Newcastle - Southampton avagy Észak Dél ellen - 90 perc után 1-2

2538350 25383502538350 2538350
Vágólapra másolva!
2015.01.17. 17:01
Címkék
Szombat utolsó Premier League meccsét magyar idő szerint 18:30-kor rendezik és az edzőtlen, Cissétlen, Tiotétlen Newcastle a szárnyaló, BL helyre...

Szombat utolsó Premier League meccsét magyar idő szerint 18:30-kor rendezik és az edzőtlen, Cissétlen, Tiotétlen Newcastle a szárnyaló, BL helyre pályázó Southamptont fogadja. Miben reménykedjünk?

Kattintsatok a bővebb infókért és a kezdőért!

Érdekes, hogy pont a Szentekről gondolták azt a szakértők?, hogy ebben az idényben majd a kiesés ellen küzdenek annyira meggyengültek a nyáron. Nos, ennek semmi nyoma, úgy látszik, hogy Ronald Koeman pontosan tudta, hogy kiket kell venni a távozók helyére és kit kell megtartani. Talán ez (is) a különbség egy középszerű edző (Pardew) és egy kiváló manager (Koeman) között...

A játékos állományt tekintve nagyjából szerintem egy szinten van a két csapat, tehát néhány jobb meccsel, bravúr győzelemmel, mi is pályázhatnánk valahova a 4-6 helyre... De úgy tűnik ez nem idén lesz - majd jövőre, megint ezt mondjuk, mint már annyiszor.

Két meghatározó játékosunk ugye Afrikakupázik, és jó néhány pedig még mindig sérült, bár már többen elkezdték az edzéseket a hosszú távon hiányzók (Ryan Taylor, De Jong, Obertan) közül. Érdekes, ahogyan Tim Krul nyilatkozott De Jongról: a holland kapus állítólag azt mondta, hogy De Jong kb Fabregas szintű játékos, ezért majd óriási lökést ad, amikor visszatér. Hát úgy legyen! Addig is nézzük kikre nem és kikre számíthatunk ma:

Ők tehát a nem bevethetők, ideiglenes edzőnk és managerféleségünk Carver pedig a következő csapatot küldi ki a St James Park gyepére:

A felállással alapvetően ma nincs bajom, szerintem a lehető legjobb, talán Santont tenném be Haidara helyére, de a lényeg, hogy Williamson nem kezdő :) Cabellára kíváncsi leszek, a Chelsea ellen az első félidőben parádésan játszott, ha mellé Sissoko és Perez is hozza a legjobb formáját lesz esélyünk gólt/gólokat lőni és egy kis szerencsével megnyerni a találkozót!

Van néhány érdekes statisztika, ami sokat segíthet ha elemezni szeretnénk a meccs előtti helyzetet. Egyrészt biztató, hogy otthon a legutóbbi 9 meccsből csak egyszer kaptunk ki, ugyanakkor, ha a Szentek szereztek vezetést eddigi mérkőzéseiken a 2014-2015-ös szezonban, mindössze két pontot hullajtottak. Tehát nem szabad, hogy ők lőjék az első gólt! Ami nekünk kedvezhet az az, hogy legutóbbi 10 Southampton elleni hazai meccsünkön nem kaptunk ki: 8 győzelem és 2 döntetlen a mérleg. Viszont a legutóbbi 8 meccsünkön mindig kaptunk gólt, reméljük ma Krul parádézni fog. Valószínűleg szükségünk lesz rá, és arra is, hogy visszavágjunk a szeptemberi 4-0-ás vereségért.

A meccset a Digi adja, de streamet találhattok itt is:

http://banok.myfreeforum.org/Premier_League_FA_Cup_streamek_about8.html

Akinek talált valamilyen igen szuper HD streamet, ossza meg bátran!

Hajrá Newcastle!

A szünetben egy-egy az állás, pedig megtörtént, amitől tartottam, a vendégek szerezték meg a vezetést úgy, hogy az első 15 percben teljesen beszorítottuk őket... Aztán felívelték Pellének, aki bárkit simán lefejel - most is ez történt. Utána már üres volt a hely középen, és bár Janmaat szépen lekövette Eliat, a vendégek holland szélsője pont a legjobb ütemben lőtte el a labdát, Krul alig látott belőle valamit.

A gól kicsit megfogta a csapatot és a Southampton is magabiztosabb lett, ennek ellenére sikerült egyenlíteni: a 29-ik percben egy középre tett labdát Gardos próbált kivágni és pont Gouffran combjára rúgta a lasztit, ahonnan az a hálóba pattant. Mákunk volt, de összességében megérdemeltük az egyenlítést, nem volt jobb nálunk a vendég csapat. Itt van Gouffy mázlis gólja.

A probléma akkor van, amikor a labda nem a földön gurul, hanem a levegőben van: ott szinte semmi esélyünk nincs. A védőik erősek és magabiztosak, elöl pedig Pellé úr a levegőben. A második félidőben remélem jön még egy csatár, mert egyelőre kevés Ayoze elöl, egyedül... Csak azt nem tudom, ki helyett...

Második félidő:

Sajnos beigazolódott, hogy a Szentek, ha egyszer vezetést szereznek 10ből 9szer meg is nyerik a meccset. Most is ez történt. Hiába nyomtunk a második félidőben, hiába nem kaptunk meg egy teljesen jogos tizenegyest, hiába fújt több esetben ellenünk a bíró, kikaptunk. Elia lőtt még egy gólt a második félidő elején hasonló leosztásban, mint 45 perccel korábban: Pellé fejelte le a lasztit, Colo elkalandozott, Janmaat pedig lemaradt a hollandról. Ennyi. 1-2

No majd meglátjuk, hajrá srácok!

Newcastle United have lost just one of the last nine Barclays Premier League games at St James Park (W5 D3 L1).
Southampton have dropped just two points from winning positions so far this season, the fewest in the top flight.
The Magpies are unbeaten in their last 10 home Premier League games against the Saints (W8 D2).
Newcastle have not kept a clean sheet in their last eight Premier League matches against Southampton.
Ronald Koeman's side have allowed their opponents fewer shots on target against them than any other team in the top flight this season (58).
Newcastle United have scored the highest proportion of second half goals in the Premier League (76%).
Newcastle have scored more goals from substitutes than any other team in the top flight (8).
Papiss Cisse will be missing for Newcastle United in this match - the Senegalese striker has scored nine PL goals these season; four more than any other player for the club.
Graziano Pelle has hit the woodwork more often than any other player in the top flight this season (5).
Morgan Schneiderlin has scored three goals from just five shots on target this season.
Read more at http://www.fourfourtwo.com/statszone/8-2014/matches/755518/pre-match#EKSIxDqfYGAYz4fo.99

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik