BACSKAI JÁNOS 2009.09.02 17:09 Frissítve: 2016.12.06 20:33

Világbajnokok jöttek, csodálatos Elmék mentek

A topligák nyári átigazolásait összefoglaló írásunk első részében beszámolunk arról, hogy Itáliában nem kevés pénz forgott az utolsó néhány napban a játékospiacon, de az angolok még erre is rá tudtak duplázni, mérsékelten meglepő módon. Amit nem vártunk viszont, az két 2006-os világbajnok hazatérése volt itt, és jó néhány borsos árú átigazolás amott, hazánkban eleddig kevésbé ismeretes nevekkel fémjelezve.

Az olasz válogatott Grosso a Juventushoz szerződött (Fotó: Action Images)
Az olasz válogatott Grosso a Juventushoz szerződött (Fotó: Action Images)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokságban elköltöttek jó ötvenmilliót az utolsó pár napban, ahogyan az előre várható volt. Akár csak az, hogy Wesley Sneijder az Interhez igazol: a Reallal már hetekkel ezelőtt megegyeztek az olaszok, és szép lassan a holland is rájött arra, hogy neki is jobb, ha távozik, különös tekintettel a közelgő világbajnokságra. Még mielőtt sajnálni kezdenénk, nem került szegény helyre: a Milan elleni rangadón kipakolták serény kezű ismeretlenek az Inter-öltözőt, és olasz források szerint több mint egymilliónyi (euróban) értéket kerestek látogatóik távozta után hiába Sneijder új játékostársai.

Távozója is akadt a klubnak a fókacseles Kerlon, valamint a Rincón, Obinna, Rivas trió személyében, és az utolsó előtti percekben kis híján elvitte Ricardo Quaresmát a Manchester City. A Juventus nagyot dobott a végére: meglehetősen jutányos áron, kétmillió euróért (és némi később kikalkulálandó díjért) megszerezte a Lyonban a kispadra szorult világbajnokot, Fabio Grossót. A 31 éves bekk 2012-ig írt alá a „zebrákhoz", és mi mást is nyilatkozhatott volna, mint azt, hogy „Egy nagy álmom vált valóra!".

Mint kiderült, a kevésbé jó nevű szerző mellett bejáratott német és angol források is tévedhetnek: a kis Kaká, azaz Digao, a klasszis karmester öccse végül csak szerződést hosszabbított a Milannal, ám azzal a lendülettel kölcsön is adaták a Leccének. A Fiorentina belehúzott az elszegényedő „piros-feketék" helyett is, lévén 5.5 millióért megvette a Laziótól az olasz jobbhátvéd-reménységet, Lorenzo De Silvestrit, és valamivel többért a West Hamtől a német-ugandai támadót, Saviót. Igaz, volt miből költeniük, hiszen jó áron adták tovább Zdravko Kuzmanovicsot és Manuel da Costát is.

A Genoa megdöbbentő módon nem vásárolt, sőt; az edzőváltáson átesett Roma viszont két játékost is kölcsönkért, egy rutinos portást és egy fiatal csatárt (lemaradt viszont Manciniről és Ruud van Nistelrooyról). Az Udinese egy újabb spanyol játékossal, Javi Casaresszel gazdagított keretét, ám öt alkalmazottjától, közöttük a jó nevű Schumachertől is megvált. A Palermo a tízszeres válogatott szűrőt, Manuele Blasit kérte és kapta kölcsön a Napolitól (mi tagadás, nemrégiben még úgy véltük, nagyobb karrier áll a középpályás előtt), a Catania és a Sampdoria alaposan kisöpörte keretét, a Bologna viszont Uruguayból erősített.

A Chievónál is akadt némi jövés-menés, cserélgettek és kölcsönöztek, olasz módi szerént, a Bari viszont már pénzt is forgatott, hiszen 1.2 milliót áldozott azért a Massimo Donatiért, akit anno 15 millióért vett meg a Milan (most a Celticet hagyta ott a jobb oldali középpályás). Az újonc Parma elhagyta a kispályát, akár csak Balogh Tibi és bandája, és azért dolgoznak a klubnál, hogy velük sem legyen könnyű kukoricázni: az utolsó napokban érkezett hozzájuk a veterán ék, Nicola Amoruso, a világbajnok jobbhátvéd, Cristian Zaccardo, a fiatal kapus, Diego Manzoni, a lendületes Blerim Dzsemajli és a jó adottságú Dragan Mihajlovics.

Az olasz listánkon utolsó Livorno 370 ezret fizetett a Palmeirasnak a muzikális nevű védekező középpályásként, Mozartért, aki anno a brazil U21-es válogatott alapembere volt.

Ha úgy véltük, hogy Taljánföldön pezsgett az élet az átigazolási piacon, akkor a briteknél valóságos transzfer-armageddon zajlott, lévén az eddig sem spóroló angol élcsapatok jóval többet költöttek „búcsúzóul", mint százmillió euró.

A Manchester United lemaradt Arjen Robbenről, a Liverpool Júlio Baptistáról, utóbbi viszont két fiatal magyarját, Simon Andrást és Németh Krisztiánt is kölcsönadta. A Chelsea valóra váltotta tavaszi jóslatunkat: immáron nyilvánvaló, hogy az ukrán aranylabdás, Andrij Sevcsenko lett minden idők legnagyobb átigazolási buktája, lévén a három éve 46 millióért megvásárolt, de Londonban csődöt mondott ék ingyen térhetett haza a Dinamo Kijevhez.

John Terry viszont új, öt évre szóló szerződést írt alá a Chelsea-vel, amelynek hála heti 183 ezer eurónyi bérével a bajnokság legjobban eleresztett munkása lesz. Ashley Cole 2013-ig hosszabbított, heti 137 ezerért, és a 32 éves Michael Ballack is hosszú távú megállapodást kötne a londoniakkal, kérdés, hajlanak-e szép szavára vezetői.

Nem éppen fényesen rajtolt az Everton, így nem csoda, ha ijedtükben megvették a magasan kvalifikált orosz csatárt, Dinijar Biljaletgyinovot,  a bajnokság egyik legmegbízhatóbb középső védőjét, Sylvain Distint és mellé a holland John Heitingát. Nem is rossz csere, lévén minderre a forrást az elvágyódó Joleon Lescott eladásából teremtették meg. Az Aston Villánál sem tették el a pénzt télire, hiszen két első, sőt, második látásra is „könnyű kezű" üzletet kötöttek: a Liverpool-nevelés Stephen Warnockért kilenc, a mindeddig nem éppen közismert walesi középhátvédért, James Collinsért 5.7 milliót utaltak át egykori munkaadójuknak. A Manchester Citynek a Richard Dunne játékjogáért odaadott 6.85 millió sem soványka összeg, ám reálisnak nevezhető.

A Fulham David Elm elcsábításával dicsekedhet: a svéd csatár a Kalmart hagyta ott kedvéért. A futballista két testvére, Rasmus és Viktor idén mentek el a Kalmartól, jó néhány millióért cserébe. Most bánják csak igazán a svéd egyletnél, hogy nem lettek a „csodálatos Elmék" hetesikrek...

A Tottenham önkritikát gyakorolt néhány régebbi átigazolása fölött, hiszen megváltak Pascal Chimbondától és Kevin-Prince Boatengtől, kettőjükön majd' tízmilliót bukva; és megszerezték azt a Niko Kranjcart, akinek angliai karrierje szintén nem az a kimondott fáklyásmenet. A West Ham is nagyban játszott: 5.7-5.7 millióért elpasszolta Savio Nserekót és James Collinst, és legalább ugyanilyen meglepő módon 6.8 milliót fizettek Alessandro Diamantiért a Livornónak.

A Manchester City az Manchester City (még ha el is kereszteltük egy gyengébb pillanatunkban Manszursejk Citynek): egyhónapos huzavona után csak elhozták Lescottot az Evertontól, és kevés híja volt, hogy Quaresmát meg nem vették az Intertől, s végre nem hajtottak egy Petrov-Bentley cserét a Tottenhammel. A „Money City” drágakövét,  Robinhót viszont a Barcelona környékezte meg, mindhiába.

A Stoke City négy kiváló játékossal erősített, nem kevés pénzért, a Bolton Ivan Klasniccal, míg a Portsmouth székházán kilincset kellett cserélni: érkezett nyolc olyan futballista, akik közül legalább öt helyet érdemel a kezdőben, ugyanakkor négy korábbi alapemberükről is lemondtak, könnyű szívvel.

Tovább izmosodott a Sunderland is: kölcsönkérte a Lyontól John Mensahot és 13.6 milliót fizetett a Hullnak a több élcsapat által is körüludvarolt középső védőért, Michael Turnerért. Mindemellett négy létszámfölöttinek ítélt játékostól is megvált, egészen jó áron. Végezetül a Wolverhampton is magasra tette a lécet, hiszen Ausztria „peterkrauccsával", a két méternél is magasabb Stefan Maierhoferrel erősített.

SERIE A, JÖTTEK-MENTEK
INTERNAZIONALE
Érkezett: Filkor Attila (Sassuolo, kölcsönből vissza), Rene Krhin (Inter U20), Thiago Motta (Genoa, 15 000 000 euró), Diego Milito (Genoa, 25 000 000), Luca Siligardi (Piacenza, kv.), Ricardo Quaresma (Chelsea, kv.), Emiliano Viviano (Brescia, 7 000 000), Joel Chukwuma Obi (Inter U20), Rincón (Ancona, kv.), Enrico Alfonso (Pisa, kv.), David Suazo (Benfica, kv.), Mattia Destro (Inter U20), Gianluca Litteri (Slavia Praha, kv.), Kerlon (Chievo Verona, ingyen), Riccardo Meggiorini (Cittadella, 2 500 000), Denis Alibec (Farul Constanta, 800 000), Vid Belec (Inter U20), Lúcio (Bayern München, 8 000 000), Samuel Eto'o (Barcelona, játékoscsere), Marko Arnautovic (Twente, k.), Wesley Sneijder (Real Madrid, 15 000 000)
Távozott: Ibrahim Maaroufi (Vicenza, közös tulajdon), Francesco Bolzoni (Genoa, 3 000 000), Olivier Dacourt (szereződése lejárt), Robert Acquafresca (Genoa, 15 500 000), Luis Jiménez (West Ham, kölcsönbe), Ivan Fatics (Genoa, 1 000 000), Julio Cruz (Lazio), Luís Figo (visszavonult), Hernán Crespo (Genoa, ingyen), Jonathan Biabiany (Parma, k.), Emiliano Viviano (Bologna, 3 500 000), Luca Siligardi (Triestina, k.), Daniele Pedrelli (Cesena, k.), Riccardo Meggiorini (Genoa, 5 000 000), Leonardo Bonucci (Genoa, 4 000 000), Paolo Tornaghi (Rimini, közös tulajdon, k.), Alberto Gerbo (Ancona, k.), Simone Fautario (Grosseto, kt., k.), Enrico Alfonso (Modena, k.), Maxwell (Barcelona, 4 500 000), Andrea Mei (Crotone, k.), Daniele Marino (Melfi, k.), Giacomo Bindi (Foggia, k.), Zlatan Ibrahimovic (Barcelona, 43 250 000 és Eto'o), Nicolás Burdisso (Roma, i., k.), Rincón (Piacenza, k.), Victor Obinna (Malaga, k.), Nelson Rivas (Livorno), Kerlon (Inter, k.)
 
JUVENTUS
Érkezett: Uszama Eszabr (Vicenza, kv.), Diego (Werder Bremen, 24 500 000), Fabio Cannavaro (Real Madrid, i.), Emanuele Belardi (Udinese, kv.), Mario Kirev (Grasshoppers, kv.), Dario Venitucci (Avellino, kv.), Vincenzo Fiorillo (Sampdoria), Cristiano Novembre (Figline, kv.), Sergio Almirón (Fiorentina, kv.), Raffaele Bianco (Bari, kv.), Christian Pasquato (Empoli, kv.), Michele Paolucci (Udinese, 3 300 000, játékjogának másik fele is), Felipe Melo (Fiorentina, 25 000 000), Nicola Cosentini (Pro Patria, kv.), Carlo Vecchione (Juventus U20), Martín Cáceres (Barcelona, k.), Fabio Grosso (Lyon, 2 000 000)
Távozott: Dario Knezevic (Livorno, kv.), Pavel Nedved (visszavonult), Olof Mellberg (Olympiakosz, 2 500 000), Domenico Criscito (Genoa, 5 500 000, fele játékjoga), Dario Venitucci (Arezzo, k.), Marco Marchionni (Fiorentina, 4 500 000), Raffaele Bianco (Modena, k.), Albin Ekdal (Siena, k.), Carlo Vecchione (Clermont Foot, k.), Michele Paolucci (Siena, 3 300 000, játékjogának fele), Oussama Essabr (Arezzo, k.), Cristiano Zanetti (Fiorentina, 2 000 000), Sergio Almirón (Bari, k.), Iago Falqué (Bari, k.), Lorenzo Ariaudo (Cagliari, k.)
 
AC MILAN
Érkezett: Marco Storari (Fiorentina, kv.), Davide Di Gennaro (Genoa, 2 500 000, jmf.), Ignazio Abate (Torino 3 000 000), Matteo Bruscagin (Pizzighettone, kv.), Michal Miskiewicz (Milan U20), Kingsley Umunegbu (Portosummaga, kv.), Marcus Diniz (Crotone, kv.), Massimo Oddo (Bayern München, kv.), Willy Aubameyang (Avellino, kv.), Digao (Standard Liege, kv.), Giacomo Beretta (AlbinoLeffe U20, 1 500 000), Gianmarco Zigoni (Treviso), Thiago Silva, Oguchi Onyewu (Standard Liege, i.), Klaas-Jan Huntelaar (Real Madrid, 15 000 000), Flavio Roma (Monaco, i.)
Távozott: Andrij Sevcsenko (Chelsea, kv.), Philippe Senderos (Arsenal, kv.), Felipe Mattioni (Gremio, kv.), David Beckham (LA Galaxy, kv.), Paolo Maldini (visszavonult), Pierre-Emerick Aubameyang (Lille, k.), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux, 15 000 000), Kaká (Real Madrid, 65 000 000), Matteo Ardemagni (Triestina, jmf.), Romano Perticone (Livorno, jmf.), Émerson (Santos, i.), Luca Antonelli (Parma, jmf.), Elia Legati (Cesena, k.), Sandro Bloudek (Varteks), Marcus (Livorno, k.), Michal Miskiewicz (Chievo Verona, k.), Matteo Darmian (Padova, k.), Michal Miskiewicz (Chievo Verona, k.), Zeljko Kalac (szerződését felbontották), Digao (Lecce, k.), Mathías Cardacio (szf.), Tabaré Viudez (szf.), Willy Aubameyang (Eupen, k.)
 
FIORENTINA
Érkezett: Edoardo Pazzagli (Prato, kv.), Nikola Gulan (1860 München, kv.), Acosty Maxwell (Reggiana), Francesco Di Tacchio (Ascoli, játékoscsere), Matteo Arati (Reggiana), Manuel Da Costa (Sampdoria, kv.), Samuel Di Carmine (Queens Park Rangers, kv.), Jan Hable (Baník Ostrava, kv.), Arturo Lupoli (Sheffield United, kv.), Matthias Lepiller (Eupen, kv.), Cesare Natali (Torino, 2 000 000), Marco Marchionni (Juventus, 4 500 000), N'Diaye Papa Waigo (Lecce, kv.), José Castillo (Lecce, 1 000 000), Andrea Seculin (Fiorentina U21), Cristiano Zanetti (Juventus, 2 000 000), Lorenzo De Silvestri (Lazio, 5 500 000), Savio Nsereko (West Ham, 5 700 000)
Távozott: Marco Storari (AC Milan, kv.), Luciano Zauri (Lazio, kv.), Sergio Almirón (Juventus, kv.), Emiliano Bonazzoli (Sampdoria, kv.), Ondrej Mazuch (Anderlecht, k.), Arturo Lupoli (Ascoli, játékoscsere), Samuel Di Carmine (Frosinone, k.), Felipe Melo (Juventus, 25 000 000), Alex Costa dos Santos (Eupen, k.), Edoardo Pazzagli (Andria BAT, k.), Jefferson (Frosinone, k.), Franco Semioli (Sampdoria, 5 000 000), Nikola Gulan (Empoli, k.), Samuel Di Carmine (Gallipoli, k.), Manuel Nocciolini (Pisa, k.), Zdravko Kuzmanovics (Stuttgart, 8 000 000), Manuel da Costa (West Ham, 2 700 000)
 
GENOA
Érkezett: Fabiano (Vigo, kv.), Sergio Floccari (Atalanta, 11 000 000), Bosko Jankovics (Palermo) 3 000 000), Nenad Tomovics (Crvena zvezda, 2 200 000), Husszin Hardzsa (Siena, 3 500 000), Ivan Fatics (Inter, 1 000 000), Domenico Criscito (Juventus, 5 000 000), Robert Acquafresca (Inter, 15 000 000), Magnus Troest (Parma, 900 000), Francesco Bolzoni (Inter, 3 000 000), Leonardo Bonucci (Inter, 4 000 000), Hernán Crespo (Inter, i.), Emanuel Ledesma (Salernitana, kv.), Marcel Román (Frosinone, kv.), Matías Masiero (Pisa, kv.), Giuseppe Greco (Pisa, kv.), Silvano Garibaldi (Pisa, kv.), Salvatore Aurelio (Crotone, i.), Alessandro Di Maio (Massese, kv.), Wilson (Sport Recife, kv.), Steve Pinau (Hibernian, kv.), Luciano Figueroa (Boca Juniors, kv.), Fernando Forestieri (Vicenza, kv.), Riccardo Meggiorini (Inter, 5 000 000), Andrea Ranocchia (Bari, kv.), Francesco Renzetti (AlbinoLeffe), Rodrigo Palacio (Boca Juniors, 5 000 000), Emiliano Moretti (Valencia, 4 000 000), Martino Borghese (Alghero), Danilo Russo (Pergocrema, kv.), Alberto Zapater (Zaragoza, 4 500 000), Andrea Esposito (Lecce), Marco Amelia (Palermo, jcs.)
Távozott: Marco Di Vaio (Bologna, i.), Vincenzo Rennella (Grasshoppers, k.), Davide Di Gennaro (Milan), Riccardo Meggiorini (Bari, 2 500 000, kt., k.), Stefano Botta (Vicenza, 200 000), Gianluca Pegolo (Siena, 800 000), Thiago Motta (Inter, 15 000 000), Diego Milito (Inter, 25 000 000), Salvatore Aurelio (Frosinone, k.), Ivan Fatics (Chievo Verona, k.), Robert Acquafresca (Atalanta, k.), Matteo Ferrari (Besiktas, 4 500 000), Leonardo Bonucci (Bari, 2 000 000, kt., k.), Szelim Ben Dzsemia (Padova, k.), Giuseppe Greco (Bari), Matteo Paro (Bari), Stefano Botta (Vicenza, 200 000), Emanuel Ledesma (Novara, k.), Matías Masiero (Unión Espanola), Steve Pinau (Lugano), Fernando Forestieri (Málaga, k.), Nicholas Costantini (Ternana, k.), Eugenio Lamanna (Gubbio, k.), Alessandro Di Maio (Melfi, k.), Salvatore Aurelio (Frosinone, k.), Matteo Siligato (szl.), Fabiano (Vicenza, k.), Rubinho (Palermo, jcs.), Anthony Vanden Borre (Portsmouth, k.), Rubén Olivera (Penarol), Magnus Troest (Huelva, k.)
 
LAZIO 
Érkezett: Fabio Zaccardi (Celano FC Olimpia, kv.), Mauro Zárate (al-Szadd, 20 000 000), Albano Bizzarri (Catania, i.), Tommaso Berni (Salernitana, kv.), Stephen Makinwa (Chievo Verona, kv.), Guglielmo Stendardo (Lecce, kv.), Roberto Baronio (Brescia, kv.), Riccardo Bonetto (Livorno, kv.), Fabio Firmani (al-Vaszl, kv.), Luciano Zauri (Fiorentina, kv.), Ivan Artipoli (Modena, kv.), Eliseu dos Santos (Málaga, 1 000 000), Manuel Belleri (Bologna, kv.), Lucas Correa (Pro Patria, kv.), Alberto Quadri (Monza, kv.), Matuzalém (Zaragoza, 6 000 000), Julio Cruz (Inter, i.)
Távozott: Matuzalém (Zaragoza, kv.), Roberto Baronio (Brescia), Antonio Cinelli (Lumezzane, k.), Alessandro Tuia (Monza, k.), Luciano Zauri (Sampdoria, k.), Alberto Quadri (Taranto, k.), Juan Carrizo (Zaragoza, 1 000 000), Ivan Artipoli (Pescina, k.), David Rozehnal (Hamburg, 4 900 000), Fabio Zaccardi (szl.), Lucas Correa (Brescia, k.), Libor Kozák (Brescia, k.), Lorenzo De Silvestri (Fiorentina, 5 500 000), Ettore Mendicino (Crotone, k.)
 
ROMA
Érkezett: Aleandro Rosi (Livorno, kv.), Valerio Virga (Novara, kv.), Lorenzo Bianchini (Pistoiese, kv.), Lorenzo Poli (Benevento, kv.), Andrea Giacomini (Gallipoli, kv.), Manuel Mancini (Rieti, kv.), Cristian Palumbo (Casale, kv.), Dario Polverini (Pro Patria, kv.), Alessandro Ianniciello (Gallipoli, kv.), Marco Viviano (Grosseto, kv.), Alessandro Triola (Sarzanese, kv.), Mirko Zazza (Sarzanese, kv.), Stefano Guberti (Bari, i.), Leandro Greco (Pisa, kv.), Stefano Okaka Chuka (Brescia, kv.), Keivan Zarineh (Paganese, kv.), Ricardo Faty (Nantes, kv.), Ahmed Barusso (Siena, kv.), Antunes (Lecce, kv.), Federico Erba (Virtus Lanciano, kv.), Claudio Cafiero (Crotone, kv.), Alessio Cerci (Atalanta, kv.), Giuliano Falco (Vibonese, kv.), Claudio Della Penna (Pistoiese, kv.), Mauro Esposito (Chievo Verona, kv.), Marco Andreolli (Sassuolo, kv.), Massimiliano Marsili (Modena, kv.), Joao Marangon (Vibonese, kv.), Marco Motta (Udinese, 3 500 000), Nicolás Burdisso (Inter, i., k.), Bogdan Lobont (Dinamo Bucuresti, k., i.), Fabio Zamblera (Newcastle, k., i.)
Távozott: Edgar Álvarez (Bari, 1 500 000), Christian Panucci (Parma), Souleymane Diamoutene (Lecce, kv.), Filipe (Siena, i.), Vincenzo Montella (visszavonult), Simone Loria (Torino, k., i.), Federico Erba (Cesena), Pietro Pipolo (szl.), Riccardo Brosco (Triestina, k.), Simone Tovalieri (Aversa), Guido Giannotta (Aversa), Ahmed Barusso (Brescia, k.), Giuliano Falco (Isola Liri), Lorenzo Bianchini (Isola Liri), Alberto Aquilani (Liverpool, 20 000 000), Andrea Giacomini (Rimini), Claudio Cafiero (San Marino Calcio), Aleandro Rosi (Siena, 1 250 000), Alessandro Crescenzi (Grosseto, k.), Keivan Zarineh (Paganese, k.), Valerio Virga (Cosenza), Massimiliano Marsili (Cosenza)
 
UDINESE 
Érkezett: Emanuele Politti (Hellas Verona, kv.), Jaime Romero (Albacete, 1 800 000), Federico Laurito (Venezia, kv.), Moreno (Eupen, kv.), Osso (Colligiana, kv.), Leandro Caruso (Godoy Cruz, 4 000 000), Bernardo Corradi (Reggina, i.), Alemao (klub nélküli), Nemanja Matics (MFK Kosice), Piermario Morosini (Vicenza, 1 500 000), Ergün Berisha (Grasshoppers II), Alain Nef (Recrativo Huelva, kv.), Santiago Morero (Chievo Verona, kv.), Guilherme Siqueira (Ancona, kv.), Michele Paolucci (Catania, kv.), Antonio Candreva (Livorno, kv.), Juan Surraco (Ancona, kv.), Ewome Matute (Arezzo, kv.), Abel Aguilar (Alicante, kv.), Massimo Gotti (Portosummaga, i.), Federico Gerardi (Cittadella, kv.), Giampiero Pinzi (Chievo Verona, kv.), Schumacher (Austria Kärnten, kv.), Nicolás Corvetto (Albacete, kv.), Fabián Orellana (Audax Italiano, 3 500 000), Viktor Budjanszki (FK Himki, kv.), Tomás Zapotocny (Besiktas, kv.), Juan Cuadrado (Independiente Medellín), Ricardo Chara (Udinese U20), Tarik (Puertollano), Dusan Baszta (Lecce), Allan Nyom (Arles), Jonathan Rossini (Sampdoria), Rafael Romo (Llaneros), Dani Benítez (Mallorca, 500 000), Ferdinando Sforzini (Avellino, kv.), Felipe Sanchón (Arisz, k.), Ritchie Kitoko (Albacete, 2 000 000), Paolo Sammarco (Sampdoria, k.), Francesco Lodi (Empoli), Javi Casares (San Fernando, i.)
Távozott: Emanuele Belardi (Juventus, kv.), Kwadwo Asamoah (Bellinzona, kv.), Roman Jeremenko (Dinamo Kijev, 5 000 000), Fabio Quagliarella (Napoli, 16 000 000), Antonio Langella (Bari, 1 000 000), Marco Motta (Roma, 3 500 000), Federico Gerardi (Ancona, k.), Igor Djuric (Eupen), Luigi Sala (AlbinoLeffe, i.), Alain Nef (Triestina, k.), Abel Aguilar (Zaragoza, k., 1 000 000), Michele Paolucci (Juventus, jmf., 3 300 000), Federico Laurito (Huracán, k.), Jonathan Rossini (Sassuolo, k.), Dani Benítez (Granada, k.), Fernando Tissone (Sampdoria, 2 500 000), Nicolás Corvetto (Albacete, k.), Juan Surraco (Ancona, k.), Ferdinando Sforzini (Bari, k.), Allan Nyom (Granada, k.), Jan Koprivec (Gallipoli, k.), Leandro Caruso (Vélez Sársfield, k.), Odion Ighalo (Granada, k.), Ewome Matute (Cesena, k.), Fabián Orellana (Xerez, k.), Javi Casares (szl.), Diego Máinz (szl.), Schumacher (Rapid Wien, k.)
 
CAGLIARI 
Érkezett: Enrico Cotza (Foligno, kv.), Salvatore Burrai (Ternana, kv.), Nené (Nacional Madeira, 4 000 000), Andrea Peana (klub nélküli), Lino Marzoratti (Empoli, k.), Mario Brkljaca (Hajduk Split, k., 150 000), Simone Barone (Torino, 1 000 000), Daniele Dessena (Sampdoria), Lorenzo Ariaudo (Juventus, k.)
Távozott: Joaquín Larrivey (Reggina, k. ), Paolo Bianco (Atalanta, i.), Daniele Ragatzu (AlbinoLeffe, k.), Robert Acquafresca (Inter, kv.), Daniele Magliocchetti (Triestina, k.), Michele Fini (Siena, i.), Simone Aresti (Alghero, k.), Marco Mancosu (Empoli, k.), Salvatore Burrai (Cremonese, k.), Marco Sau (Lecco), Carlos Matheu (Independiente, 1 050 000)
 
PALERMO
Érkezett: Nicola Ficano (Sambenedettese, kv.), Nicola Rigoni (Vicenza), Davide Succi (Ravenna, 2 000 000), Nicolás Bertolo (Banfield, 4 000 000), Luca Di Matteo (Cittadella, kv.), Davis Curiale (Ravenna, kv.), Davide Lanzafame (Bari, kv.), Paolo Carbonaro (Monopoli, kv.), Francesco Velardi (Foggia, kv.), Federico Agliardi (Rimini, kv.), Salvatore Sirigu (Ancona, kv.), Emanuele Terranova (Livorno, i.), Edgar Cani (Ascoli, kv.), Andrea Raggi (Sampdoria, kv.), Maurizio Ciaramitaro (Salernitana, kv.), Bosko Jankovics (Genoa, kv.), Javier Pastore (Huracán, 7 000 000), Nicola Rigoni (Vicenza), Noel Casisa (Varese, kv.), Guido Davi (Palermo U20), Daniele Conti (Palermo U20), Antonio Mazzotta (Palermo U20), Andrea Adamo (Palermo U20), Giacomo Brichetto (Novara, k., jcs.), Samir Ujkani (Novara, kv.), Rubinho (Genoa, jcs.), Dorin Goian (Steaua Bucuresti, 2 000 000), Manuele Blasi (Napoli, k.)
Távozott: Ciro Capuano (Catania, 3 000 000), Samir Ujkani (Novara, k., jcs.), Alberto Cossentino (Novara, k.), Bosko Jankovics (Genoa, 3 500 000), Alberto Fontana (szl.), Mirko Savini (PAOK Szaloniki, i.), Hernán Dellafiore (Parma, k.), Nicola Rigoni (Vicenza, k.), Moris Carrozzieri (eltiltás kokainhasználat miatt), Roberto Guana (Bologna, k., 480 000), Maurizio Ciaramitaro (Bellinzona, k.), Luca Di Matteo (Crotone, k.), Andrea Raggi (Bologna, k.), Paolo Carbonaro (Giulianova, k.), Federico Agliardi (Padova), Nicola Ficano (Colligiana), Samuele Romeo (Lumezzane, k.), Davide Lanzafame (Parma, k.), Davis Curiale (Cittadella, k.), Nicola Rigoni (Vicenza, k.), Marco Amelia (Genoa, jcs.), Antonio Mazzotta (Lecce, k.), Emanuele Terranova (Lecce, k.), Edgar Cani (Padova, k.)
 
ATALANTA 
Érkezett: Christian Tiboni (Hellas Verona, kv.), Alberto Filippini (Padova), Simone Tiribocchi (Lecce, 2 700 000), Stefano Mauri (Ternana, kv.), Daniele Gasparetto (Modena, kv.), Alessio Manzoni (Parma, kv.), Antonino D´Agostino (Parma, kv.), Giacomo Bonaventura (Pergocrema, kv.), Ivan Radovanovics (Pisa, kv.), Nicola Madonna (AlbinoLeffe), Robert Acquafresca (Genoa, k.), Garics György (Napoli, jmf., 1 800 000), Michael Cia (Triestina, kv.), Fabio Caserta (Lecce, 800 000), Edgar Barreto (Reggina, 4 500 000), Andrea Arrigoni (Mezzocorona), Paolo Bianco (Cagliari, i.), Miguel Layún (Veracruz), Fabio Ceravolo (Reggina, k.)
Távozott: Alessio Cerci (Roma, kv.), Luca Cigarini (Napoli, 9 500 000), Sergio Floccari (Genoa, 11 000 000), Gianvito Plasmati (Catania, kv.), Michael Cia (AlbinoLeffe), Diego De Ascentis (szl.), Francesco Parravicini (Siena, kv.), Marino Defendi (Lecce, k.), Stefano Mauri (Cremonese), Antonino D´Agostino (szl.), George Forsyth (Alianza Lima), Michele Marconi (Lumezzane, k.), Daniele Capelli (Reggina, k.), Matteo Andreoletti (Pro Sesto, k.)
 
SIENA
Érkezett: Alessandro Bettega (Ravenna, kv.), Agostino Garofalo (Grosseto, i.), Gaël Genevier (Pisa, i.), Reginaldo (Parma, 2 000 000), Francesco Parravicini (Parma, 1 000 000), Gianluca Pegolo (Genoa, 800 000), Marcelo Larrondo (River Plate Montevideo), Mato Jajalo (Slaven Belupo, 2 000 000), Anssi Jaakkola (Colligiana, kv.), Rodrigo de Lazzeri (Colligiana, kv.), Gianluca Sansone (Gallipoli, kv.), Daniele Corvia (Empoli, kv.), Filipe (Roma, i.), Michele Paolucci (Udinese, kv.), Albin Ekdal (Juventus, k.), Michele Fini (Cagliari, i.), Leonardo Blanchard (Pescina, k.), Michele Paolucci (Juventus, kt., 3 300 000), Antonio Ghomsi (Avellino), Albin Ekdal (Juventus, k.), Aleandro Rosi (Roma, 1 250 000), Claudio Terzi (Bologna, jcs.)
Távozott: Ahmed Barusso (Roma, kv.), Nicola Amoruso (Torino, kv.), Emanuele Manitta (szl.), Nicola Belmonte (Bari), Manuel Coppola (Parma, 1 200 000), Camilo Zúniga (Napoli, 8 000 000), Daniele Galloppa (Parma, 2 000 000), Mario Frick (St. Gallen, i.), Husszin Hardzsa (Genoa, 3 500 000), Dimitriosz Elefteropulosz (Jannina, i.), Lorenzo Del Prete (Frosinone, k.), Packer (Ravenna), Antonio Zito (Crotone, k.), Thomas Albanese (Alto-Adige, k.), Gianluca Sansone (Virtus, k.), Nicola Belmonte (Bari), Gennaro Esposito (Hellas Verona), Richard Porta (Hajduk Split), Fernando Forestieri (Genoa, kv.), Daniele Portanova (Bologna), Daniele Corvia (Lecce), Richard Porta (River Plate Montevideo, k.), Manuel Mancini (Gallipoli, k.)
 
NAPOLI 
Érkezett: Erminio Rullo (Triestina, kv.), Roberto De Zerbi (Avellino, kv.), Luca Cigarini (Atalanta, 9 000 000), Fabio Quagliarella (Udinese, 16 000 000), Hugo Campagnaro (Sampdoria, 7 000 000), Morgan De Sanctis (Sevilla), Camilo Zúniga (Siena, 8 000 000), Cristian Bucchi (Cesena, kv.), Erwin Hoffer (Rapid Wien, 5 000 000)
Távozott: Andrea Russotto (Bellinzona, kv.), Luca Bucci (visszavonult), Daniele Mannini (Sampdoria, 2 000 000), Garics György (Atalanta, 1 800 000, jmf.), Cristian Bucchi (Cesena, k.), Samuele Dalla Bona (Iraklisz, k.), Nicolás Navarro (River Plate, k.), Marcelo Zalayeta (Bologna, k.), Luigi Vitale (Livorno, k.), Manuele Blasi (Palermo, k.), Francesco Montervino (Salernitana)
 
CATANIA 
Érkezett: Giuseppe Bellusci (Ascoli, 3 000 000), Pablo Barrientos (FK Moszkva, 4 000 000), Gennaro Sardo (Chievo Verona, kv.), Gianvito Plasmati (Atalanta, kv.), Rosario Bucolo (Reggiana), Mariano Andújar (Estudiantes, 2 500 000), Blazej Augustyn (Legia Warszawa, 500 000), Andrea Campagnolo (Reggina, i.), Serginho Greene (Feyenoord, i.), Julián Di Cosmo (Fidelis Andria, kv.), Pablo Álvarez (Rosario, kv.), Ciro Polito (Grosseto, kv.), Ciro Capuano (Palermo, 3 000 000), Andrea Catellani (Modena, kv.), Raffaele Ioime (Legnano, kv.), Babú (Avellino, kv.), Marcello Gazzola (Avellino, kv.), Adriano Mezavilla (Perugia, i.), Gennaro Delvecchio (Sampdoria, 2 000 000), Christian Iannelli (Catanzaro), Nicolás Spolli (Newell's), Federico Moretti (Parma), Simone Pesce (Ascoli, 500 000)
Távozott: Vito Falconieri (Ascoli, kt.), Marcello Gazzola (Ascoli, kt.), Cristian Llama (Newell's, kv.), Michele Paolucci (Udinese, kv.), Paolo Acerbis (Grosseto, kv.), Albano Bizzarri (Lazio, i.), Constantin Dica (Iraklisz Szaloniki, 250 000), Lorenzo Stovini (szl.), Gionatha Spinesi (szl.), Cristian Silvestri (Ascoli), Davide Baiocco (Brescia, i.), Ciro Polito (Salernitana), Giacomo Tedesco (Bologna, k.), Raffaele Ioime (SPAL Ferrara, k.), Babú (Cisco Roma), Vito Falconieri (Ascoli), Francesco Millesi (Salernitana), Adriano Mezavilla (Taranto), Mirko Antenucci (Ascoli, k.), Adriano Mezavilla (Taranto), Mirko Antenucci (Catania, k.), Christian Iannelli (Nocerina, k.), Gennaro Sardo (Chievo, k.), Julián Di Cosmo (Colligiana, k.)
 
SAMPDORIA
Érkezett: Pietro Arnulfo (Cuoiopelli Cappiano, kv.), Massimo Volta (Vicenza, kv.), Gianluigi Bianco (Empoli), Mario Scappini (Ternana ), Daniele Mannini (Napoli, 2 000 000), Carmine Cucciniello (Paganese, kv.), Mirko Eramo (Piacenza, kv.), Jonathan Rossini (Cittadella, kv.), Bruno Fornaroli (San Lorenzo, kv.), Massimo Bonanni (Grosseto, kv.), Emiliano Bonazzoli (Fiorentina, kv.), Paolo Castellazzi (SPAL Ferrara, kv.), Jonathan Bottinelli (San Lorenzo, kv.), Andrea Poli (Sassuolo, kv.), Daniele Padelli (Avellino, kv.), Francesco Virdis (Legnano, i.), Luca Calzolaio (Lumezzane, kv.), Alessandro Romeo (Cavese, kv.), Leonardo Miglionico (Livorno, kv.), Luciano Zauri (Lazio, k.), Marco Rossi (Parma, k.), Fabrizio Cacciatore (Triestina, kv.), Alessandro Bastrini (Sassuolo, kv.), Danilo Soddimo (Ancona, kv.), Andrea Poli (Sassuolo, kv.), Fernando Tissone (Udinese, 2 500 000), Matteo Guardalben (Treviso, i.), Franco Semioli (Fiorentina, 5 000 000), Nicola Pozzi (Empoli)
Távozott: Manuel Da Costa (Fiorentina, kv.), Andrea Raggi (Palermo, kv.), Vincenzo Fiorillo (Juventus), Hugo Campagnaro (Napoli, 7 000 000), Alessandro Romeo (Ascoli), Leonardo Migliónico (Livorno), Gennaro Delvecchio (Catania, 2 000 000), Daniele Padelli (Bari, k.), Mario Scappini (Ravenna), Koman Vladimir (Bari, k.), Mirko Pieri (Livorno, 200 000), Paolo Castellazzi (Foligno), Gianluigi Bianco (Sassuolo, k.), Danilo Soddimo (Salernitana, k.), Carmine Cucciniello (Paganese, k.), Jonathan Rossini (Udinese), Emiliano Bonazzoli (Reggina), Antonio Mirante (Parma), Daniele Padelli (Bari, k.), Mirko Eramo (Monza, k.), Alessandro Bastrini (Salernitana), Massimo Volta (Cesena, k.), Jonathan Bottinelli (San Lorenzo, 1 130 000), Mattia Mustacchio (Ancona), Luca Calzolaio (Spezia, k.), Michele Ferri (Lecce, k.), Paolo Sammarco (Udinese, k.), Guido Marilungo (Lecce, k.), Bruno Fornaroli (Huelva, k.), Daniele Dessena (Cagliari)
 
BOLOGNA 
Érkezett: Davide Colomba (Foggia, kv.), Mattia Ascani (Sambenedettese, kv.), Andrej Galabinov (Giulianova, kv.), Massimo Coda (Cremonese, kv.), Dino Passaro (Salernitana, kv.), Marco Di Vaio (Genoa, i.), Davide Carrus (Empoli, kv.), Francesco Della Rocca (Sassuolo, kv.), Manuel Belleri (Lazio, kv.), Giacomo Tedesco (Catania, k.), Andrea Raggi (Palermo, k.), Roberto Guana (Palermo, k., 480 000), Emiliano Viviano (Inter, kt., 3 500 000), Luca Vigiani (Reggina, i.), Rafael Santos (Atlético Paranaense, k.), Daniele Portanova (Siena), Marcelo Zalayeta (Napoli, k.), Filippo Spitoni (Andria Bat), Henry Giménez (River Plate Montevideo, k.)
Távozott: Davide Marchini (Triestina, kv.), Christian Amoroso (Ascoli), Francesco Antonioli (Cesena, i.), Marcello Castellini (szl.), Manuel Belleri (Lecce), César (szl.), Simone Confalone (szl.), Diego Rodriguez (Huracán), Francesco Della Rocca (Brescia, k.), Sergio Volpi (Reggina, i.), Dyego Coelho (Corinthians, kv.), Leonardo Cistineri (Figline), Davide Carrus (Mantova), Marco Bernacci (Ascoli, k.), Andrej Galabinov (Lumezzane), Claudio Terzi (Siena, jcs.), Gabriele Paonessa (Vicenza, k.)
 
CHIEVO VERONA 
Érkezett: Mahamet Diagouraga (Modena, kv.), Marco Parolo (Hellas Verona, i.), Domenico Girardi (Hellas Verona), Angelo Antonazzo (Frosinone, i.), Diego Santos (Cittadella, 400 000), Stefano Sorrentino (AEK Athén, 600 000), Andrea Mengoni (Piacenza, kv.), Simone Grippo (Piacenza, kv.), Antimo Iunco (Salernitana, kv.), Emanuele D'Anna (Pisa, kv.), Philippe Montandon (Lugano, kv.), Michele Troiano (Modena, kv.), Giovanni Marchese (Salernitana, kv.), Tommaso Chiecchi (Lumezzane, kv.), Pablo Granoche (Triestina, kv.), Mirco Gasparetto (Pisa, kv.), Cesar (Padova, kv.), Leonardo Moracci (Hellas Verona, 200 000), Ivan Fatics (Genoa, k.), Luca Rigoni (Vicenza), Matteo Merini (Melfi), Michal Miskiewicz (Milan, k.), Luca Ariatti (Lecce), Marcos De Paula (Foligno), Andrea De Falco (Ancona), Jonesz Hanin (Chievo U20), Alessandro Sbaffo (Chievo U20), Manuel Iori (Cittadella), Felice Piccolo (Empoli, jcs.), Gennaro Sardo (Catania, k.), Elvis Abbruscato (Torino, k.)
Távozott: Giampiero Pinzi (Udinese, kv.), Mauro Esposito (Roma, kv.), Santiago Morero (Udinese, kv.), Stephen Makinwa (Lazio, kv.), Valerio Anastasi (Pergocrema, k.), Gennaro Sardo (Catania, kv.), Vincenzo Italiano (Padova), Antonio Langella (Udinese, kv.), Andrea Burato (Hellas Verona, k.), Kerlon (Inter, i.), Giacomo Di Donato (Vicenza), Diego Farias (Hellas Verona), César (Padova), Gabriele Aldegani (szl.), Domenico Girardi (Modena), Rickler (Modena), Mahamet Diagouraga (Modena), Andrea Mengoni (Pescara, k.), Marco Parolo (Cesena, k.), Diego Oliveira Santos (Cittadella), Oliveira Dimas (Monza, k.), Angelo Antonazzo (Empoli, k.), Antimo Iunco (Cittadella, k.), Giovanni Marchese (Catania, k.), Simone Grippo (Lumezzane, k.)
 
BARI
Érkezett: Antonio Bonvissuto (Cittadella, kv.), Daniele Padelli (Sampdoria, k.), Nicola Belmonte (Siena), Ilario Lamberti (Sapri, 75 000), Antonio Langella (Udinese, 1 000 000), Edgar Álvarez (Roma, 1 500 000), Alberto Fontana (Palermo, i.), Filippo Carobbio (AlbinoLeffe, i.), Rey Volpato (Piacenza, kv.), Simone Cavalli (Frosinone, kv.), Riccardo Meggiorini (Genoa, kt., 2 500 000), Koman Vladimir (Sampdoria, k., 900 000), Riccardo Allegretti (Triestina, 300 000), Ivan Rajcic (Frosinone, kv.), Leonardo Bonucci (Genoa, kt., 2 000 000), Giuseppe Greco (Genoa), Matteo Paro (Genoa), Ivan Rajcic (Frosinone, kv.), Filippo Agomeri (Triestina, i.), Armando Visconti (Avellino U20, i.), Ferdinando Sforzini (Udinese, k.), Sergio Almirón (Juventus, k.), Massimo Donati (Celtic, 1 200 000), Iago Falqué (Juventus, k.), Souleymane Diamoutene (Lecce, k.)
Távozott: Davide Lanzafame (Palermo, kv.), Stefano Guberti (Roma, i.), Mijat Maric (Eupen), Raffaele Bianco (Juventus, kv.), Almamy Doumbia (Andria, 100 000), Gianluca Galasso (Salernitana, k.), Marco Esposito (Mantova), Francesco Caputo (Salernitana, k.), Giacinto Allegrini (Gubbio, k.), Nicola Santoni (Ravenna, k.), Mauro Boerchio (Lecco, k.), Antonio Bonvissuto (Crotone, k.), Giuseppe Statella (Salernitana), Corrado Colombo (Spezia), Simone Cavalli (Mantova, k.), Simone Bonomi (Perugia), Filippo Carobbio (Grosseto, k.)
 
PARMA 
Érkezett: Daniele Paponi (Rimini, kv.), Filippo Savi (SPAL Ferrara, kv.), Federico Moretti (Varese), Nicolas Córdova (Grosseto), Jonathan Biabiany (Inter, k.), Manuel Coppola (Siena, 1 200 000), Daniele Galloppa (Siena, 2 000 000), Pablo Fontanello (Tigre, 4 000 000), Alberto Galuppo (Treviso, kv.), Hernán Dellafiore (Palermo, k.), Niccolo Galli (Pergocrema, kv.), Radek Petr (Eupen, kv.), Davide Lanzafame (Palermo, k.), Antonio Mirante (Sampdoria), Matteo Mandorlini (Foligno, k.), Fabio Lebran (Venezia), Alessandro Grandoni (Livorno), Christian Panucci (Roma, i.), Valerij Bozsinov (Manchester City, k.), Nicola Amoruso (Torino), Cristian Zaccardo (4 000 000), Diego Manzoni (Pergocrema), Blerim Dzsemajli (Torino, k., 1 000 000), Dragan Mihajlovics (Bellinzona)
Távozott: Antonino D´Agostino (Atalanta, kv.), Alessio Manzoni (Atalanta, kv.), Francesco Parravicini (Siena, 1 000 000), Reginaldo (Siena, 2 000 000), Magnus Troest (Genoa, 900 000), Francesco Pambianchi (Pergocrema), Paolo Ginestra (Ternana, kv.), Gianluca Pegolo (Genoa, kv.), Radek Petr (Eupen), Cristiano Lucarelli (Livorno, k.), Cristian Anelli (Carpenedolo), Marco Rossi (Sampdoria, k.), Fabio Lebran (Rimini, k.), Robert Trznadel (Górnik Zabrze), Federico Moretti (Catania), Manuel Coppola (Torino, k.), Julio César de León (Torino, k.), Daniele Vantaggiato (Torino, k.), Daniele Paponi (Perugia), Leandro Martínez (Alto-Adige), Filippo Savi (Carpenedolo, k.)
 
LIVORNO
Érkezett: Dario Knezevic (Juventus, kv.), Andrea Migliorini (Pro Patria, kv.), Leonardo Migliónico (Sampdoria), Cristian Daminuta (Inter U20, k.), Sidny (Náutico, kv.), Marcus (Milan, k.), Mirko Pieri (Sampdoria, 200 000), Federico Dionisi (Celano FC Olimpia), Fabrizio Di Bella (Potenza), Cristian Raimondi (Vicenza, i.), Davide Marchini (Triestina, 200 000), Cristiano Lucarelli (Parma, k.), Francesco Benussi (Lecce), Davide Moro (Empoli, k.), Luigi Vitale (Napoli, k.), Nelson Rivas (Inter), Mozart (Palmeiras, 370 000)
Távozott: Aleandro Rosi (Roma, kv.), Antonio Candreva (Udinese, kv.), Emanuele Terranova (Palermo, i.), Riccardo Bonetto (Lazio, kv.), Emanuele Filippini (szl.), Fausto Rossini (szl.), Leonardo Migliónico (Sampdoria, kv.), Francesco Volpe (Triestina, k.), Paulinho (Arezzo), Luca Mazzoni (Arezzo), Giuseppe Rizza (Arezzo), Andrea Migliorini (SPAL Ferrara, k.), Massimo Loviso (Torino, i.), Fabrizio di Bella (Grosseto), Alessandro Diamanti (West Ham, 6 800 000), Alessandro Grandoni (Gallipoli), Fabrizio di Bella (Pergocrema, k.)

 

A PREMIERSHIP ÁTIGAZOLÁSAIT ÖSSZEGYŰJTŐ TÁBLÁZATUNKAT IDE KATTTINTVA ÉRHETIK EL!

 

2021.09.19 20:06:01

Olasz labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

A „zebrák” Morata góljával hamar előnybe kerültek, de a vendégek Rebic révén egyenlítettek.

2021.09.09 10:48:20

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

Jorginho elképesztő kitartásának köszönhetően minden színtéren az európai futball csúcsára ért.

2021.09.01 22:18:59

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Atalanta, a Genoa és a Torino is ügyeskedett az utolsó órákban, nem gyengült az Inter és a Nápoly.

2021.08.16 13:34:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Nem kamu a kínai tulajdonos költségcsökkentési akcióterve. Ki lesz a következő távozó?