Vladimir Klicsko szombaton címvédésre készül Tony Thompson ellen

Vágólapra másolva!
2008.07.12. 07:22
Vladimir Klicsko szombaton Hamburgban az IBF, a WBO és az IBO szervezetek világbajnoki címeinek megvédésére készül. Ellenfele az amerikai Tony Thompson már kijelentette: nem rezel be a címvédőtől.
A pénteki mérlegelésen Klicsko volt a könnyebb
Fotó: MTI/EPA/Marcu Brandt
A pénteki mérlegelésen Klicsko volt a könnyebb
A pénteki mérlegelésen Klicsko volt a könnyebb
Fotó: MTI/EPA/Marcu Brandt
A pénteki mérlegelésen Klicsko volt a könnyebb

Az ukrán Vladimir Klicsko (50–3–0, 44 K. O.–T. K. O.) keresve sem találhatott volna jobb helyet Hamburgnál.

Miután Amerikában Szultan Ibragimov elleni meccse után nem voltak elájulva tőle, visszatér Hamburgba (korábban az Universum bokszolója volt), a Color Line Arenában fogadja Tony Thompsont (31–1–0, 19).

Az amerikai egyébként ebben a csarnokban aratta pályafutása legnagyobb sikerét Luan Krasniqi tavalyi legyőzésével. Klicskótól sincs betojva, ki is jelentette: „Az övekkel térek vissza Amerikába.” A két bunyós sajtóedzésére egyébként 3000 néző volt kíváncsi.

S hogy miért nem Amerikában folytatja a címvédő? Lesújtó kritikákkal illették Ibragimov elleni mérkőzése után. Az USA Today és az ESPN parki sétának minősítette az összecsapást, a HBO sem merte fizetős konstrukcióban közvetíteni a mérkőzést.

A csatorna kommentátora, Jim Lampley azért kritizálta, mert nem nyűgözte le az embereket.

Thomas Hauser szakíró pedig úgy véli, nem a címekre kellene koncentrálni, hanem a minőségre: „Thompson túl gyenge, leginkább Valujev ellen mérhetné le a tudását. Végre nem ő lenne a nagyobb, igen érdekes meccs lenne. Ha Ibragimovval végigsétált volna a Times Square-en, akkor az emberek azt gondolták volna, Klicsko egy kosaras és Ibragimov a sofőrje.”

Az ifjú titán, az orosz Alekszandr Povetkin nem Klicskót tartja a legjobb nehézsúlyúnak – hanem magát. Ő és tábora „Klicsko, akarlak” feliratú trikóban jelent meg a nyilvános sajtóedzésen, amelyről Klicsko korábbi klubtársát, Juan Carlos Gomezt ki is vezették.

A kubai azt mondta, arra járt, szerinte azért nem kívánatos személy, mert Klicsko tőle jobban fél, mint Thompsontól. „De ha majd együtt leszünk a ringben, akkor nem segítenek a biztonsági őrök” – summázta Gomez.

A bajnok a meccsel is foglalkozott: „Remekül érzem magam Hamburgban, itt kezdtem a profi karrierem, ez a második otthonom, ezért sem akarok csalódást okozni senkinek.. nem becsülöm le ellenfelemet, az utóbbi nyolc évben veretlen. Remélem, hogy fordított alapállása nem okoz majd problémát.”

Maradjunk annyiban, Klicsko az esélyes, a helyszín kiválasztása pedig telitalálat: az ukrán universumos volt, az amerikai a Color Line Arenában már otthonosan mozog a ringben. Mi kell még? Mondjuk egy címmérkőzéshez méltó bunyó…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik