Zlatan Ibrahimovic: Annak idején az Arsenalnak mondtam nemet

Vágólapra másolva!
2009.04.24. 14:22
Zlatan Ibrahimovic 2001-ben közel volt ahhoz, hogy az Arsenalhoz igazoljon, végül mégis az Ajaxot választotta. Döntését nem bánta meg. A svéd csatár a jövőjével kapcsolatban elmondta: lassan új kihívásra van szüksége.
Ibrahimovicnak (balra) új kihívásokra van szüksége
Fotó: Reuters
Ibrahimovicnak (balra) új kihívásokra van szüksége
Ibrahimovicnak (balra) új kihívásokra van szüksége
Fotó: Reuters
Ibrahimovicnak (balra) új kihívásokra van szüksége

2001-ben Arsene Wenger menedzser szerette volna igazolni az akkor még nem egészen húszéves Zlatan Ibrahimovicot. A svéd támadó találkozott is a francia menedzserrel, végül mégis az Ajax mellett döntött.

„Amikor még Malmőben játszottam, meghívtak az Arsenalhoz, hogy ismerkedjek meg Arsene Wengerrel. Elmentem, és láttam Patrick Vieirát, valamint a többi hatalmas futballistát, akik akkoriban ott játszottak. Találkoztam Wengerrel is, akivel váltottam néhány szót” – mondta Zlatan Ibrahimovic, akinek akkortájt rengeteg kérője akadt.

„A Monaco, az Ajax és az AS Roma szintén kapcsolatba lépett velem. Végül az Ajax volt a legelszántabb. Úgy érzem, a jobb megoldást választottam, annak ellenére, hogy Wenger fantasztikus munkát végez a fiatal játékosokkal” – tette hozzá Ibrahimovic.

A svéd támadó nem csak a múlttal, jövőjével is foglalkozott. Saját bevallása szerint is új kihívásra van szüksége. Sőt országot is váltana.

„Még szerződés köt az Interhez, és nagyon jól is érzem itt magam, ugyanakkor szeretném kipróbálni magam valahol máshol. Ötödik éve futballozom Olaszországban, ahol már mindent megnyertem, s nagyon sokat tanultam. Eljön azonban a pillanat az életedben, ahogy az Ajaxnál is történt, hogy azt mondod magadnak, valami újra van szükséged” – tette hozzá Ibrahimovic.

A csatár szerződése 2013-ban jár le, az Inter tehát igen komoly összeghez juthat, ha megválik játékosától.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik