Továbbra is a címvédő az élen, a Colts a 3.

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2010.09.19. 18:00
null
Rodgersék már a második helyen állnak nálunk (Fotó: Action Images)
Címkék
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2. fordulója előtti, hetente jelentkező erősorrendünkben továbbra is a címvédő New Orleans Saints vezet, a Houston Texans ellen vesztő Indianapolis Colts visszaesett a 3. helyre. Tekintse meg szubjektív Power Rankingünket, és olvassa el a Fűzővel kifelé! mérkőzés beherangozóit!

 

1. (1.) New Orleans Saints
A címvédő nagyon fontos győzelemmel nyitott a Vikings ellen, ugyan a támadójáték még akadozott, de ezt talán ráfoghatjuk a szezon eleji formára. Mindenesetre a Saints megmutatta, hogy idén is a Super Bowlra fáj a foga, jó esélye is van rá.

2. (3.) Green Bay Packers
Habár Rodgers az első meccsén kétszer is eladta a labdát, ez a Packers nagyon egyben van. Kőkemény védelem, egy remeklő Clay Matthews, bombaerős támadóegység. A Packers sikerességének a kulcsa az Offensive Line (támadófal) lehet, hogy meg tudják-e védeni Rodgerst – az Eagles ellen ez nem nagyon sikerült. Valamint a csapat első számú futója, Ryan Grant sérültlistára került, így az idén már nem léphet pályára, kérdés, sikerül-e helyettesíteni őt.

3. (2.) Indianapolis Colts
Egy Peyton Manning vezette csapatot sosem lehet leírni, de ha továbbra is ennyire silány lesz a Colts futás elleni védelme, azért nagy árat fizethet a csapat. Bob Sanders, a védelem egyik kulcsfigurája tricepsz gondjai miatt továbbra sem képes huzamosabb időt a pályán tölteni, így idén is főszerephez juthat a cserejátékos, Melvin Bullitt, aki már tavaly is nagyon meggyőzően helyettesítette Sanderst.

4. (5.) Baltimore Ravens
Habár Joe Flacco, a hollók irányítója továbbra sem túl magabiztos, idén már olyan elkapógárdával rendelkezik, amellyel képes lehet kibontakozni. A védelem továbbra is parádés, még a nagy hiányzó Ed Reed távollétében is sikerült megtartani a csapatrész hihetetlen erejét, ezt bizonyítja a Jets ellen megnyert mérkőzés is. Vajon mi lesz itt, ha még Reed is csatlakozik a védelemhez?

5. (4.) Dallas Cowboys
Habár a Cowboys botlott a Washington elleni első meccsén, Miles Austin és a védelem személyében olyan fegyverrel rendelkezik Tony Romo, amelyet nagyon sok csapat megirigyelne. Talán igaz, hogy a Cowboyst csak egy jó támadófal választja el a Super Bowltól, ugyanis ez a csapatrész buta hibákkal, büntetésekkel kezdte a szezont. A sokat vitatott újonc szélső elkapó, Dez Bryant igen jó teljesítménnyel mutatkozott be új csapatánál. Ha sikerül javítani a Redskins elleni buta hibákon, sokra viheti idén a dallasi gárda.

6. (7.) New York Jets

Felemásra sikeredett Rex Ryan együttesének a rajt, míg a védelem brillírozott, addig a Mark Sanchez vezette támadók nagyon halovány teljesítményt nyújtottak, ráadásul hatalmas érvágás lehet Kris Jenkins, a liga egyik legjobb nose tacklejének illetve a védelem egyik vezérének a kiválása, aki már a mérkőzés első félidejében megsérült. A Jets is a buta hibáknak köszönheti a vereségét, de ha sikerül a támadóegységet feljavítani, akkor garantált a Jets rájátszásban való részvétele.

7. (6.) Minnesota Vikings
Nem volt meggyőző a nagy öreg, Brett Favre bemutatkozása az új szezonban, a támadófalból is kidőlt az egyik kulcsfigura, Bryant McKinnie, ráadásul a védelem hátsó tengelye is nagyon sebezhetőnek tűnik a jelenlegi állapotában. Kérdéses, hogyan képes kezelni a Vikings a sok problémát – a sztárelkapó Sidney Rice is partvonalon kívül rekedt jó időre –, habár még így is szinte biztosra vehető a minnesotai csapat rájátszásba jutása.

8. (11.) New England Patriots
A Tom Brady vezette együttes igen jó teljesítménnyel „lepte meg” a Patriots szurkolókat, az első héten rögtön a tavaly rájátszásba jutó Cincinatti Bengalst verte meg, igen könnyedén. A Pats támadóalakulatával eddig sem volt gond, de ha a védelem továbbra is ennyire meggyőző tud lenni a jövőben, könnyedén meglepheti a mindenki által csoportgyőztesként várt Jetset.

9. (8.) San Diego Chargers
Philip Rivers ide vagy oda, a Chargers megmutatta, hogy nagyon sebezhető csapat, nagy blamába szaladt bele a hétfő esti rangadón a Kansas City ellen. Az offensive line a vártnál haloványabb, nagyon sok múlik azon, hogy a két húzóemberrel, Vincent Jackson elkapóval illetve Marcus McNeill left tackle-lel meg tud-e egyezni a Chargers vezetősége. Ha nem, idén könnyen visszaeshet a San Diego.

10. (12.) Houston Texans
Az elmúlt évek sorozatos bakijai után végre sikerült megtörnie az átkot a Texansnak az egyik legnagyobb esélyes Indianapolis ellen, ami hatalmas lökést adhat a gárdának a továbbiakban. A mérkőzés hőse Arian Foster futó volt, aki 231 yardot és 3 touchdownt ért el a mérkőzésen, innentől semmi sem lehetetlen a Houston számára, egy wild card helyre szinte biztosan jók lesznek.

11. (9.) Cincinnati Bengals
Habár vereséggel kezdte az évet a Bengals, ebben a csapatban még nagyon sok van. Amíg Carson Palmernek olyan fegyverei vannak, mint Chad Ochocinco és Terrell Owens elkapók, addig bármire képesek lesznek, a Bengals sikeressége viszont a futójátékon fog múlni valószínűleg idén is.

12. (13.) San Francisco 49ers

Hatalmas meglepetésre vereséggel kezdte a szezont a San Frasciscó-i gárda, ráadásul az igencsak gyengének vélt Seattle-től kapott ki – nem is kicsit –, de ha a támadók magukra találnak, illetve a Patrick Willis vezette védelem is felszívja magát, a 49ers is képes lehet bejutni a rájátszásba.

13. (14.) Pittsburgh Steelers
A Steelers elvesztette Santonio Holmest, a legjobb elkapóját, illetve Ben Rothlisberger is eltiltását tölti, ezek tudatában nagyon fontos győzelmet zsebelt be az első fordulóban. A védelem továbbra is gyilkos, így akármikor képes lehet meglepetést okozni, ehhez viszont nagy szükség lesz a támadófal rendberakására, illetve Big Ben visszatérésére.

14. (10.) Atlanta Falcons
Kissé talán „beragadt” a Falcons a szezonnyitón a Pittsburgh ellen, Matt Ryan, a Falcons irányítója csak árnyéka volt önmagának, a futójáték sem volt az igazi, de egy Steelers védelem ellen ez talán nem is annyira meglepő. A vereség ellenére mindenképpen elcsíphet az Atlanta egy wild card helyet, bennük van a nagy szezon.

15. (16.) Philadelphia Eagles
Volt-nincs Donovan McNabb, mostantól kezdve Kevin Kolb irányítja majd a Sasokat, habár a Packers ellen igencsak gyenge volt, valamint egy agyrázkódást is összeszedett, így várhatóan Micheal Vick fog majd kezdeni a Detroit ellen a hétvégén. Sok a gond a Phillynél, rögtön a Packers elleni meccsen megsérült a kezdő fullback, Leonard Weaver, a kezdő center, Jamaal Jackson nem léphet már idén pályára, illetve a tavalyi szalagszakadása után most visszatérő MLB (középső linebacker) Stewart Bradleynek is agyrázkódása volt, ezek a sérülések az Eagles egész szezonjára kihathatnak.

16. (17.) Tennessee Titans
Chris Johnson a Raiders ellen brutálisan kezdte a szezont, a tavalyi év legjobb támadójának választott futó többek között egy 76 yardos futott touchdownnal vétette magát észre, összesen pedig 142 yardot és 2 TD-t ért el az Oakland ellen. Ebben a szezonban is ő lesz a Titans legnagyobb fegyvere, aki őt hatástalanítani tudja, az megverheti a Titánokat. Az év nagy kérdése, hogy vajon a Titans rendbe tudja-e rakni a tavaly sokat hibázó, lyukas secondaryjét?!

17. (21.) New York Giants
A másik New York-i alakulat igen nehéz éven van túl, egy erős támadó alakulathoz egy némileg gyengébb, sebezhető védelem párosul. Habár a Giants sima győzelemmel kezdte az idényt, annyi gyenge pontja van, hogy nagyon kevés esélye van még egy wild cardra is.

18. (15.) Miami Dolphins
A Miami nagyot erősödött, amikor megszerezte a Broncostól Brandon Marshallt (szélső elkapó), illetve leigazolta az egyik legjobb szabadügynököt, Karlos Dansbyt (középső linebacker), viszont egyelőre úgy tűnik, hogy Chad Henne személyében még nem találta meg az igazi irányítóját. A védelem egyelőre elég kezdetleges, de nagyon jó irányba haladnak a Delfinek.

19. (25.) Jacksonville Jaguars
Habár egyetlen játékos, Maurice Jones-Drew viszi a hátán a Jaguárokat, de egyre magabiztosabb a csapat passzjátéka, ez pedig lehetővé teszi, hogy a Jacksonville idén okozzon néhány meglepetést. Az első héten rögtön a Broncost sikerült megverniük, ami nagyon nagy lökést adhat a jövőben. Tavaly hatalmas a Jax legnagyobb problémája a pass rush hiánya volt, amit az idei offseasonban úgy tűnik, sikerült megoldani Aaron Kampman megszerzősével, illetve a játékosbörze meglepetésemberével, Tyson Alualuval.

20. (19.) Denver Broncos

Tavaly a Broncos produkálta az év egyik legnagyobb visszaesését, amikor is 6–0-s mérlegről végül nem sikerült bejutnia a rájátszásba. Offseason közben elhagyta az együttest a liga egyik legjobb elkapója, Brandon Marshall, így igazi veszélyforrás nélkül maradt Josh McDaniels gárdája, ezért idén nagyobb teret kaphat a futójáték. A Broncost sem kímélte a sérüléshullám, a liga egyik legjobb védőjátékosát, Elvis Dumervilt elvesztették már a szezon előtt, így sok a probléma a Broncosnál.

21. (18.) Carolina Panthers
Matt Moore-ral, a fiatal irányítóval vágott neki a szezonnak a Panthers, de nem volt meggyőző, ráadásul a mérkőzés végén beszedett agyrázkódása sem javít a helyzetén. A Panthers bomba futópárosa, DeAngelo Williams és Jonathan Stewart mindössze 76 yardot tudtak összehozni, ez pedig kevés volt a Giants ellen. Carolinánál is sok a gond, a támadófal igen gyenge volt, nagyon lényeges lehet, hogy Jeff Otah, a liga egyik legjobb run blockere mikor léphet ismét pályára.

22. (27.) Kansas City Chiefs
Hatalmas fegyvertény, hogy a hétfő esti rangadón a Chiefs nem kisebb halat fogott ki, mint a San Diego Chargers, de már azon a meccsen is látszott, hogy Matt Cassel nem tudja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Ez az idény rajta múlhat, ugyanis nagyon ütős fiatal társaságot sikerült felépíteni Todd Haleynek egy remek védelemmel és egy még jobb speciális egységgel.

23. (20.) Arizona Cardinals
A most visszavonult Kurt Warner helyén hatalmas lyuk maradt. Az Arizona megszerezte Derek Anderson irányítót a Clevelandtől, de Anderson eddig hatalmas csalódás. Közben Karlos Dansby, a védelem vezére is távozott a csapattól, így ebben az évben jelentős visszaesés várható az arizonai együttestől.

24. (24.) Washington Redskins
Úgy tűnik, hogy a Philly nagy butaságot csinált, amikor a rivális Washingtonhoz küldte Donovan McNabbet, a „kiutált” irányítóját, ugyanis McNabb vezetésével ez a Redskins még okozhat meglepetéseket a szezon folyamán.

25. (29.) Seattle Seahawks
Rögtön az első fordulóban sikerült meglepnie mindenkit a Seattlenek, amikor is a 49erst verték meg könnyedén. Pete Carroll, az újonnan kinevezett USC edző nagyon jól draftolt, néhány éven belül ígéretes társaság alakulhat ki Seattle-ben.

26. (23.) Chicago Bears
Noha a Chicago győzelemmel kezdett a Detroit Lions ellen, csak egy kétes bírói ítéletnek köszönheti a sikert. Rettentően sok a lyuk a Bearsben, nem ebben a szezonban várni tőlük az áttörést.

27. (30.) Detroit Lions
Majdnem megvolt a Bears. Matt Stafford lassan bizonyítja, hogy miért is volt ő a 2009-es játékosbörze 1/1-es választottja, de amíg a detroiti vezetőség nem rak elé egy olyan támadófalat, ami meg is tudja őt védeni, addig nem fog tudni kibontakozni. A Bears ellen remekül kezdett, viszont a második félidőben meg is sérült, várhatóan több hetet fog kihagyni, így a Lions nem várhatja jó kedvvel a folytatást.

28. (22.) Oakland Raiders
Hatalmas meglepetésre kiválóan draftolt a Raiders, az elmúlt évekkel ellentétben. Viszont nem ártana elgondolkozni a támadófal megerősítésén is, mert a Titans ellen nem sikerült megvédeni Jason Campbell irányítót. A Raiderstől sem idén kell várni a megváltást, de jó úton halad mindenképpen a csapat.

29. (26.) Cleveland Browns
Mike Holmgrenék úgy gondolták, hogy elég lesz, ha a Jake Delhomme-Seneca Wallace irányító duóval mennek neki a szezonnak, hát ez korántsem ennyire biztos. De Clevelandben is újraépítés folyik, méghozzá nem is rossz, egy-két év múlva nagyon jó kis gárda lehet ez.

30. (32.) St. Louis Rams
Sam Bradford, az idei draft 1/1-esének érkezésével felvillant a fény az alagút végén, ami a Ramset illeti, de ami a legnagyobb gondja lehet Bradfordnak, hogy még mindig nincs igazi elkapója, akinek dobálni tudja. Avery, aki a legnagyobb fegyver lehetett volna, már az előszezonban sérültlistára került.

31. (31.) Tampa Bay Buccaneers
Sok sebből vérzik ez a Tampa Bay, távozott Antonio Bryant is, a csapat első számú elkapója, akire a fiatal reménység, Josh Freeman támaszkodhatott, így ettől a szezontól nem kell sokat várni, ami a Bucceneerst illeti.

32. (28.) Buffallo Bills
Hiába draftolta le C.J. Spillert a Bills, fal nélkül nem fog tudni érvényesülni. Márpedig az nincs Buffalóban, hasonlóan még jó néhány lyukkal, így a bölényektől idén győzelmet sem várhatunk sokat.

 NFL 2010
2. FORDULÓ  
2010. 09. 19. 19:00 Tennessee Titans–Pittsburgh Steelers  
2010. 09. 19. 19:00 Detroit Lions–Philadelphia Eagles  
2010. 09. 19. 19:00 Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens  
2010. 09. 19. 19:00 Atlanta Falcons–Arizona Cardinals  
2010. 09. 19. 19:00 Minnesota Vikings–Miami Dolphins  
2010. 09. 19. 19:00 Cleveland Browns–Kansas City Chiefs  
2010. 09. 19. 19:00 Carolina Panthers–Tampa Bay Buccaneers  
2010. 09. 19. 19:00 Green Bay Packers–Buffalo Bills  
2010. 09. 19. 19:00 Dallas Cowboys–Chicago Bears  
2010. 09. 19. 22:05 Denver Broncos–Seattle Seahawks  
2010. 09. 19. 22:05 Oakland Raiders–St. Louis Rams  
2010. 09. 19. 22:15 San Diego Chargers–Jacksonville Jaguars  
2010. 09. 19. 22:15 Washington Redskins–Houston Texans  
2010. 09. 19. 22:15 New York Jets–New England Patriots  
2010. 09. 20. 2:20 Indianapolis Colts–New York Giants  
2010. 09. 21. 2:30 San Francisco 49ers–New Orleans Saints  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik