A Hamburg kijelentette: semmiképp sem engedik el Van Der Vaartot

Vágólapra másolva!
2007.08.15. 12:06
Rafael Van Der Vaart, a német Hamburg 24 éves holland középpályása mégsem igazol Valenciába. Jelenlegi klubjának vezetői ugyanis kijelentették: szó sem lehet a játékos távozásáról, 2010-ig maradnia kell.
Rafael Van Der Vaart szerint a Hamburg vezetői nem állták a szavukat
Rafael Van Der Vaart szerint a Hamburg vezetői nem állták a szavukat
Rafael Van Der Vaart szerint a Hamburg vezetői nem állták a szavukat
Rafael Van Der Vaart szerint a Hamburg vezetői nem állták a szavukat

„Van Der Vaart már pedig nem megy sehová!” – jelentették ki a német Hamburg illetékesei, reflektálva a holland középpályással kapcsolatos szóbeszédekre.

Rafael Van Der Vaart, a német csapat holland középpályása már jelezte, el szeretné hagyni az AOL Arénát a spanyol Valencia kedvéért, mely tizennégy millió eurós ajánlattal jelentkezett be a játékosért.

Horst Becker, a Hamburg elnöke azonban kategorikusan kijelentette, hogy a huszonnégy esztendős játékos 2010-ig, szerződése lejártáig nem igazol sehová.

„Semmilyen körülmények között nem engedjük el” – összegzett tömören.

Dietmar Beiersdorfer, a klub sportigazgatója még hozzátette: „A döntés már megszületett, Rafael marad.”

A történet ilyen alakulása azért furcsa, mert a futballista maga nyilatkozta még a héten: „Ha maradnom kell Hamburgban, az számomra enyhén szólva kínos lesz.”

Van Der Vaart eddigi hamburgi vezetők számára váratlan döntéséről igen határozottan és erősen fogalmazott: „Összetörték az álmaimat. Korábban megígérték, hogy lehetővé teszik a távozásomat, de hirtelen megváltoztatták a döntést. Ha valami inkorrekt, hát akkor ez az.”

„Abban a hitben voltam, hogy Spanyolországba igazolhatok, a Valencia pedig az álmom volt” – dühöngött a focista, akinek egyébként spanyol édesanyja van, és ez is a távozásra sarkallta.

A Hamburg csütörtökön a Honvéd csapatával játszik UEFA Kupa-selejtezőt.

RAFAEL VAN DER VAART PROFI PÁLYAFUTÁSA

ÉV KLUB MÉRKŐZÉS GÓL
2000-2005 Ajax (holland) 117 52
2005- Hamburger SV (német) 59 27
Holland válogatott
44 mérkőzés/11 gól
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik