Vladimir Klicsko magabiztos győzelemmel védte meg világbajnoki címeit

Vágólapra másolva!
2008.12.14. 10:40
Az ukrán Vladimir Klicsko a németországi profi bokszcsata 7. menetében technikai K. O.-val söpörte ki a ringből az amerikai Hasim Rahmant, s ezzel megvédte az IBF, a WBO és az IBO szervezetek nehézsúlyú világbajnoki címét.
E padlózás után még folytathatta a küzdelmet Rahman
Fotó: Reuters
E padlózás után még folytathatta a küzdelmet Rahman
E padlózás után még folytathatta a küzdelmet Rahman
Fotó: Reuters
E padlózás után még folytathatta a küzdelmet Rahman

A mannheimi SAP Arena közel 20 ezer nézője azt kapta, amit várt – biztos Vladimir Klicsko-győzelmet –, no meg kicsit majrézhatott is, hogy az „együtéses” Hasim Rahman hátha becserkészi az ukránt. Ám az összecsapás Klicsko forgatókönyve szerint zajlott: balegyenesekkel állította meg az amúgy sem lendületes amerikait, s néha rávert jobbegyenest vagy balhorgot. A 6. menetben Klicsko horgai után Rahman padlót fogott, a 7.-ben pedig Tony Weeks mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

Rahmannak valószínűleg ez volt az utolsó lehetősége, hogy vb-címért bokszolhasson, Klicsko viszont válogathat az ellenfelek között. Sőt úgy ítéli meg, hogy kihívókban erősebb a mezőny, mint néhány évvel ezelőtt, amikor Calvin Brock vagy Samuel Peter volt a fókuszban. Manapság Alekszandr Povetkin a potenciális ellenfél, de Klicsko szerint a jelenleg sérült Ruszlan Csagajev és a december 20-án fellépő Nyikolaj Valujev sem hagyható ki a számításból, mint ahogyan a feltörekvő Cristobal Arreola sem.

Mégis, a legnagyobb vonzerőt a David Haye elleni mérkőzés jelentené. Klicsko elmondta, a britek értik a bunyót és tisztelik az ellenfelet is, nem mellesleg roskadásig megtöltik a nézőteret egy-egy izgalmasabb meccsen. Ráadásul a cirkálósúlyból a közelmúltban nehézsúlyúvá lett David Haye már ki is hívta a Klicsko testvéreket.

„Azt gondolom, Haye imponálóan mutatkozott be, és 2009 majd eldönti, milyen nehézsúlyú. Lehet valakiből jó bunyós a királykategóriában akkor is, ha cirkálósúlyból lép fel. Evander Holyfield kivételesen jó példa erre” – nyilatkozta Vladimir Klicsko.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik