PL 6. forduló: Watford

Vágólapra másolva!
2015.09.18. 10:09
Címkék
Nincs mit tenni, tovább KELL lépni. Lehetőleg előre... Eddig ez a szezon majdnem ugyanolyan botrányosan indul, mint az előző, és pár döntetlenre...

Nincs mit tenni, tovább KELL lépni. Lehetőleg előre... Eddig ez a szezon majdnem ugyanolyan botrányosan indul, mint az előző, és pár döntetlenre vagyunk tőle, hogy pont ugyanolyan borzalmasan álljunk. Egy éve a 8. fordulóban, hazai pályán, az újonc Leicester City ellen sikerült megszerezni az idény első győzelmét. Most a hatodikban járunk, és hazai pályán az újonc Watford lesz az ellenfél.

Steve McClaren elégedetlen a csapattal (na ja, az lenne a csoda ha nem így lenne) és ezért valószínűleg párat változtat a kezdőcsapaton. Kell is a vérfrissítés, mert a West Ham elleni fásultság tűrhetetlen.

A védelemmel nem sok mindent lehet variálni. Krul szegény mostanában nem bakizik (sőt talán övé a legtöbb védés ebben a szezonban eddig), nem tehet a gólokról. Janmaat jelenleg a legveszélyesebb támadónk (nevetséges, vagy inkább siralmas, de sajnos igaz), Mbemba a leginkább használható védőnk, Coloccini elvileg a vezér, Haidara pedig az egyetlen bevethető balhátvéd. Dummett, Williamson és Steven Taylor 1-2 hétig még sérültek, a padon így Lascelles ülhet majd. Ha nagy gáz lesz, akkor az univerzális középpályásokat kell bevetni, mint pl. Anita vagy Colback.

Timmy csak repked és repked... Hétfőn Payet lövéseinél minden hiába volt

Középen már lehet kavarni rendesen. A semmit nem mutató Thauvin, illetve az átlagban nem annyira rossz Anita viszont valószínűleg a padra kerül. Vurnon Anita esete nagyon fura. Az Ajax-ban egy jó kis box-to-box középpályás volt, akit aztán letettek jobb hátvédnek, ahonnan meg sem állt a holland válogatottig.

Newcastle-be is nagy reményekkel érkezett, de egy Cabaye-Tioté belső középpályára kellett volna bekerülnie, úgyhogy szép lassan állandó kispados lett. Az önbizalma lecsökkent és ezzel a teljesítménye is nagyon leromlott. "Pardewed", ahogy az angol mondja. "Párgyúzálták" szegényt, ami annyit tesz, hogy Alan Pardew vezetése alatt megtorpant a karrierje. Ezzel a jelzővel illették már Yanga-M'biwa-t, Bigirimana-t, vagy Shane Ferguson-t is.

McClaren-nél aztán tiszta lappal indult a kis holland, de a magabiztosság még mindig nincs meg, és ő az a típus, akit az ág is húz... Colo, Colback, vagy kb. bármelyik védekezéssel is törődő játékos apróbb jelentéktelen hibákat követ el egy meccsen, amikből nem lesz gól, vagy ha mégis, az nem annyira látványos a baki, addig Anita rossz megmozdulásaira mindenki hangos káromkodások közepette kapja fel a fejét. Olyan ő szűrőként, mint Williamson középhátvédként. Hiába hozna le egy meccset szinte tökéletesen, mindig van egy-két olyan szarvashibája, ami még ha nem is kerül pontokba, megbélyegzi a meccsen nyújtott teljesítményét. Pedig alapvetően technikailag jól képzett, gyors játékos, aki jól forog és adogat. Ennek ellenére most megint a padon van a helye...

Az eddigiek alapján balra láthatjátok az én kezdőmet. Mitrovic ugyan még csak a második meccsét piheni az eltiltása után, de a többi újoncnak magukhoz kell most már térniük.

Leginkább az a Wijnaldum kaphatná össze magát, akit kedden a Eindhoven-ben hivatalosan is elbúcsúztattak. Lezárt egy sikerekben gazdag, szép korszakot a pályafutásában, ideje megkezdeni az új fejezetet.

Mbemba eddig jól nyomja, remélem tartja a formáját. Thauvin-t pedig pihentetni kellene, hogy az utolsó fél órában csillogtassa a technikai tudását, a fáradt Watfordiak ellen. Ayoze Perez egyértelműen megérdemli a kezdőt, de én Obertan-nak is adnék egy lehetőséget, már csak azért mert tavaly is ő volt, aki meg tudta szerezni az első győzelmet érő gólt az akkori újonc ellen.

Helyette persze még Aarons és De Jong is megoldás lehet. Utóbbinál két dolog látszott a hétfői meccsen. Egyrészt "van agya" a játékhoz, olyan kombinációkat próbált meg Ayozé-val, amit előtte a többiektől nem nagyon láttunk. Másrészt sehol nincs kondiban, volt hogy simán nem ért oda a visszapasszra a saját maga által kezdeményezett kényszerítő után.

Elöl Cissé az egyetlen igazi alternatíva, mert Ayozé nem ék, és egyedül elöl még Papiss-nál is haszontalanabb. (Egyébként a jelenlegi keretünkben Mitrovic-on kívül max. Riviere lenne képes egyedüli csatárként játszani) Shearer a West Ham elleni meccs után nekiment a szenegálinak. Abban igaza is volt, hogy hulladék volt a teljesítménye, viszont ahogy egy kommentben írtam is, Cissé mindig akkor volt eredményes, ha volt mellette egy másik csatár, vagy legalább is komolyabb támogatás a középpályáról. Amikor a saját térfeléig vissza kell jönnie, hogy labdához érjen, akkor nyilván sokkal kevésbé veszélyes a kapura.

Akármeddig ragozzuk, nyerni kell a meccsen. McClaren-nek a héten ki kellett találni valamit, hogy a játékosok motiváltak legyenek, a szurkolóknak pedig bele kell hajszolni őket a győzelembe. A Watford managere szerint például ez lesz a kulcs. Mármint bármilyen (anti)játékkal elérni, hogy elcsendesedjen a St. James' Park. Quique Sanchez szerint ugyanis a Toon Army ha komolyan szurkol, akkor az őket nyomasztani, a hazai játékosokat pedig tüzelni fogja és abból nem jöhetnek ki jól.

Meglátjuk, de csak streameken, mert a 16.00-tól kezdődő mérkőzést nem közvetíti a Digi.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik