampányának egyik kulcsembere volt, ám leigazolása tavaly nyáron ugyanúgy nem jött össze, mint a brazil Kaká, vagy éppen Cesc Fabregas szerződtetése, akik szinten az elnök kívánságlistájának élén álltak.

Idén nyáron a madridiak ismét nagy erőket mozgósítottak a három nevezett játékos megszerzéséért, de végül csak Robbent sikerült megszerezniük, fáradozásukat és kitartásukat végül eredmény koronázta, igaz nem kevés pénzük meg bánta.

„Kész vagyok a játékra – mondta Robben. – A héten már kifejezetten kemény fizikai edzésekkel készültem, alig várom, hogy bemutatkozzam. Tudom, hogy a Madrid nagyon sok pénzt fizetett ki értem és azt is tudom, hogy már milyen régóta szerettek volna szerződtetni. Minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy bebizonyítsam, nem vártak rám fölöslegesen és költötték a pénzüket hiába.”

Még a Real Madrid-Chelsea közötti megegyezés előtt híre ment, hogy Robben azért nem játszik a „kékeknél”, mert sérült, ám az érintett ezt akkor is határozottan cáfolta, most meg ki emlékszik már rá…

„Számomra külön megtiszteltetés volt, hogy Ramon Calderón elnök személyesen is ennyire ragaszkodott hozzám. Nagyon boldog vagyok, azt hiszem a két klub úgyszintén, de nagyon nehéz időszakon vagyunk túl mindannyian. Sok nehéz pillanattal, de most elérkezett az idő, hogy a végére érjünk. Nagyon optimistán nézek a folytatás elé.”

Robben az angol Chelsea-ben, Heinze a szintén angol Manchester Unitedben került oldalvonal kívülre. Márpedig ilyen klasszisokat, akiket európai sztárklubok is szívesen a soraikban tudnának, több mint hiba lenni a kispadon, vagy éppen a lelátón tartani.

Heinzét arról kérdezték, képes lesz-e feledtetni a balhátvéd pozíciójában Roberto Carlost.

„Úgy gondolom, ez lehetetlen, nem is ezért jöttem ide – válaszolta. – Azért vagyok itt, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek a csapatért. Roberto Carlost csodálom, óriási játékos.”

„Nem tudom megmondani, hogy a hétvégén bemutatkozhatok-e vagy sem. Két hete tértem vissza a szabadságról. Edzettem, de nem a csapattal. Madridban a csütörtöki volt az első edzésem. Egyelőre azt sem tudom, edzőnk milyen poszton számít rám, belső védőként vagy a baloldalon. Manchesterben inkább a szélen játszottam, a válogatottban többnyire középen.”

A Real Madrid a Sevilla elleni vesztes spanyol Szuperkupa-mérkőzéseket követően szombaton, a városi rivális Atlético Madrid ellen, hazai környezetben kezdi meg bajnoki szereplését a 2007-2008-s idényben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik