Jürgen Röber kipakol és Christoph Metzelderéket hibáztatja

Vágólapra másolva!
2007.03.13. 12:41
Egy nappal lemondása után Jürgen Röber is elmondta a véleményét a Borussia Dortmundnál kialakult helyzetről. A távozó szakvezető szerint több más ok mellett néhány kulcsjátékos hozzáállása is meggátolta azt, hogy sikeres legyen a csapat.
Jürgen Röber
Reuters
Jürgen Röber
Jürgen Röber
Reuters
Jürgen Röber
Mint ismeretes, a Bochum ellen elszenvedett 2-0-s vereség után Jürgen Röber felállt a Borussia Dortmund kispadjáról. A szakvezető a télen vette át Bert van Marwijktól a vezetőedzői posztot, de vele sem lett sikeresebb az együttes: ugyan az első fordulóban szép győzelmet arattak a Bayern München felett, de utána egy győzelem mellett hat vereség volt a mérleg.

A vesztfáliai együttes vezetői hamar megtalálták Röber utódját, és a hétvégi, Nürnberg elleni bajnokin már Thomas Doll ül a kispadon.

Lemondása után egy nappal Jürgen Röber is elmondta a véleményét a Ruhr Nachrichten című újságban. Az 53 éves edző kemény szavakkal bírálta egykori játékosait.
„Beszélhetünk itt a játékoskeret minőségéről, sérülésekről, eltiltásokról, de ugyanakkor egyes játékosok nem megfelelő hozzáállásáról is. Ezek így együtt juttatták ide a csapatot.”

A szakvezető hozzátette, hogy többször azon gondolkodott az edzéseken, hogy ezt vagy azt a játékost bezavarja az öltözőbe, annyira keveset nyújtott. Ám nem tehetett semmit, mivel rendkívül szűkös kerettel dolgozhatott: a Hannover elleni meccsen mindössze 16 játékos volt hadra fogható. De utólag már bánja, hogy nem tette meg.

Röber különösen Christoph Metzeldert hibáztatta, akit eredetileg kulcsjátékosnak szánt csapatában. Szerinte mind a nyáron távozó válogatott védő, mind a védekező középpályás Sebastian Kehl többször is lazsált az edzéseken. Abban ő is hibázott, hogy a Bochum ellen Wörns helyett nem Brzenskát tette be a kezdőbe, valamint bizalmat szavazott Kehlnek is – de hagyta magát meggyőzni a csapattól, hogy ezekre a nevekre szüksége van a csapatnak.

A távozó edző Kringét és Brzenskát tudta mindössze dicsérni együtteséből, elmondása szerint legalább bennünk nem csalódott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik