Ökölvívás: Veres Roland visszavágott az ob-vereségért a Bocskain

L. P. I.L. P. I.
Vágólapra másolva!
2024.01.18. 17:56
Veres Roland rendkívül koncentráltan és okosan bokszoltFotó: Kovács Péter
Néhány sűrű súlycsoportot leszámítva az első két nap nívója nem verdeste az eget a 68. nemzetközi Bocskai István-emlékversenyen, de sejthető volt, hogy amikor már éremért és döntőért mennek a csaták, ez is változni fog. Így is történt.

Kezdjük a nap meccsével: pehelysúlyban Veres Rolandot a decemberi országos bajnokság döntőjében alaposan meglepte az ifjú kaposvári Koloszár Valentin, olyannyira, hogy Eb-bronzérmesünk szorítósarka két menet után feladta a meccset. Ezúttal azonban a kickboxban ötszörös világbajnok Veres rendkívül koncentráltan és okosan bokszolt, sikerrel tartotta távol magától az ütőgép Koloszárt, mi több, kívülről pontos, kemény egyenesekkel rendre betalált, és teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Aminek természetesen a majdani olimpiai kvalifikáció szempontjából sem elhanyagolható a jelentősége. Főleg, mert a Tokió óta inkább csak profiként vitézkedő Gálos Roland ugyanitt kikapott a kazah Asszilzsan Szerikbajtól, aki Veres ellen húz kesztyűt a szombati döntőben.
A váltósúlyú bajnok kőszegi Buza Rafael szoros meccsen legyűrte az ukrán Rhor Hrisztoszovot, a miskolci Mester Soma (75 kg) viszont ezúttal vesztesen hagyta el a ringet az ugyancsak ukrán Pavol Illiusa ellen.

A nőknél mindenekelőtt az ukrán Jaroszlava Marincsukot kifejezetten biztató bunyóval megverő 50 kilós Mezei Petra emelendő ki, aki a lengyel Natalia Kuczewskával döntőzhet, de ott lesz az aranycsatában az 57 kilós nagy visszatérő, Szűcs Szabina is.

Pénteken 13 órától a férfi elődöntőkkel és a női döntőkkel folytatódik a debreceni program.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik