Marcello Lippi szerint a Premier League minden, csak nem angol

Vágólapra másolva!
2009.05.19. 08:15
Címkék
Marcello Lippi éles kritikát fogalmazott meg az angol labdarúgással szemben: az olasz válogatott szövetségi kapitánya szerint a Premier League-ről bármit el lehet mondani, csak azt nem, hogy angol. Lippi szerint honfitársa, a „háromoroszlános” nemzeti csapatot irányító Fabio Capello az angol élvonal játékosainak mindössze 38 százalékából válogathat.
Lippi élesen bírálta az angol labdarúgást
Fotó: Action Image (archív)
Lippi élesen bírálta az angol labdarúgást
Lippi élesen bírálta az angol labdarúgást
Fotó: Action Image (archív)
Lippi élesen bírálta az angol labdarúgást

Marcello Lippi nem irigyli Fabio Capellót, az angol válogatott szövetségi kapitányát. Legalábbis ez derül ki az olasz szakember Ansa.it-nek adott nyilatkozatából, melyben élesen kritizálja a Premier League-et, és honfitársa „szegényes” válogatási lehetőségeit.

„Mindenki az angol labdarúgást isteníti, de a Premier League-ről bármit el lehet mondani, csak azt nem, hogy angol – fogalmazott Lippi. – A klubok tulajdonosai és az edzők nagy része külföldi, valamint a csapatok is tele vannak máshonnan érkező játékosokkal.”

„Capello mindössze az angol élvonalban játszó futballisták harmincnyolc százalékából válogathat, míg én a Serie A-ban szereplők hatvan százalékára támaszkodhatok a válogatott összeállításakor” – tette hozzá az olasz nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

Lippi azt is elárulta, képesnek érzi a squadra azzurrát arra, hogy megvédje vb-elsőségét a 2010-es dél-afrikai tornán.

„Csapatomnak nincs gyenge pontja – mondta Lippi. – Készen állunk, hogy megvédjük világbajnoki címünket. Az olasz bajnokság számos lehetőséget kínál számomra a válogatásra az előttünk álló, Észak-Írország elleni meccsre és a Konföderációs Kupára. A célom, hogy a kétezer-hatoshoz hasonló nyerő gárdát építsek.”

Lippi egyébként néhány napja azt is elárulta, hogy karrierje során többé már nem kíván klubcsapatot irányítani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik