Ülőröplabda Eb: gyászos nap – három meccs, három vereség

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2019.07.19. 23:13
null
A mieink fájó vereséget szenvedtek el a horvátoktól (Fotó: Dömötör Csaba)
Gyászos napon vagyunk túl: három mérkőzésen voltunk érdekelve a hazai rendezésű ülőröplabda Európa-bajnokság ötödik napján, és mindhárom után lehajtott fejjel hagyták el a pályát a magyar játékosok.

 

A legelső volt a legfájóbb: az 5–9. helyért zajló csatározások során női válogatottunkat ismét legyőzték az előző három kontinensviadalon egyaránt sereghajtó horvátok, akiktől már hétfőn, az első csoportmérkőzésünkön is kikaptunk, már akkor is roppant kellemetlen meglepetésre. És akkor is döntő szettben, ahogy most is, ami már túlmutat holmi balszerencsén. A napi második meccsükön a szlovénektől szenvedtek vereséget a hölgyek, ezen a tornán szintén másodszor, és bár itt volt egy jó játszmájuk, a második, amely csak 25:23-ra ment el, egyrészt ez is elment, másrészt sokadszor nyújt biztató teljesítményt a csapat az esélytelenek nyugalmával, hogy aztán a nyerhető meccseken újra és újra begörcsöljön, és tudása töredékét vezesse elő.

A horvát–magyar női meccsel szinte egy időben egy pályával odébb rendezték a lengyel–magyar férfimérkőzést a 11. helyért, és sajnos ott sem termett számunkra sok babér. Noha szettről szettre több pontot szereztek fiaink (15, 19, majd 22), a győzelemre nem volt esélyük, így az utolsó helyen végeztek. Nekik tehát már nem lesz több fellépésük ezen az Eb-n, a nőknek viszont még igen szombat délelőtt 11-től Finnország ellen, a záró napi program negyedik mérkőzéseként. Amelynek fénypontját természetesen a két döntő jelenti majd: előbb 14:15-től a gyengébbik nem fináléjában Oroszország–Olaszország összecsapásra kerül sor, majd amint ezzel végeztek a hölgyek, de nem előbb, mint 16:00 órakor elkezdődik a férfidöntő a bosnyákok és az oroszok között.

Érdekesség, hogy mindkét párosításnak van előzménye ezen az Eb-n: a nőknél 3:0-ra nyertek, a férfiaknál ugyanilyen arányban kikaptak az oroszok.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Férfiak. A 11. helyért:
Lengyelország–Magyarország 3:0
Nők. Az 5–9. helyért: Horvátország–Magyarország 3:2, Szlovénia–Magyarország 3:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik