Találatok a Yamaha címkére

Találatok száma: 45

MotoGP: Quartararo újabb két évre aláírt a Yamahához

2022-06-02 20:51:18

A Katalán Nagydíj felvezető napját választották a felek a megállapodás bejelentésére, miszerint a regnáló világbajnok, Fabio Quartararo a következő két szezonban is az ivataiak kötelékében folytatja MotoGP-s pályafutását.

Yamaha MotoGP Fabio Quartararo

Doktori értekezés – infografika Valentino Rossi lenyűgöző karrierjéről

2021-11-29 14:04:06

Visszavonult a versenyzéstől Valentino Rossi, a motorsport olasz klasszisa, aki egyéni sikerein túl képes volt a legmagasabb szintre felemelni imádott sportágát. Infografikánk főhajtás a „Doktor” páratlan pályafutása előtt.

infografika gyorsaságimotoros-vb gyorsasági motor Yamaha Valentino Rossi MotoGP

MotoGP: visszaléptették a Yamaha gyári pilótáját

2021-08-12 17:10:56

Nyugodt, történésmentes médianapra számítottunk az Osztrák Nagydíjat megelőzően a múlt heti intenzív csütörtök után, ami többek között Valentino Rossi visszavonulásának hírét tartogatta, de ismét a Yamaha és már sokadjára Maverick Vinales került a figyelem középpontjába, amikor délben a hangvillások bejelentették, hogy visszaléptetik a spanyolt a hétvégi futamtól, mert szerintük szabotálni akarta őket a múlt heti Stájer Nagydíjon.

Yamaha MotoGP Maverick Vinales

MotoGP: Vinales év végén elhagyja a Yamahát – hivatalos

2021-06-28 13:59:56

Öt év után, jelenlegi kétéves szerződésének lejárta előtt egy évvel Maverick Vinales elhagyja a Yamahát. Vinales a megállapodásból való idő előtti elengedését kérte, amit az iwataiak megadtak neki. Van az a pont, amikor jobb külön utakon folytatni, mint tovább erőltetni egy mindkét fél számára fájdalmas kapcsolatot. De kinek mit hozhat a jövő? És hogyan jutottak idáig?

Yamaha MotoGP Maverick Vinales

MotoGP: Vinales szerződést bont a Yamahával?

2021-06-27 09:11:17

Szombat késő este Európa nagy része az Olaszország–Ausztria labdarúgó Eb-nyolcaddöntőre figyelt, de nem a MotoGP-ben érintettek – legalábbis az olaszok kivételével. Több, egymástól független spanyol és katalán hírforrás is tudni véli, hogy Maverick Vinales szerződésének év végi felbontását kérte a Yamahától, és 2022-ben Aleix Espargaró csapattársaként folytatja az Apriliánál.

gyorsaságimotoros-vb Yamaha MotoGP Maverick Vinales Aprilia Aleix Espargaró

MotoGP: Rossinak ismét pozitív lett a koronavírustesztje?

2020-11-12 12:24:34

Hivatalosan csapata még nem erősítette meg, de több forrás szerint Valentino Rossi koronavírustesztje ismét pozitív lett, Garrett Gerloff pedig már úton van a Valenciai Nagydíj helyszínére. Ha a hír igaz, akkor vagy a mostani tesztje lett fals pozitív, vagy az előző két negatív eredmény volt téves. Utóbbi igen aggasztó verzió lenne.

koronavírus Yamaha Valentino Rossi MotoGP

MotoGP: senki sem fellebbez a Yamaha-ügyben. Árnyék vetül majd a bajnoki címre?

2020-11-07 09:14:12

Egyre kacifántosabb a Yamaha körüli szelepbotrány, de leginkább az, hogy a rivális gyárak miért döntöttek úgy egyhangúlag, hogy a FIM MotoGP-felügyelők kezébe adják a sorsukat, az esetleges egyéni bajnoki cím sorsát és miért elégedtek meg egy büntetéssel, amely egyébként mindenki szerint túl enyhe. Még saját maguk szerint is…

Paolo Ciabatti MotoGP MotoGP Davide Brivio Yamaha

MotoGP: megbüntették a Yamahát, Rossi indulása továbbra is kérdéses

2020-11-06 09:44:32

A Yamaha-blokkokban található szelepek idén már sok sztorit adtak nekünk, nem történt ez másképp az Európai Nagydíj felvezető napján sem. Ezúttal a technikai protokoll megszegése miatt indult ellenük vizsgálat, melynek végén el is meszelték őket. A büntetés felemás érzéseket keltett sokakban, a sérülése miatt továbbra is távolmaradó Marc Márquez is elmondta véleményét.

Yamaha Valentino Rossi MotoGP koronavírus

MotoGP: Rossi a jövő héten sem áll rajthoz, csapata nem helyettesíti

2020-10-18 11:04:02

A Monster Yamaha MotoGP csapat vasárnap reggel hivatalosan is megerősítette, amire már számítani lehetett, hogy a koronavírust elkapó Valentino Rossi a jövő heti Teruel Nagydíjon sem áll rajthoz, és helyettesíteni sem fogják.

koronavírus Yamaha Valentino Rossi MotoGP

MotoGP: Morbidelli élete első pole-ja, a yamahások ma elvitték a show-t

2020-09-26 15:41:35

Jó napot választott a Petronas csapat és Valentino Rossi a 2021-es szerződés aláírására és bejelentésére, hiszen az érintettek elfoglalták az első sort a holnapi Katalán Nagydíjra. Franco Morbidelli MotoGP-s karrierje során először rajtolhat az élről.

Yamaha Valentino Rossi MotoGP Franco Morbidelli

MotoGP: a „nagy” bejelentés, Rossi 2021-ben is folytatja

2020-09-26 12:54:01

Jó ideig húzódtak a tárgyalások Valentino Rossi kapcsán, ami nem csoda, ha belegondolunk, hogy a világ egyik legértékesebb sportolójának jövőjéről van szó. Technikai háttér, csapatfelállás, költségek, kereskedelmi és marketing jogok, bevételelosztás, csak néhány azon részletek közül, amit a három félnek (versenyző, gyár, csapat) tisztáznia kellett.

Yamaha Valentino Rossi MotoGP

MotoGP: továbbra sem biztonságos a Red Bull Ring, a Yamaha visszavonta kérelmét

2020-08-22 09:55:51

A múlt vasárnapi baleset után nem tétlenkedtek a szervezők, 12 méterrel meghosszabbították a hármas kanyarnál húzódó biztonsági hálót, hogy egy hasonló dinamikájú balesetnél a motorok ne repüljenek keresztül a pályán. A megoldás valószínűleg csak átmeneti, de az nagy kérdés, hogy bármilyen átépítés szóba jöhet-e.

Yamaha Red Bull Ring MotoGP

MotoGP: mekkora a baj a Yamahánál? Quartararo és Rossi is aggódhat?

2020-07-31 22:04:12

Ahogy arról ma reggel beszámoltunk további egy futammal bővült az idei MotoGP-naptár. Jó hír lehet ez Marc Márqueznek, viszont fejfájást okozhat a Yamahánál.

Yamaha Valentino Rossi MotoGP Fabio Quartararo

MotoGP: Rossi tisztában volt a következményekkel

2020-02-06 18:53:23

A MotoGP csapatai már a malajziai téli teszt első napját megelőzően sem hagyták muníció nélkül a rajongókat és az újságírókat. A Suzukit követően a Petronas-csapat, majd a gyári Yamaha is lerántotta a leplet az idei motorokról, egész pontosan az idei dizájnról. Hatalmas piros pont a Suzukinak, amely egyedüliként valami újdonságot is vitt a dologba, ráadásul szépen kivitelezve.

Yamaha Valentino Rossi Suzuki MotoGP Maverick Vinales Jorge Lorenzo

MotoGP: Rossi az idény végén visszavonul? Ha nem, akkor sem lesz már gyári pilóta

2020-01-29 17:03:43

Ami kedden még csak találgatás volt, szerda délutánra száraz ténnyé vált: Fabio Quartararo veszi át Valentino Rossi helyét 2021-től a MotoGP-ben szereplő gyári Yamaha-istállóban.

Yamaha Valentino Rossi MotoGP Fabio Quartararo

MotoGP: a Yamaha hosszabbított spanyol kiválóságával

2020-01-28 16:21:58

A spanyol Maverick Vinales 2022-ig a gyorsaságimotoros-világbajnoki sorozat királykategóriájában (MotoGP) szereplő Yamaha csapatát erősíti.

Yamaha MotoGP Maverick Vinales

Megosztó személyiség volt, mégis kiharcolta a mezőny tiszteletét

2019-12-06 19:49:50

Jorge Lorenzo megosztó személyiség volt egész pályafutása alatt, ám az egyik legkedvesebb, legemberibb pilótaként emlékezünk majd rá. Mindenkit legyőzött, sokakba belekötött, mégis kiharcolta a mezőny tiszteletét.

gyorsaságimotoros-vb Yamaha Valentino Rossi NS Hosszabbítás Marc Márquez Jorge Lorenzo

MotoGP: Vinales megszakította a Yamaha és Márquez sorozatát is

2019-11-03 09:21:46

Az edzések alapján szorosabb versenyre számítottunk Malajziában a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának (MotoGP) versenyzőitől, de ezúttal egy alapvetően csendes futamnak lehettünk szemtanúi. A rajt utáni kavarodás után Maverick Vinales hamar az élre állt, majd el is lépett, esélyt sem hagyva a többieknek. Ezután már csak az volt a kérdés, hogy kitart-e a gumija és a koncentrációja, de ahogy említettük, ez nem a drámák futama volt.

Yamaha MotoGP Maverick Vinales Marc Márquez

190 km/h-val háromkerekű motoron? Nem vicc!

2018-08-28 18:24:27

A kelet-közép-európai országok újságírói számára az ausztriai Ischglben tartott bemutatót új szabadidőmotorjáról a Yamaha. A helyszínen megtudhattuk, mit érdemes tudni a Nikenről, aminél többet aligha beszélnek motorról 2018-ban.

szabadidősport motorsport motorbemutató Yamaha Niken Yamaha

MotoGP: 2 ezred döntött, nyilvános bocsánatkérés a Yamahánál

2018-08-12 09:58:38

Egy méh szárnycsapása 5 ezredmásodpercig tart. Emberi aggyal és szemmel fel nem fogható időegység. Ennek kevesebb mint a fele választotta el egymástól szombaton az időmérő két leggyorsabbját a MotoGP-ben – alig fél méhszárnycsapás.

Yamaha MotoGP Marc Márquez Andrea Dovizioso