Puskás-díj: korábbi klasszisok döntenek a jelöltekről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.21. 12:48
null
A tavalyi győztesnek Ronaldo is gratulált (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos oldalán tette közzé, mely szakértők állítják össze az Puskás-díjra esélyes futballisták listáját.

A jelölteket pénteken hozzák nyilvánosságra, azt már azonban most lehet tudni, hogy a svéd Henrik Larsson, a kameruni és francia származású, de német női válogatott Celia Sasic, az angol Alan Shearer, a montenegrói Predrag Mijatovics és az amerikai Abby Wambach jelöli ki a díjra esélyes tíz gólt.

A 2017-es győztest az október 23-ai FIFA-gálán, a londoni Palladium Színházban jelentik be. Tavaly az év legszebb góljának járó Puskás-díjat a malajziai Mohd Faiz Subri kapta meg, aki a trófea átvétele után előkapta az okostelefonját, és abból olvasta fel angolul a köszönőbeszédét.

A gála átszervezésekor felvetődött, hogy a több korábban bevezetett elismerés mellett megszűnik a 2009 óta átadott, az Év góljáért járó Puskás-díj, de szerencsére erre nem került sor.

Alan Shearer az egyik szakértő, aki kijelöli a finalistákat (Fotó: AFP)
Alan Shearer az egyik szakértő, aki kijelöli a finalistákat (Fotó: AFP)

A 2009-ben a felcsúti Puskás Akadémián Sepp Blatter és Puskás Ferencné által bejelentett FIFA-kitüntetést kilencedik alkalommal adják majd át, korábban olyan világklasszisok is megkapták, mint Cristiano Ronaldo, Neymar vagy Zlatan Ibrahimovic.

Az októberi londoni gáláról ezúttal is a helyszínről tudósít a Nemzeti Sport.

A 2016-os győztes


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik