Kiesési rangadót nyert a sereghajtó, még él a tarragonai remény

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.03.04. 19:19
Címkék
A sereghajtó Gimnastic de Tarragona labdarúgócsapata idegenben, emberhátrányban fektette két vállra az Athletic Bilbaót a Primera División 25. fordulójában. Ezzel a sikerrel életben tartotta bennmaradási reményeit az újonc gárda.
Portillo góllal vette ki a részét a tarragonai sikerből
Reuters
Portillo góllal vette ki a részét a tarragonai sikerből
Portillo góllal vette ki a részét a tarragonai sikerből
Reuters
Portillo góllal vette ki a részét a tarragonai sikerből
Az újonc Gimnastic valósággal nekirontott a bilbaói együttesnek, Portillo révén pedig a 17. percben már a látogatóknál volt az előny. A Tarragona nem esett abba a hibába, hogy a vezetés tudatában visszaállt, hanem tovább rohamozott.

A fordulás után megfogyatkozott a vendégcsapat, a létszámfölénnyel azonban nem tudott élni a házigazda, sőt, tízemberrel is a Tarragona volt veszélyesebb. A 72. percben Pinilla megduplázta a Gimnastic előnyét, egyúttal beállította a végeredményt is.

Ezzel a győzelemmel életben maradtak az újonc bennmaradási reményei, a Bilbao pedig csapnivaló játéka miatt rendkívül fontos pontokat szórt el.

Az Espanyol hazai környezetben félóra elteltével Raul Tamudo szezonbeli tizedik találatával szerzett vezetést a Villarreal ellen, a 29 esztendős támadó Fernandez Luis Garcia átadása után vette be Sebastian Viera kapuját.

A játékrész hátralévő részében mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagyobb gólhelyzet, azonban a pontatlan befejezések miatt újabb találat nem született a szünetig.

A fordulás után átvette a játék irányítását a látogató, az 53. percben Leandro Somoza előkészítése után Diego Forlán a bal felső sarokba bombázott. A mérkőzés végét jelző sípszóig ugyan mindkét kapu többször is veszélyben forgott, ám a csatárok rendre elpuskázták a lehetőségeket.

A Mallorca támadói az első negyvenöt percben hiába rohamozták a Levante kapuját, a kanári-szigeteki alakulat nem tudott túljárni Jose Molina eszén.

A második játékrészben viszont belendült a hazai gépezet, a térfélcserét követően gyors egymásutánban Jankovic és Victor is mattolta a látogatók hálóőrét. A végjátékban ugyan Kapo révén még szépített az Osasuna, de a vendégekben nem volt elég átütőerő a pontszerzéshez elengedhetetlen újabb találat megszerzéséhez.

SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PRIMERA DIVISIÓN)

25. FORDULÓ
Atletic Bilbao – Gimnastic de Tarragona 0-2 (Portillo 17., Pinilla 72.)
Espanyol – Villarreal 1-1 (Tamudo 29., ill. Forlán 53.)
Zaragoza – Real Sociedad 3-2 (Aimar 53., Milito 75.-11-esből, Ewerthon 81., ill. Herrera 17., Cerio 90.)
Deportivo La Coruna – Real Betis 0-1 (Fernando 80.)
Mallorca – Levante 2-1 (Jankovic 48., Victor 51., ill. Kapo 74.)
Racing Santander – Osasuna 1-0 (Juanjo 79.)
KÉSŐBB JÁTSSZÁK:
Real Madrid – Getafe
Recreativo Huelva – Atletico Madrid
SZOMBATI MÉRKŐZÉSEK:
Valencia – Celta Vigo 1-0 (Morientes 67.)
Sevilla – Barcelona 2-1 (Kerzsakov 39., Daniel 61., ill. Ronaldinho 14.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik