(Szarka)lábjegyzet: shock to the system

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.10.06. 09:10
Címkék
Van annak egy diszkrét bája, amikor az ember hazaér, bekapcsolja a tv-t, és azt látja, hogy a kedvenc csapata vezet a nála sokkal esélyesebb Manchester...

Van annak egy diszkrét bája, amikor az ember hazaér, bekapcsolja a tv-t, és azt látja, hogy a kedvenc csapata vezet a nála sokkal esélyesebb Manchester City otthonában. Annak meg pláne, amikor ezután nettó húsz perc alatt sikerül hat, azaz 6 (!!!) gólt kapni. Ezek után egyből Billy Idol 1993-as slágere ugrott be, mint poszt cím.

A mérkőzés egyetlen pozitívuma: Mitro első gólja

A City ellen nem nagyon szoktunk győzni, és a különbség tavaly is egy ötös volt, de ez most akkor is más volt. Tavaly az első támadásból betaláltak, és a teljes mérkőzés alatt domináltak. Most nem. Most az első félidőben jobbak voltunk. Több góllal is vezethettünk volna. Ehelyett a 42. percben Agüero egyenlített. Ennek ellenére a félidőben a Digi stúdiójában elismerték, hogy jobbak voltunk. Ráadásul nem csak az a Bánki Dodó, aki a szurkolók miatt szimpatizál a csapattal, hanem még a Newcastle kapcsán folyton fanyalgó Fehér Csaba is. Aztán jött a zárlat, ami rövid volt, viszont pusztító.

Hét középkezdés egy meccsre kicsit sok...

Ami a második félidő elején történt, arra nincsenek szavak. Érthetetlen, hogy miért zuhantak így össze a srácok. Nem hinném, hogy Mbabu térdsérülése lehetett a gond (mindenesetre a fiatal svájci kidőlt vagy két hónapra), de egyszerre minden összeomlott. Amikor a meccs előtt kiderült, hogy Colback nem tudja vállalni a játékot kicsit megijedtem. Amikor aztán nyilvánosak lettek a kezdő 11-ek, és megláttam, hogy Gouffran játszik helyette, akkor meg nagyon. Végül is nem csak rajta múlt. Szinte minden védekező játékos csődöt mondott, pedig még Mitrovic is ott darált egy két gólnál.

Asszisztáltunk Agüero-nak a rekordhoz

A másik oldalon pedig minden bejött. Sergio Agüero eleve zseniális játékos, főleg ha még hagyják is játszani. Az egy meccsen szerzett öt góljával rekordot állított be, és a neve felkerült Alan Shearer, Andy Cole, Jermain Defoe és Dimitar Berbatov mellé a PL történelem könyvébe. Sőt, ha Pellegrini nem hozza be helyette Bony-t, akkor lehet, hogy simán lő még gól(oka)t, és mostanra egyedüli csúcstartó. Már a mesterhármasa is demoralizáló volt, és ezután jött De Bruyne látványos találata. Ez a csizmaszáras lövést követő gól az "amikor minden bejön" tipikus esete. Itt már a Newcastle játékosok csak zombiként ténferegtek a pályán. Pedig akkor még "csak" 4:1 volt.

McClaren egyelőre még a helyén van

Vezetőedzőnk természetesen nem érezte úgy, hogy le kellene mondania, ahogyan a tulajdonos sem akar megválni tőle. Steve McClaren szerint a problémák keletkezése az érkezése előttre datálódnak. Hárítás felső fokon. Egy dolog biztos. Most jön hat, papíron könnyebb mérkőzés, amiből minimum hármat meg kell nyerni, és maximum két vereség fogadható el.

Az októberi-novemberi program

Így ránézésre bármelyik meccs nyerhető, persze nem a jelenlegi hozzáállással. Norwich-ot mindenképpen ütni kellene, hogy győzelemmel készüljünk a Derby-re (a Sunderland a WBA vendége lesz). A Fekete Macskák után pedig a Stoke-Bournemouth duó ellen legalább 4, de inkább 6 pont kellene, mert sajnos a Leicester és Palace ellen nagyon nehéz dolgunk lesz. Persze tudom, hogy 3 ponttal a zsebben ezek merész tervek...

Létfontosságú ez a hat meccs, mert utána jön a decemberi őrület egy Pool, majd egy Tottenham elleni meccsel. Igaz ugyan, hogy ezt követően a Boxing Day és környéke nem lesz annyira húzós (Aston Villa, Everton, West Brom), akkora már annyira megfáradnak a csapatok, hogy érdekes eredmények szoktak születni.

Alapesetben persze most lehetett volna McClaren-t elzavarni, és így az utódának lett volna 2 hete, majd 6 könnyebb meccse felvenni a ritmust, de ez egyelőre nem téma Newcastle-ben. Kérdés, hogy lesz-e egyáltalán...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik