Felesége halálakor Prandelli majdnem elhagyta a Fiorentinát

Vágólapra másolva!
2009.02.13. 14:53
Cesare Prandelli elárulta, hogy 2007 novemberében, felesége elvesztésekor közel állt ahhoz, hogy elhagyja a Fiorentinát, de ma már esze ágában sincs ezt megtenni. A szakember mellett a csapat egyik sztárja, Adrian Mutu is elkötelezte magát a toszkán klub mellett, és kijelentette, pályafutása végéig Firenzében maradna.
Mutu és Prandelli is Firenzében képzeli el a jövőjét
Fotó: Imago
Mutu és Prandelli is Firenzében képzeli el a jövőjét
Mutu és Prandelli is Firenzében képzeli el a jövőjét
Fotó: Imago
Mutu és Prandelli is Firenzében képzeli el a jövőjét

Hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot, és nagy tiszteletet vívott ki magának Prandelli, amikor felesége halála után is lelkiismeretesen folytatta munkáját a csapat mellett. Most elárulta, megfordult a fejében, hogy szünetet tart.

„Egy évre vissza akartam vonulni a labdarúgástól. Most azonban ez meg sem fordul a fejemben – nyilatkozta Prandelli a Corriere dello Sportnak. – Nem várok júniusig, már eldöntöttem, hogy itt maradok. Makacs ember vagyok, addig nem hagyom el a klubot, amíg nem nyerek vele valamit.”

A lila-fehéreknél tudatos csapatépítés folyik évek óta, ennek eredményeképp a 2008–2009-es szezonban már a Bajnokok Ligájában is elindulhatott a csapat (már két évvel korábban is megtehette volna, de a bundabotrány miatt elveszítette negyedik helyét a bajnokságban). Az idei szezonban is nagy csatában vannak a BL-helyekért, úgy néz ki, hogy a Romával és a Genoával kell megküzdeniük a negyedik pozícióért – a hétvégén épp utóbbihoz látogatnak.

A vezetőedző mellett a csapat egyik kulcsjátékosa is megnyugtatta a szurkolókat, hogy Firenzében képzeli el a jövőjét. Adrian Muturól van szó, aki kijelentette, hogy pályafutása végéig a lilákat akarja szolgálni.

„Megújítjuk a szerződésemet” – válaszolta Mutu az újságírók azon kérdésére, hogy marad-e jelenlegi szerződése lejárta után (2012) a csapatnál.

A 30 éves román támadó sokat köszönhet jelenlegi egyesületének, megfogalmazása szerint ugyanis a poklok poklát járta meg drogbotránya után, és Firenzében egy második esélyt kapott. Hogy élt vele, arra bizonyíték, hogy 2006 nyara óta a Fiorentina vezére, és bár a jelenlegi szezonban egyik sérülést szenvedi el a másik után, 13 találkozón nyolc gólt szerzett, amivel a Serie A leghatékonyabb góllövői közé tartozik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik