Gianluca Pagliuca 41 évesen visszatérhet az olasz élvonalba

Vágólapra másolva!
2008.01.11. 11:32
Visszatérhet az élvonalba Gianluca Pagliuca. A jelenleg klub nélkül lévő veterán kapust az Udinese szeretné a soraiban tudni, mivel szüksége van egy tartalékra a bosnyák Handanovic mögött.
Gianluca Pagliuca: irány ismét a Serie A?
Gianluca Pagliuca: irány ismét a Serie A?
Gianluca Pagliuca: irány ismét a Serie A?
Gianluca Pagliuca: irány ismét a Serie A?

Gianluca Pagliuca még az Ascoli kapusaként 2007. február 18-án 592. alkalommal védett az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában, ám az Udinese elleni meccs után már nem jutott többé szóhoz a csapatban.

A kapusnak – aki korábban több interjúban is kijelentette, hogy szeretné elérni a 600. meccset – most újabb lehetősége nyílt arra, hogy növelje szereplései számát, ugyanis több ajánlata van.

Az Ascoli együttesét nyáron otthagyó, azóta csapat nélkül tengődő rutinos, 41 éves futballistát ugyanis több Serie B-s együttes mellett az Udinese is szeretné a soraiban tudni.

Az udinei szakmai vezetés a kispadra szeretné megvenni Pagliucát, aki rutinjával segíthetné az elsőszámú hálóőrt, Samir Handanovicot. Az őszi szezonban egyébként a szintén nagy tapasztalattal rendelkező Antonio Chimenti volt az együttes második számú kapusa.

Pagliuca pályafutása alatt az élvonalban a Sampdoria, az Internazionale, a Bologna és az Ascoli színeiben szerepelt, 1988-ban egy Sampdoria-Pisa meccsen debütált.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik