Interjúk a 4. fordulóból!

2518456 25184562518456 2518456
Vágólapra másolva!
2013.03.16. 23:03
Címkék
  Tisztelt olvasók!A tippverseny korszaka lejárt a PLL Blog történetében és helyette egy sokkal aktívabb, talán több ember figyelmét felkeltő...

Tisztelt olvasók!

A tippverseny korszaka lejárt a PLL Blog történetében és helyette egy sokkal aktívabb, talán több ember figyelmét felkeltő és inkább megosztó, szóbeszédet generáló bejegyzés sorozat veszi ismét kezdetét!
Elérkeztünk a Liga azon korszakához, amikor minden mérkőzésről van miért szót ejteni, van értelme esélyt latolgatni, formákat elemezni.
Az első osztály kiegyenlített színvonala, a másodosztály rutinossága és a "rivalizálások" vagy éppen a harmadikosok töretlen szenvedélye is okot adhat egy kis beszélgetésre.Tisztelt olvasók!

A tippverseny korszaka lejárt a PLL Blog történetében és helyette egy sokkal aktívabb, talán több ember figyelmét felkeltő és inkább megosztó, szóbeszédet generáló bejegyzés sorozat veszi ismét kezdetét!
Elérkeztünk a Liga azon korszakához, amikor minden mérkőzésről van miért szót ejteni, van értelme esélyt latolgatni, formákat elemezni.
Az első osztály kiegyenlített színvonala, a másodosztály rutinossága és a "rivalizálások" vagy éppen a harmadikosok töretlen szenvedélye is okot adhat egy kis beszélgetésre.

Eztán tehát Gaál Barna kollégám, mint "riporter" és cikkanyag felelős és jómagam fogjuk színesíteni a PLL életét a fordulók utáni interjú sorozatokkal, mert reméljük jó pár alkalommal megalapozza a csapatok és a szurkolók hangulatát a következő mérkőzésekre!

Nézzük is tehát ez egyes mérkőzéseket és csapatok képviselőinek értékeléseit:

I. osztály

KREatin – Fegyencjárat 4:1

"A KREatin csapatkapitányát kérdezem, hogyan értékelnéd pár mondatban a Fegyencjárat ellen vívott 4-1es meccseteket? Ez volt az első összecsapásotok, mik a tapasztalatok, ezek alapján miben kéne még erősíteni vagy esetleg más taktikát alkalmazni a hatékonyabb játék érdekében?"

"Valóban most játszottunk velük először, semmilyen barátságos meccsünk nem volt előtte egymással. Véleményem szerint egy jó csapatot vertünk meg. A Fegyenc játszotta a focit, nem vagdalkozott és nem volt durva. Viszont a meccs 1:1-es szakaszában látszott rajtuk, hogy teljesen meg vannak ezzel az eredménnyel elégedve. A meccs nagy részében mi domináltunk, számtalan helyzetet alakítottunk és hagytunk ki amit a Vaskapu ellen már nem engedhetünk meg. Az utolsó 3 percben rúgtunk 3 gólt, úgy hogy ezt megelőzően a Fegyencnek volt egy száz százalékos helyzete amit, ha nem ment szögletre Andris, akkor akár nyerhetett is volna. Összességében úgy érzem a jobbik csapat győzött, nem volt ekkora különbség a két csapat között, de a gólom után összetört az ellenfél és 1 percen belül kaptak még 2 gólt. A következő meccsen a PLL legjobb csapata ellen játszunk, ha így focizunk, ahogy ezen a meccsen akkor kikapunk, de nem így fogunk. Nyerni megyünk a Vaskapu ellen is, hisz a célunk nem a bennmaradás, hanem a harmadik kupa megszerzése!

Ui.: Hajrá Rangers!!" (Mező István)

"A Fegyencjárat kapitányát kérdezem, hogyan értékelnéd pár mondatban az újoncnak számító KREatin elleni első meccseteket? Meglepetés volt, vagy csak elcsigázott volt a csapat esetleg elfáradt, hiszen a mérkőzés elején kiegyensúlyozottabb, sőt jobb a játékot produkáló Fegyencjárat maradt alul?"

"Hajtós meccsen vagyunk túl, amit illett volna megnyernünk. A mérkőzés 2/3-ában vezettünk, majd kaptunk egy buta gólt. A hab a tortán az utolsó 2 percünk volt, amikor amatőr módon sikerült összeomlanunk. Szeretném kiemelni az ellenfél kapusát, a mezőny legjobbja volt, le a kalappal előtte. A jövő hétre előre tekintve elmondhatjuk, hogy fontos találkozó lesz számunkra, jó lenne győzelemmel menni a szünetre." (Smitnya Sándor)


Vaskapu FC – Budapest Rangers FC 8:4

"A Bp. Rangers házi gólkirályát kérdezem: hogyan értékelnéd pár mondatban a Vaskapu FC elleni 8-4-es bukást? Alábbhagyott a lelkesedés a csapatban, vagy inkább ösztönzőleg hatott a további játékotokra és miben látod a továbbiakban a javulás lehetőségét?"

„Először is gratulálunk a Vaskapu FC-nek. A bukás szót túlzásnak tartom. Sportszerű mérkőzésen a jobb játékerőt képviselő együttes győzött. Úgy érzem csapatom mindent megtett a tisztes helytállásért, most ennyi volt bennünk. Sajnos a sérüléseket és a hiányzó játékosokat is megéreztük. Összességében nem tulajdonítunk nagy jelentőséget az előző meccsnek. Minden meccs más, azon vagyunk, hogy a hibáinkat kiküszöböljük. A lelkesedés alábbhagyásáról pedig szó sincs!” (Szabó Tamás)

"A Vaskapu FC menedzserét kérdezem: hogy értékelnéd pár mondatban a Bp. Rangers elleni 8-4-es győzelmeteket? Adott ez valami pluszt a csapatnak, volt valami újítás vagy a bevált módszer most is meghozta a gyümölcsét?"

"A csapat erős, és ezt bizonyította az első félidőben, 6:1-re hoztuk, és nemcsak az eredmény, de a játék képe is nagy fölényt, részünkről parádés játékot mutatott.

Két, ahogy mondani szokták, meghatározó csapattársunk távozott télen a Kistestvérhez, a pótlásuk nem megy egyik napról a másikra. Ha valami pedig pluszt ad, minden nagyképűség nélkül mondom, akkor az az eddig begyűjtött öt bajnoki cím!" (Teleki László)


Los Blancos – AS Iustum 3:3

"A címvédő Los Blancos csapatkapitányát kérdezem: hogyan értékelnéd pár mondatban a AS Iustum elleni döntetleneteket? Ti vagytok a listavezetők, a Iustum egyelőre 6. helyen áll, eredménye ez mindannak, ami az eddigi játékukat jellemzi. Mi volt a döntetlennek az oka? Meglepetés volt a Iustum játéka vagy a csapatnak valami egyéb gondjai akadtak?"

"A döntetlennek több oka is van, az egyik az,hogy a Iustum az Iustum, erős kerettel bíró, jó csapat és a rossz szezonkezdetük nem feltétlen meglepetés, hiszen az előző idényt sem kezdték jobban, továbbá kifejezetten motiváltan, illetve összeszedetten, fegyelmezetten játszottak. Magunkról pedig annyit, hogy az előző idénybeli formánktól messze gyengébben játszunk, bár továbbra is veretlenek vagyunk, de mindegyik győzelmünk hajszálon múlt, ugyanúgy lehetett volna döntetlen vagy akár vereség is az eredmény bármelyik találkozón. Minden meccsünket hátrányból fordítottuk meg, ez itt most nem sikerült, a legnagyobb baj pedig talán az volt, hogy 2-0-ás vezetésnél nem nyomtunk tovább, s bár a liga egyik, ha nem legjobb védelme a miénk, a pontrúgásokkal, főleg a szögletek levédekezésével továbbra is gondjaink vannak. Mindenesetre a hosszú távú céljainkat nem befolyásolja a pontvesztés. Minden jót!" (Lengyel Márton)

"Az AS Iustum vezérét kérdezem: hogy értékelnéd pár mondatban a Los Blancos ellen döntetleneteket? A 40 perces mérkőzés 3:3-as eredményt hozott, a PLL-ben nem mindennapi, hogy 2 csapat döntetlent ér el. Mit lehetett volna még tenni a győzelem érdekében mi lehetett volna az ellenszer, vagy a tabellavezető csapattal szemben - ez is szép eredmény, tudniillik - elégedettek lehettek?"

"Ezzel az eredménnyel egyik csapat sem lehet elégedett, a klasszikus "senkinek sem jó" döntetlen. A meccs győztese a Vaskapu volt, akiknek innentől elég egy szimpla győzelem a Blancos ellen a bajnoki címhez, nem kell a gólarányra figyelniük.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen tartalékosan egyáltalán pontot szerzünk, nemhogy esélyünk lesz nyerni. Azt nem állítom, hogy nyernünk kellett volna, mert jócskán maradtak ki helyzetek mindkét kapu előtt, igazi lutri volt a vége, a túlsó kapuskollégának is volt dolga bőven.

Sajnos megint beleestünk abba a hibába, hogy az ellenfél igazolt egy "nagylövőt", és mire kiismertük, már 0-2 volt oda. Innen fordítottunk, de az előny megtartásához kellett volna még egy-két friss, nem sérült ember... Egyedül azt sajnálom, hogy a meccsről nem készült felvétel, mert a megannyi Fegyenc-Vaskapu derbi mellett, ez is ott lehetne a PLL klasszikusai között." (Tóth Máté)



II. osztály


Vaskapu Jam-Jam – Gradus 11:1

"A Gradus professzorát kérdezem: hogyan értékelnéd pár mondatban a Vaskapu kistestvére elleni méretes zakót (11:1)? Hogy lehet, hogy egy ilyen kvalitású csapat - igaz, hogy a csoportelsőtől -, de mégis csak ekkora verést kap? Hiányos volt a csapat vagy fáradtság miatt történhetett? Mit lehet tenni, hogy ilyen többet ne következzen be és újra talpra álljon a csapat és javítson, már ha egyáltalán ez bármi felé elkeseredettséget is jelent a csapatnak?"

"A gond az volt, hogy nem volt kapusunk, ezért mezőnyjátékost kellet a kapuba állítanunk. Ez nem elég, hogy gyengítette a csapatot, még el is bizonytalanította, ezért a szokásosnál és várhatónál jóval gyengébb teljesítményt nyújtottunk. A Jam-Jam mindamellett, hogy igen sportszerűen játszott, kihasználta ügyesen ezt a gyengeségünket, és szépen széthúzva a játékot, kijátszott minket. Igyekszünk a Iustum ellen teljes csapattal, és megacélozott szívvel kiállni, mert tudjuk, hogy minden csapat ellen van keresnivalónk a másod osztályban." (Bodroghelyi Mátyás)

"Jam-Jam hálóőrét kérdezem: Hogyan értékelnéd pár mondatban a Gradus elleni méretes verést? Egy egyszerű "etüd" volt a mérkőzés nektek vagy azért a meccs elején volt valami félnivalótok? Hogyan befolyásolja ez a következő meccseiteket és mennyire adhat egy ilyen meccs önbizalmat nektek?"

"A Gradus mindig is kiszámíthatatlan volt, mert egy jó kis csapat, de az előző meccsen sikerült, simán, remek játékkal felülkerekedni rajtuk. A Gradus ellen megszereztük a 4. győzelmünket és eddig magabiztosnak mondhatom a teljesítményünket. Hétfőn a Custodia ellen, nagyon nehéz dolgunk lesz, de mint ahogy eddig is győzni megyünk oda és tudom, hogy a csapatom is. Nehéz mérkőzésen egy szép győzelmet várok magunktól." (Szabó Andris)


AS Iustum II. – Erasmuscle 6:3

"A Iustum II. "szóvivőjét" kérdezem: hogyan értékelnéd pár mondatban az Erasmuscle elleni 6:3-as győzelmet? A kakaskodás ellenére bezsebelhettétek a győzelmet - bár igaz, az Erasmuscle a 2. osztály utolsó helyezettje - amivel értékes pontokat szereztetek, hogy versenyben legyetek a csoport elsőségért. Sarkallja ez a tudat a csapatot a még jobb teljesítmény elérésében vagy inkább próbáljátok a szokásos játékkal megragadni a lehetőségeket?"

"A kakaskodásnak (ha mindenképp így akarjuk nevezni) semmi köze a mérkőzés eredményéhez, mivel az utolsó percben történt, és semmit nem változtatott ezen a mérkőzésen. Igazából ez egy sima győzelem volt, 6:1-re vezettünk a végéig, aztán figyelmetlenségek miatt kaptunk 2 gólt. Az első félidőben sok helyzetet elpuskáztunk, de a második félidő elején sikerült bebiztosítanunk a győzelmet. Természetesen mindig jobb teljesítményre törekszünk, ez nem is lehet kérdés. A helyzetkihasználáson van mit javítani, illetve a védekezésen, mert elkerülhető gólokat kaptunk, és még kaphattunk is volna, ha a kapusunk nem mutat be bravúrokat. A célunk a feljutás, természetesen a legjobb az lenne, ha mindezt csoportelsőként érnénk el, de nem ez az egyetlen elfogadható eredmény. Miután múlt héten szoros csatában alulmaradtunk a legfőbb riválisunkkal szemben, nehezebb lesz ezt elérnünk, de képes rá a csapat!" (Sulai Márton)

"Az Erasmuscle nagy magyar vezérét kérdezem: hogyan értékelnéd pár mondatban az AS Iustum II. elleni 6:3-as mérkőzést? Habár jól játszottatok, mégis elúszott a meccs igaz, hogy az éllovasok egyikével játszottatok. 0 ponttal álltok a ligában, látsz arra esélyt, hogy ez változzon, van valami terv vagy taktika a továbbiakban? Mi lesz az eltiltott játékossal, tudjátok pótolni vagy a helyén sebezhető pontja lett a csapatnak?"

"Tavalyi csapathoz képest sok poszton változott a keret, ami meg is látszik az eredményeken. Kapusunk is új játékos lett akinek még szoknia kell a liga hangulatát talán ez is közrejátszott a hétfői vereségben. Egy pozitívum a meccsel kapcsolatban hogy most már legalább a mezünk készen lett és abban játszhattunk ami ha jól tudom erasmusos csapatnak idén van először. Most még 0 ponttal állunk de megnyugtathatok mindenkit, hogy nem felejtünk és a visszavágókon minden meccset megnyerünk. Próbáltam azzal motiválni a többieket hogy első győzelmünk esetén pezsgőt locsolunk az öltözőben (tanszékes munkatársak lehet ki is tiltanának azonnal...). Piros lapot kapott játékosunk nyugodtan mondhatom, hogy a csapat legjobbja és pótlása szinte lehetetlen feladat lesz, de megpróbáljuk. Az eset után az öltözőben elbeszélgettünk és a nevében is mondhatom, hogy a futball szeretetéért, a sportág iránti elkötelezettség miatt játsszunk a PLL-ben és nem azért, hogy egy vesztes meccs után a másik csapat játékosait - akik egyébiránt a barátaink - ne ugyanazzal a tisztelettel köszöntsük mint előtte. (Bódis Péter)

Custodia F.C. – Zoknis Hobbitok 7:1


III. osztály


Keverton – Smasszer Fc 7-6
Just4Fun – BHÖK 2-7
Pasos United – BHÖK 4-3
KHÖK-Iustum – KPI 4-7

Ezzel le is zárult az interjú sorozatunk e heti kiadása.


Remélhetőleg a továbbiakban, a többi csapat hozzájárulása és segítőkészsége esetén, a többi mérkőzésről is legalább ilyen színvonalú beszámolóval tudunk szolgálni a Blogunk mélyen tisztelt olvasóinak!

Búcsúzom sportbaráti üdvözlettel!


A viszontlátásra!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik