Védelmét erősítené meg a Barca, Materazzi az elsőszámú kiszemelt

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.17. 16:01
Még nincs vége, de máris biztosan kijelenthető: nehéz szezont zár az FC Barcelona. A 2006-2007-s idénynek a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is címvédőként futhattak neki, ráadásul mindkét sorozatban elsőszámú esélyesnek számítottak, lévén a sikerek mögött remek játékot mutattak. Bár a bajnoki címért még versenyt futnak, az idény elmaradt a várakozásoktól, így részben érhető, hogy máris a csapat átalakításában gondolkodnak, Ahogyan az egy sztárklub esetében lenni szokott, nem garasoskodnak, ha az erősítésekre kerül sor. A spanyol sajtóban máris Marco Materazzi, John Terry, Frank Lampard vagy éppen Edgar Davids Barcelonába költözésének esélyeiről cikkeznek.
A Marca tudni véli, a gránátvörös-kékek elsősorban védelmüket, illetve védekezésüket szilárdítanák meg. Elsőszámú kiszemeltjük nem más, mint az Internazionale világbajnok olasz hátvédje, Marco Materazzi.

A karizmatikus játékos fizikailag is igen erős egyéniség, aki ráadásul képes fanatizmusát a társaknak is átadni. A vb-címet követően nagyszerű idény áll mögötte az olasz bajnoki címet szerző Interben, de két olasz világbajnok védő esete azt mutatja: van, aki csak a hazájában lehet próféta…

A másodosztályba száműzött Juventustól Fabio Cannavaro a Real Madridhoz, Gianluca Zambrotta éppen a Barcelonához szerződött. Előbbi Fabio Capello feltétlen bizalmát bírva több meccsen is elképesztő, rá egyáltalán nem jellemző hibákat vétett, míg utóbbi nem tudott állandó helyet kiharcolni magának a katalánok kezdőjében. Amikor meg játszott, ő is többször jött zavarba, mint az olasz válogatott vagy éppen a Juventus védelmében.

Persze, ettől még ne törjünk előre pálcát Materazzi esetleges spanyolországi szereplése fölött. Annál is inkább, mert az érintett két csapat, illetve a játékos közül egyelőre csak a Barca sportigazgatója, Txiki Begiristain ismerte el, hogy elsőszámú kiszemeltjük a milánói kék-feketék alapembere.

A sor ugyan Materazzival kezdődik, de egyáltalán nem vele végződik. A Barca-védelem közepén Carlos Puyol kapitány helye biztos, mellette viszont ebben az idényben Rafael Márquez, Edmílson és Thiago Motta is hiába kapott bizalmat, hosszútávon egyikük sem tudott megragadni a kezdőben, élni a Frank Rijkaard edzőtől kapott lehetőséggel. ---- T ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik