Christoph Metzelder a nyáron otthagyja a Borussia Dortmundot

Vágólapra másolva!
2007.03.05. 14:30
Nyáron otthagyja a Borussia Dortmund csapatát Christoph Metzelder. A német válogatott védő február 28-ig nem reagált a klub szerződés-hosszabbítási ajánlatára, akik a jövőben már nem terveznek vele.
Hét év után különválnak Christoph Metzelder és a Borussia Dortmund útjai.

A válogatott védőnek még korábban felajánlott a klub egy szerződés-hosszabbítást, amelyet később hivatalosan is visszavont
„Christophnak és a menedzserének, Jörg Neubauernek adtunk elég a gondolkodásra, de nem kaptunk tőlük választ február 28-ig. Nekünk is tudnunk kell, hogy kivel tervezhetünk a jövőben…” – mondta Michael Zorc, a klub sportigazgatója.

Német sajtóértesülések szerint a 26 éves védő az Internazionale együttesében folytathatja pályafutását a következő szezontól.

Metzeldert 2000 nyarán a harmadosztályú Preußen Münstertől szerződtette a Borussia Dortmund. A védő jól szerepelt csapatában, azonban rengeteg sérülés is nehezítette karrierjét: példának okáért 2003 márciusa és 2004 decembere között két Achilles-ín-operáción is átesett, a 2003/04-es szezonban egy bajnokit sem játszott az első csapatban.

A 29-szeres válogatott futballista utódját máris elkezdték keresni Dortmundban: a legvalószínűbbnek a Bielefeld védője, a 23 éves Heiko Westermann szerződtetése tűnik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik