A szezon végéig idegenben lesz „otthon” a Catania

Vágólapra másolva!
2007.02.14. 15:42
Az Olasz Labdarúgó-liga fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy 2007. június 30-ig nem rendezhetnek bajnoki mérkőzést a Massimino-stadionban, így a Catania a szezon végégig semleges pályán, szurkolók nélkül fogadja ellenfeleit. A klubot emellett 50 ezer eurós pénzbírsággal is sújtották.
KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ!
KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ!
KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ!
KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ!

Pietro Lo Monaco, a Catania igazgatója rendkívül súlyosnak tartja a büntetést, állítása szerint ez „térdre kénszeríti a várost”.

„Egyértelmű, hogy kicsi a felelősségünk, mert az erőszakos cselekmények a stadionon kívül történtek” – mondta a sportvezető, aki közvetlenül a február 2-i botrány után még azt mondta, elhagyja a sportágat, s semmilyen funkciót nem vállal.

A Catania-Palermo szicíliai területi rangadó alatt a stadionban verekedés tört ki, majd a lefújás után utcai harcok következtek. A 38 éves rendőrtiszt, Filippo Raciti halálos sérüléseket szenvedett, ezért az akkor soron következő bajnoki kör további mérkőzéseit elhalasztották. A Serie A a múlt hétvégén folytatódott, több stadionban csak zárt kapus találkozót rendezhettek.

A Catania egyébként visszaesőnek számít, ősszel két bajnokit rendezett nézők nélkül, mivel szurkolótáborának egy része összeverekedett a Messina és a Palermo híveivel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik