Capital One Cup: Sheffield Wednesday

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 14:09
Címkék
Szerdán a "Szerda" ellen játszunk 20:45-kor, a Capital One Cup (lánykori nevén: Ligakupa) harmadik fordulójában. A Watford elleni mérkőzés után...

Szerdán a "Szerda" ellen játszunk 20:45-kor, a Capital One Cup (lánykori nevén: Ligakupa) harmadik fordulójában. A Watford elleni mérkőzés után joggal mondhatnánk, hogy már most, 6 forduló után kiesési gondokra számíthatunk. Így aztán hagyjuk már ezt a retek kupát, és a bajnokság legyen az elsődleges. DE! Mivel a bajnokságban ezután egy hazai meccsünk lesz a Chelsea ellen, majd egy idegenbeli a Manchester City ellen, azt hiszem nyugodtan lehet erős csapattal menni a Wednesday ellen. A következő két bajnokin minden pont ajándék (lenne), mert felzárkózni valószínűleg úgyis csak a 8. forduló után fogunk. Ha fogunk...Szerdán a "Szerda" ellen játszunk 20:45-kor, a Capital One Cup (lánykori nevén: Ligakupa) harmadik fordulójában. A Watford elleni mérkőzés után joggal mondhatnánk, hogy már most, 6 forduló után kiesési gondokra számíthatunk. Így aztán hagyjuk már ezt a retek kupát, és a bajnokság legyen az elsődleges. DE! Mivel a bajnokságban ezután egy hazai meccsünk lesz a Chelsea ellen, majd egy idegenbeli a Manchester City ellen, azt hiszem nyugodtan lehet erős csapattal menni a Wednesday ellen. A következő két bajnokin minden pont ajándék (lenne), mert felzárkózni valószínűleg úgyis csak a 8. forduló után fogunk. Ha fogunk...

A régi dicső idők... Ilyet manapság csak DVD-n láthatunk...

Szinte napra pontosan 16 évvel ezelőtt, 1999. szeptember 19-én a Newcastle történelmi, 8:0-ás vereséget mért a Sheffield Wednesday-re. Ez volt Sir Bobby Robson első meccse a kispadon. Alan Shearer öt gólt szerzett. Nagyon régen volt.

Most megelégednénk egy sokkal kisebb sikerrel is, csak végre legyen valami siker. A Watford elleni mérkőzésen megint gyermekded hibák után kaptunk gyorsan két gólt. Mindkét esetben simán lesen lett volna a warfordi támadó, de az elsőnél Coloccni ragadt be csúnyán, és ha jól emlékszem az összefoglalóra, akkor a másodiknál is. (közben megnéztem, a második Mbemba sara volt, ott Colo a gólpasszt adó játékost nem tudta feltartóztatni. Sajnos megint mondogathatjuk, hogy mi lett volna, ha... Például, ha a mérkőzés elején megadják a jogos tizenegyest, amikor szinte letépték Cisséről a mezt, aki emiatt nem fért hozzá a labdához. Azért azt megmondhatná valaki, hogy miért nem fújta be a spori? Olyanokról én már letettem, mint az íratlan szabály, a hazai pálya előnye. Ilyen Newcastle-ben egyszerűen évek óta nincs. Viszont azért az elvárható lenne, hogy az ilyen esetekben kedvezzenek. Nem is! Nem kell kedvezni, csak adják meg, ami jár. Szerintem ha letépi a mezt a védő, ezt akkor sem fújták volna be.

Végül is teljesen mindegy már. Marad nekünk az érzés, amit legjobban a fenti kép tükröz. Ne már! Miért? Már megint!!! A csapat elvileg továbbra is összetart, és küzd a sikerért. McClaren szerint kell még egy kis idő, amíg beérik a munka. Csak kérdés, hogy mennyi? Lassan bele kellene nyúlni a dolgokba. A játékrendszerbe, a felállásba, és a taktikába, már ha eddig volt olyan.

Ennek megfelelően ény egy olyan 3-5-2-vel próbálkoznék, ahol Colback és Anita is szűrőből hátra tudna lépni a jobb illetve a bal szélre, középen pedig elvileg három erősebb testalkatú védő állna. Janmaat-ot, mint a csapat legveszélyesebb játékosát, pihentetném, ahogyan Ayozé-t is. Wijnaldum-nak és De Jong-nak viszont úgy hiányzik a sikerélmény, mint egy falat kenyér, őket játszatni kell, ahogyan Thauvin-t is, csak a második félidőben. De Jong egyébként nálam inkább csatár lenne, mert ott talán a kondija tovább kitartana. Hogy miért játsszon Cissé? Egyrészt mert Ayoze-nak pihennie kell. Másrészt Riviere még sérült, Mitrovic még eltiltott, Toney pedig tegnap játszott (és gólt is lőtt) a West Ham elleni, 2:2-re végződő U21-es bajnokin. Ráadásul Papiss-nak most kell mutatnia valamit, különben szombaton a padról nézheti, amint Mitrovic és Ayozé játszanak a Chelsea ellen.

A mérkőzést sehol semmi sem közvetíti, tehát stream nem, csak összefoglaló várható.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik