A Juventust kettős győzelemmel búcsúztató Lazio az első döntős

Vágólapra másolva!
2009.04.22. 22:53
A Lazio idegenben 2–1-re nyert a Juventus ellen az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott be a sorozat döntőjébe.
Zárate jobb lába ismét megvillant
Fotó: Reuters
Zárate jobb lába ismét megvillant
Zárate jobb lába ismét megvillant
Fotó: Reuters
Zárate jobb lába ismét megvillant
Az első mérkőzést 2–1-re elveszítette Rómában a Juventus, amely védelmének tengelyében Giorgio Chiellini és Nicola Legrottaglie hiányában a fiatal Lorenzo Ariaudo kapott helyet Olof Mellberg mellett, és az első percekben többször is remekül tisztázott fejjel.

A Lazio előnye birtokában sem állt be védekezni, míg a Juventus csak a 20. perc tájékán kezdett magára találni, ekkor Mellberg fejese kerülte el nem sokkal a kaput Sebastian Giovinco szöglete után.

A folytatásban inkább a hazaiak domináltak, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. A 38. percben aztán egy gyönyörű gólt láthatott a Stadio Olimpico közönsége, amely azonban túlzottan nem örült ennek, mivel Mauro Zárate volt eredményes. Az argentin csatár a kaputól 25 méterre kapott labdát, majd tanítani való mozdulattal csavart a bal felső sarokba. 0–1.

A második félidőre Claudio Ranieri becserélte Pavel Nedvedet és Mauro Camoranesit is, ám az 52. percben ismét a rómaiak szereztek gólt. Alekszandar Kolarov lövése pattant meg úgy Grygerán, hogy a labda a kapufát érintve hullott Gianluigi Buffon fölött a hálóba. 0–2.

Ezután már négyet kellett volna a Juventusnak lőnie, ezt megakadályozandó Delio Rossi a védő Lorenzo De Silvestrit küldte be a középpályásként játszó Cristian Brocchi helyére, a másik oldalon Alessandro Del Piero váltotta Vincenzo Iaquintát.

A rutinos csatár pedig nem sokat tétlenkedett, Camoranesi beadását követően hozta vissza a torinóiak halovány reményeit. 1–2.

Ezt azonban nem követték újabb hazai gólok, a 82. percben pedig végképp megpecsételődött a „zebrák” sorsa, Camoranesit ugyanis kiállította Rizzoli játékvezető.

A hátralévő percek csendesen leperegtek, így a Lazio végül kettős győzelemmel jutott be a fináléba, ahol a Sampdoria–Inter párharc továbbjutójával találkozik majd (a Samp 3–0-ra nyerte az első meccset hazai pályán).

OLASZ KUPA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Juventus–Lazio 1–2 (Del Piero 64., ill. Zárate 38., Kolarov 52.)
Továbbjutott: a Lazio, 4–2-es összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik