Németország: közölték vele, hogy mennie kell, bosszúból szétszedte az öltözőt az edző

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.21. 22:14
Még a padlót is felszedte a csalódott edző (Fotó: bbv-net.de)
Címkék
Hihetetlen módon vezette le a feszültséget Niko Laukötter, a német negyedik vonalban érdekelt 1. FC Bocholt második csapatának vezetőedzője azt követően, hogy múlt héten közölték vele, az idény végén más veszi át a helyét a kispadon – vette észre a Spiegel.

 

Laukötter – aki egyébként másfél évtizedet töltött különböző minőségben a klub kötelékében – 2019-ben vette át az észak-rajna-vesztfáliai együttes tartalékcsapatát, majd 2020 nyarán (kihasználva a járvány miatti leállást) a saját költségén felújította a kilencedik vonalnak megfelelő Kreisliga A-ban szereplő fiatalok öltözőjét, s profi körülményeket teremtett ott. A Bocholt fiataljai így személyre szabott öltözőszekrényeket kaptak, de volt hangulatvilágítás és egy regenerációra használt medence is, s mindez kuriózumnak számított ezen a szinten.

A múlt héten azonban minden megváltozott, miután a klub vezérkara – cikkünk megírásakor ismeretlen okokból – közölte a trénerrel, hogy az idény végén véget ér a megbízatása. Laukötter vélhetően nem számított erre a bejelentésre (már csak azért sem, mert csapata a feljutásért harcolt), mert mérgében azonnali hatállyal lemondott a posztjáról, csapata pedig szolidaritásból sztrájkot hirdetett, s nem lépett pályára a hétvégi, SV Brünen elleni bajnokin, ezért csapata 2–0-ra kikapott a zöldasztalnál.

A távozó edző nem hagyta el üres kézzel az egyletet, a szó szoros értelmében szétszedte az öltözőt, amit három és fél éve még ő újított fel, s még a padlót is felszedte.

Ez nem hatotta meg a klub vezetőségét, Manuel Jara technikai vezető cinikusan nyilatkozott a helyi sajtónak.

„Ez az öltöző amúgy is túlméretezett volt a kilencedik osztályhoz, s még így is át lehet benne öltözni” – kommentálta a létesítmény szétszedését Jara. A klub vezetősége egy Facebook-posztban közölte, hogy megbeszélést tart a játékosokkal és az érintett tisztviselőkkel. Ez azért fontos, mert ha az együttes további két mérkőzésen nem lép pályára, akkor automatikusan kizárják a bajnokságból.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik