Newcastle 3 : 2 Everton - Szép volt fiúk!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.12.29. 09:12
A Newcastle tegnap szépen zárta a 2014-es esztendőt. Egy fordulatos, izalmas meccsen sikerült végre legyőzni az Everton-t, végre legyőzni Roberto...

A Newcastle tegnap szépen zárta a 2014-es esztendőt. Egy fordulatos, izalmas meccsen sikerült végre legyőzni az Everton-t, végre legyőzni Roberto Martinez-t. A mérkőzéshez az alábbi linken találtok egy gólösszefoglalót. Az biztos, hogy a DigiSport ma esti PL magazinjában lesz miről értekezniük, hiszen mégiscsak 5 gólt láthattunk, na meg számon lehet kérni a bírón pár szabálytalanságot és egy egyértelmű kiállítást is. Még több képet, és "bulváros" leírást a DailyMail honlapján találtok. az alábbi linken találtok egy gólösszefoglalót. Az biztos, hogy a DigiSport ma esti PL magazinjában lesz miről értekezniük, hiszen mégiscsak 5 gólt láthattunk, na meg számon lehet kérni a bírón pár szabálytalanságot és egy egyértelmű kiállítást is. Még több képet, és "bulváros" leírást a DailyMail honlapján találtok.

Meg kell említeni, hogy az idei szezon két ügyeletes gólszerzője, Papiss Cissé és Ayoze Perez is betalált, valamint megszerezte első gólját a csapat színeiben Jack Colback is. Haladjunk azonban szép sorban.

Alan Pardew visszatért a szezon során leggyakrabban alkalmazott hadrendhez. Sammy Ameobi végül mégsem épült fel a mérkőzésre, ezért Gouffran kezdett, aki most sem volt túl jó, de legalább annyira rossz sem.

Alnwick ezúttal magabiztos volt, igazából egyik bekapott gólról sem tehetett. A védelemben Steven Taylor helyét Williamson vette át, aki összességében jól takarított, valamint egy gólpasszt is összehozott. A többiek a szokásosat nyújtották. Coloccini volt a rutin, a harmadik gólhoz asszisztot adó Janmaat a vállalkozó kedv, Dummett meg az alibi.

Mindkét Evereton gólnál egyébként az volt az érzésem, hogy azért érkezett egyedül Koné, illetve azért léphetett ki simán Mirallas, mert a két belső védő egymásra várt. A szezon során nem ezek voltak az első ilyen esetek, ami azért nem túl vidám dolog, mert olyan összeszokott, évek óta együtt játszó belső védőknél, mint Coloccini, Williamson vagy Taylor ennek nem lenne szabad előfordulni.

Középen Cheick Tioté a szezon során most mutatta meg először, hogy mire képes. Remek labdaszerzések, szinte tökéletes szűrés és gólpassz. Azért jellemző, hogy most lendül formába, amikor kezdődik az Afrikai Nemzetek Kupája. Colback is hozta amit tud, és még többet is, mert a hatalmas mázlival elé kerülő labdát okosan gurította el a kapus alatt.

Egy sorral előrébb most Sissoko is nagyon lelkes és fegyelmezett volt, nagyon veszélyes megindulásokat mutatott be, és legtöbb esetben csak felrúgni tudták. Ugyanígy Ayoze Perez-t is, aki eddig egyértelműen a legjobb igazolás ebben a szezonban. A kis spanyol szenzációsan játszik, gyors, ügyes és gólerős is. Gouffran kicsit jobb volt mint legutóbb, valószínűleg csak azzal kerül Cabella elé a sorban, hogy többet és jobban védekezik. Cabella egyébként a hajrában jól szállt be, és Riviere-el együtt kialakítottak pár veszélyes helyzetet. Sajnos nem sikerült megszerezniük az első bajnoki góljukat.

Elöl pedig ott volt Papiss Cissé. A kis képre kattintva láthatjátok a pillanatot, ami miatt az angol lapok minimum 3 mecces eltiltást jósolnak a szenegáli csatárnak. A könyökös egyértelmű, a jelenetsort megnézve viszont a bíró és segítői elég nagyot bakiztak.

A szöglet előtti, szokásosnak mondható kakaskodás során ugyanis Coleman fogta, húzogatta, ráncigálta Cissé kezét, aki legalább háromszor szabadította ki magát az ölelésből látványosan. Ezek voltak azok a hosszú másodpercek, amikor a bírónak vagy az asszisztensnek ki kellett volna szúrnia az esetet, és rendet kellett volna tenni a felek között. Semmi ilyen nem történt, mire Cissé megunta a dolgot és odasózott egyet. Természetesen erre nincs mentség, ki kellett volna állítani... Viszont az eset simán megelőzhető lett volna.

Amennyiben Craig Pawson játékvezető azt fogja írni a jelentésében, hogy nem látta az esetet, akkor Cissé eltiltásra számíthat. Ha igen, és a jegyzőkönyvebe az kerül be, hogy nem érzékelte súlyosnak a szituációt, akkor megússza.

És akkor itt át is térnék az Everton-ra. Roberto Martinez a kiállítás elmaradása miatt siránkozott a mérkőzés után, holott a Wigan managereként sokkal durvább szituácóban volt már az ő játékosa a hunyó. Biztosan emlékezetek arra a Wigan - Newcastle meccsre, amikor Callum McManamam brutálisan szétrúgta Massadio Haidara-t, akinek elsőre a pályafutása miatt kellett aggódnia az eset után. A stoplival térdre csúszó, a labdára egyáltalán nem irányuló mozdulat után egyébként a játékvezetői jelentésben az állt, hogy nem ítélték súlyosnak az esetet, így nem jött az utólagos eltiltás. Martinez pedig csak annyit mondott, sajnálatos a sérülés, de semmi szándékosság nem volt ebben az esetben. Na, én azóta jobban odafigyelek Martinez-re.

Azt gondoltam, hogy az Everton managereként majd felhagy ezzel a hentes stílussal, de tévedtem. Ott van neki a keretben 3-4 igazi favágó, akiket arra tart, hogy gyalulják le az ellenfelet. Az első számú ilyen címeres tulok Garreth Barry, aki a spanyol kedvence lehet. Ez a semmire nem jó, a PL-ben legtöbb sárgát összeszedő alibi romboló tegnap is megúszta lap nélkül, holott legalább kétszer rászolgált a sárgára. Akik végül kaptak azok Alcaraz és McCarthy voltak, milyen meglepő, két ex-Wigan focista, akik kimondottan Martinez kérésére érkeztek. Utóbbi a középpályán rúgott hatalmasat valamelyik Newcastle játékosba, míg Alcaraz a kontrázó Sissoko-t kaszálta el brutálisan, utolsó emberként. Tegyük hozzá, hogy Moussa nyakán lógott még egy Everton játékos, így nem volt klasszikus gólhelyzetben, de azért necces szituáció volt. A hajrában aztán Baines is produkált egy durva belépőt, de ő sem kapott lapot. A lényeg azonban a győzelem, ami nekem személy szerint különösen jóleső, tekintve hogy Martinez (nem az Everton-on van a hangsúly) ellen sikerült nyerni.

ÉÉÉÉÉÉS akkor a végére a kavarás!

A forduló előtt a Crystal Palace menesztette Neil Warnock-t, és az angol fogadóirodáknál 4/7 aránnyal a leginkább várható új manager Alan Pardew! A bajnokság elején (mielőtt Warnock-ot kinevezték volna) még érthető lett volna ez a lépés, most azonban fura.

Játékosként négy évig szolgálta a londoni kiscsapatot Pardew, így biztosan közel állnak a szívéhez a piros-kékek, DE!

1. Mind tudjuk, hogy 2020 nyaráig szóló szerződése van a Newcastle-nél, míg a Palace-ban lehet, hogy pár hónap múlva lapátra kerülne.

2. Két éve - amikor az EL miatti sok meccs, és a vékony keret csak az utolsó fordulókban lett biztos a bennmaradás - nyilatkozta Pardew, hogy akármilyen stresszesek is a mindennapok, az övé az egyik legjobb állás Angliában.

3. Tíz feletti sérültje volt szinte az egész szezonban, és ehhez képest egészen jól áll. Persze a kezdés katasztrofálisan gyenge volt, és bicskanyitogató, hogy nem tudunk derbit nyerni, de az összkép annyira nem rossz.

Emellett meg kell említeni, hogy a játékosok ragaszkodnak hozzá, és jelen pillanatban biztosan nem tenne jót egy új manager. Siem De Jong mondta, hogy már az előző szezon elején elkezdték a tárgyalásokat a leigazolásával kapcsolatban, és neki nagyon sokat jelentett a stabilitás, aminek az egyik legjobb példája, hogy régóta ugyanaz a manager.

Siem-nek persze nem kellene kétségbe esnie, hiszen Pardew helyére az első számú jelölt az a Frank De Boer lenne, aki 2010 óta irányítja az Ajax-ot, így dolgoztak már együtt éveken keresztül.

Fura dolog lenne ez a váltás, és amíg szeptemberben ujjongva értettem volna egyet egy ilyen döntéssel, most nem vagyok biztos benne, hogy annyira jó ötlet. Az Afrika Kupa miatt januárban hiányzik majd Tioté, Abeid és Cissé. Sissoko könnyen távozhat egy 15-20 millió fontos Arsenal ajánlat esetén. Nem biztos, hogy pont most kellene teljesen felforgatni a csapatot egy új managerrel.

Pardew pár napja még arról beszélt, hogy két játékost szeretne igazolni januárban, de hogy érzékeny a Palace témára azt az is mutatja, hogy az Everton meccs utáni sajtótájékoztatón nem ő, képviselte a Newcastle-t, hanem John Carver nyilatkozott.

Úgy gondolom lesz még itt érdekesség az év hátralévő három napján is, 2015-ben pedig pláne.

Január 1-én a St. James' Park-ba látogat a Burnley, de az már egy másik poszt.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik