PL 8. forduló: Manchester City

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.10.02. 10:10
Címkék
Hétvégén egész szezonra letudjuk a manchesteri kirándulásainkat. Az Old Traffordon egy bravúros döntetlent sikerült elérni, kérdés hogy mire...

Hétvégén egész szezonra letudjuk a manchesteri kirándulásainkat. Az Old Traffordon egy bravúros döntetlent sikerült elérni, kérdés hogy mire megyünk az Etihad stadionban? Ugyanígy kérdéses egyelőre, hogy aztán jövőre kell-e egyáltalán Manchesterbe menni bajnoki meccseket játszani? A tabellára nézve ugyanis továbbra is észak-kelet Anglia szégyenkezhet a két 0 győzelemmel álló csapat miatt.Ugyanígy kérdéses egyelőre, hogy aztán jövőre kell-e egyáltalán Manchesterbe menni bajnoki meccseket játszani? A tabellára nézve ugyanis továbbra is észak-kelet Anglia szégyenkezhet a két 0 győzelemmel álló csapat miatt.

A Chelsea elleni meccs hősei: Mbabu, Mbemba, Ayoze és Mitrovic. Na meg kicsit Coloccini is felkéreckedett a képre.

Természetesen a múltheti, Chelsea elleni döntetlen adhat okot a bizakodásra, de ettől még ezen a hétvégén nem (sem?) mi vagyunk a meccs esélyesei. Ráadásul azzal, hogy a Kékek ellen kétgólos előnyt sikerült elpazarolni, sokkal kínosabb lesz, ha a City ellen nem jön össze a pontszerzés.

A Chelsea elleni meccsből elég sok mindent megtudhattunk. Ami talán a legfontosabb, hogy a fiatalok a kezükbe vették az irányítást. A mérkőzés húzóemberei egyértelműen a 22 éves Ayozé, a 21 éves Mitrovic, a(z állítólag) szintén 21 éves Mbemba és a 20 éves Mbabu voltak. Persze a már senior játékosnak számító 27 éves Krul védései is nagyon kellettek, de a mezőnyben az említett játékosok diktálták azt a tempót, amit a Coloccini, Sissoko, Wijnaldum, azaz a nagyobb rutinnal rendelkező játékosoktól vártunk/várnánk. A még mindig magát kereső de Jong-ról ne is beszéljünk.

Ayozé Perez gólja

Ebből az okfejtésből az is kiderül, hogy Paul Dummett bajban lehet a későbbiekben. Eddig Haidaraval kellett megküzdenie a bal bekk posztért, és a francia sérülékenysége miatt játszott is bőven. Most viszont ha felépül, akkor azon kaphatja magát, hogy Kevin Mbabu is előtte áll a sorban. Persze a fiatal svájci védőt múlthéten extrán spannolta az 50 ezer hazai szurkoló, úgyhogy akármilyen jó is volt, még lesz feladata, hogy tartósan a kezdő közelébe kerüljön. Viszont jó úton jár, az biztos, úgyhogy Dummettnek a "geordieságából" adódó homegrown státuszán kívül valami többet kell felmutatnia.

Mitro hergeli a közönséget

Aleksandar Mitrovic szerepe is kulcsfontosságú lehet. A Chelsea ellen is egy faulttal nyitott, de szerencsére sárga nélkül megúszta a mérkőzést. Ő tudja azt a játékot játszani, amit Cissé képtelen. Minden előrevágott labdáért, bárhol, bármely védővel szemben reális eséllyel indul harcba, a kaputól akár csak 20 méterre. A szenegáli erre soha nem volt képes. Ha visszalépett, akkor 40-50 m-re kellett hátrajönnie. Ott aztán - mivel nem volt a nyakán egy középhátvéd sem - szépen megtartotta a labdát, nem is erről van szó. Egyszerűen Papissnak kell még egy támadó, aki "trógerol" helyette. Pechére Ba távozása óta nem volt ideális partnere, most, amikor meg lenne, akkor előbb sérült, aztán padra kerül.

Ayozé és a háttérben Mitrovic. Az új alap támadó kettős?

Bizony ám a padra, mert az Ayoze-Mitrovic duó lehet a jövőben az alap csatársor. A szerb srác elemi ereje nélkülözhetetlen, ahogyan jó értelemben vett "kiszámíthatatlanságot" a támadó játékunkban egyértelműen a kis spanyol produkálja. Ayoze olyan cseleket, lefordulásokat, ütemtelen mozdulatokat mutat be már azzal is, ahogyan a labdát átveszi, amivel nagyon könnyen küld el gyufáért akár két védőt is egyszerre.

Ezek alapján az én kezdőm a következő lenne:

Persze játszhatna Wijnaldum középen Anita helyett, és akkor a szélre Thauvin vagy Aarons is jöhetne, de azért idegenben nem szabad ész nélkül nekirohanni a City-nek. Az említett játékosok gyorsaság nagyon jól jöhetne, amikor mondjuk csereként beszállnak.

A Cheslea ellen mutatott lelkes, majdnem végig fegyelmezett játék nagyon biztató volt, és City ellen is valami hasonló kell. Sokkal jobb csapat az övék, csak akkor szerezhetünk pontot, ha mindenki 110 %-ot ad ki magából.

A mérkőzést 16.00-tól a DigiSport 1 élőben közvetíti.

Tippjáték kérdés hamarosan!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik