Az Alex Neil éra kezdetei után!

Vágólapra másolva!
2015.03.04. 15:03
Lejátszotta első 10 meccsét Alex Neil, a Norwich City csapata élén. A január 9-én érkező menedzser teljesítménye eddig nagyon is meggyőző. Január...

Lejátszotta első 10 meccsét Alex Neil, a Norwich City csapata élén. A január 9-én érkező menedzser teljesítménye eddig nagyon is meggyőző.Lejátszotta első 10 meccsét Alex Neil, a Norwich City csapata élén. A január 9-én érkező menedzser teljesítménye eddig nagyon is meggyőző.

Január 9-én jött, másnap már debütált is a Norwich élén. A csapat a Bournemouth-hoz látogatott.

A 18. percben Matt Ritchie góljával megszerezték a vezetést, de a 36. percben Hooper egyenlített.

A 64. percben Howson-t kiállította a játékvezető, de a Norwich-ot ez nem törte meg és a 80. percben Jerome megszerezte a győztes gólt.

Alex Neil tehát győzelemmel debütált a Norwich kispadján.

A következő meccsen fogadtuk a Cardiff-ot. Bár az első félidő után 3:0-ra vezetettek a kanáriak, a végén csak 3:2-re nyerték meg a mérkőzést.

A Brentford Jota és Prtichard góljával elvitte a 3 pontot. A Birmingham otthonában pedig csak 0:0-t játszott a csapat.

Időközben Phelan lelépett a Hull City-hez. Steve Bruce segédje lett, akivel még játékosként barátkozott össze a Manchester United-nél.

A február nagyszerűen sikerült. Ötből öt győzelmet ért el a csapat. Az áldozatok hazai pályán a Blackpool és a Wolves volt, idegenben pedig a Charlton, Watford és a Blackburn volt.

Tony Parks is lelépett. Tim Sherwood Aston Villa-jához csatlakozott. Sherwood-al már dolgozott együtt a Tottenham-nél, így nem meglepő a távozása.

Neil Adams stábjából már csak Gary Holt maradt. Az őszkor elküldött Mark Robson is az Aston Villa-nál kötött ki.

A téli átigazolási szezonban komolyabban nem változott a Norwich kerete. Dorrans kölcsönben, Andreu végleg jött. Lafferty és McGeehan kölcsönbe távozott. Előbbe Törökországba, utóbbi a Luton Town-nál kötött ki. Bassong pedig új esélyt kapott.

A csapatnak jelenleg nincs kapus edzője és Neil szakmai stábját csak skótok alkotják.

Frankie McAvoy időközben Neil stábjához csatlkozott, ezzel lehagyva a Hamilton süllyedő hajóját.

Alex Neil eddigi mérlege 8 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. Csak összehasonlításként, Adams első 10 Norwich-os tétmeccsének mérlege így nézett ki: 6-2-2.

Alex Neil-el a csapat a 4-2-3-1-es taktikában lép pályára, vagy a 4-4-2-vel.

Ruddy-nak szinte nincs komolyabb vetélytársa mert Rudd még fiatal, Bunn pedig távozhat, mert csak harmadik számú kapus.

A védelmet az Olsson, Bassong, Martin, Whittaker négyes alkotja. Grabban pedig többnyire kezdő. A középpályán Johnson, Tettey, Hoolahan, Howson és Redmond szokott kezdeni, de a 4-4-2-es hadrendben általában Hooper és Grabban kezd, ezzel kiszorítva Hoolahan-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik