Az utoljára megszerzett világbajnoki öv jelenti az életét

Vágólapra másolva!
2007.05.08. 22:08
Floyd Mayweather Jr. hivatalosan bejelentette ugyan visszavonulását az Oscar De La Hoyától elhódított nagyváltósúlyú világbajnoki cím után, ám a mérkőzés után egy nappal adott interjúban mégsem zárta ki egy esetleges visszatérés lehetőségét.

Ötödik súlycsoportjában koronázták világbajnokká Floyd Mayweather Jr-t, ezúttal a nagyváltósúlyban szerezte meg a világbajnoki övet Oscar De La Hoya címvédőtől. Korábban Mayweather nagypehely-, könnyű-, kisváltó- és váltósúlyban is a legjobb volt.

Mayweather a De La Hoya elleni meccsről elmondta, már a felkészülés során érezte, hogy győzni fog, és a megérzése be is jött. Tudta, hogy a mentális ráhangolódás egy meccsre éppen olyan fontos, mint a fizikai felkészülés. Előbbiben pedig nagyon jónak gondolja saját magát.

Emellett a fizikai tréningeket sem hanyagolta el. Gyakran edzett hajnali háromkor, amikor ellenfele éppen aludt. Persze, ez is része volt a lelki hadviselésnek, hiszen így De La Hoya azt érezhette, Mayweather sokkal lelkiismeretesebben készül.

A Floyd Mayweather Jr-ral készült interjút a Nemzeti Sport szerdai számában olvashatják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik