I. SZ., MTI 2021.12.02 09:46 Frissítve: 2021.12.02 11:31

Ökölvívás: új sorozat része lesz a Bocskai-emlékverseny

Európa egyik legpatinásabb nemzetközi amatőr ökölvívó-viadala, a debreceni Bocskai István-emlékverseny bekerül a nemzetközi szövetség újonnan induló, pénzdíjas ranglista-versenysorozatába.

Nő a tét Debrecenben – a képen Gálos Roland (Fotó: Török Attila)

A magyar szövetség (MÖSZ) Facebook-oldalán tette közzé, hogy megállapodott a nemzetközi szövetséggel (AIBA), mely szerint a hajdúsági viadal a World Boxing Tour része lesz, annak is az ezüst kategóriájában szerepel majd.

Kovács István, az AIBA főtitkára a monokli.com-nak elmondta, mindez azt jelenti, hogy a Bocskain világranglistapontokat lehet majd szerezni, valamint a világszervezet jóvoltából pénzdíjas lesz a torna.

„A konföderációs egyeztetések után Európából eddig két verseny kapott minősítést. Az egyik a Bocskai-emlékverseny, amely a »Silver Gloves Tournament« része lesz. A pénzdíjnak, valamint a megszerezhető ranglistapontoknak köszönhetően az eddigieknél is színvonalasabb lehet a debreceni verseny” – idézte a honlap az olimpiai bajnok, amatőrök és profik között is világbajnok korábbi klasszis bokszolót, aki azt is hozzátette, hogy a viadalt a jövőben is a magyar szövetség rendezi.

Bajkai István, a MÖSZ elnöke megtiszteltetésnek tartja, hogy a ranglistaversenyek közé emelkedik a Bocskai.

„Rendkívül nagy elismerés a magyar ökölvívásnak, hogy egy ilyen rangos versenysorozat egyik fontos állomását rendezhetjük meg. A sportág legnagyobb egyéniségei léphetnek szorítóba Debrecenben. Ez a magyar boksz elismerése, egy visszaigazolás, hogy a Magyar Ökölvívó-szakszövetség jó úton halad a sportág hazai megújítása felé” – mondta az elnök a honlap szerint

A tervek szerint a World Boxing Tour 6-8 állomásból áll majd és a versenyeket arany, ezüst és bronz kategóriába sorolják. A Silver Gloves Tournamentbe sorolt Bocskai-emlékverseny összdíjazása várhatóan 200 ezer dollár lesz.

A jövő évi World Boxing Tour zárásaként döntőt rendeznek majd New Yorkban vagy Las Vegasban.

A Bocskai István nemzetközi emlékversenyre jövő februárban 66. alkalommal kerül sor.

2022.01.25 09:31:08

Ökölvívás SZABÓ GÁBOR

Frigyes Dezső nyert az évkönyvekből a világháború után kitörölt wroclawi Európa-bajnokságon.

2021.10.17 12:43:00

Ökölvívás THURY GÁBOR

Pezsgés nehézsúlyban: Tyson Fury Deontay Wildert győzte le, Olekszandr Uszik Anthony Joshuát.

2021.10.06 12:21:30

Ökölvívás MTI/K. B.

A legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásért adták.

2021.10.04 00:25:36

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

ALAPVONAL. Több mint tíz gyanús összecsapást találtak Rióban – tegyük hozzá, eddig nem nagyon rendeztek olyan olimpiát, amelyiken ne lett volna »több mint tíz gyanús összecsapás«.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.