Menni, vagy nem menni... – Szeli Mátyás jegyzete

SZELI MÁTYÁSSZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2022.06.18. 23:18

NA, MOST INDULT BE AZ UBORKASZEZON a futballban. Ugyan klubszinten már hetek óta véget értek a küzdelmek, a négymeccsesre sűrített, vb-pótselejtezővel is színesített válogatott szünet még rátett két hetet az idényre. Tekintve, hogy példátlan módon a világbajnokságot télen rendezik, esemény híján újfent tömegével ontják magukból az átigazolási pletykákat a lapok, az erre „szakosodott” (ilyenek is vannak) újságírók. Az persze már ízlés kérdése, hogy az ember élvezettel fogyasztja-e ezeket, vagy éppen a fejét fogja, hiszen a hírcunamiban nehéz eligazodni, és mint mindig, most is sok az első ránézésre is megmosolyogtatónak tetsző információ.

A Barcelonát például csapatnyi futballistával hozták hírbe, miközben azt olvasni, hogy jelentős költségcsökkentést terveznek, és faragnának a fizetésekből, hiszen még az ingyen érkező új játékosokat sem feltétlenül tudnák regisztrálni.

A logika nem feltétlenül az átigazolási időszak „iparágának” szükségszerű velejárója.

Az is furcsa, hogy eddig talán egy meghiúsult ügylet, Kylian Mbappé párizsi maradása szólt a legnagyobbat, igaz, az sem mindennapos, hogy valaki kikosarazza a Real Madridot. Spanyolországban még mindig téma a világbajnok csatár döntése, ebből is látszik, a BL-győztest fájón érintette, hogy nem sikerült megszereznie. Abból a szempontból örülhetünk, hogy így leg­alább nem kell egy egész nyáron átívelő, (ál)fordulatokkal teli szappanoperával foglalkoznunk.

Már csak azért sem, mert a Messi–Ronaldo utáni időszak másik emblematikus alakjának tartott Erling Haaland ellenben már váltott, maradjunk annyiban, a Manchester City nem nagyon kereshet kifogásokat, ha nem sikerül címet védenie és nagyot dobnia a Bajnokok Ligájában. A Darwin Núnez megszerzésével szintén nagyot dobó Liverpoolnál pedig mintha már egy generációváltás alapjait is kezdenék lefektetni.

Az angol klubok amúgy is szokás szerint aktívak, mintegy 400 millió eurós költekezésükkel mindenki másnál többet fordítottak erősítésekre.

Ez persze nem meglepő, az már talán inkább, hogy a Manchester United még csak kurtította a keretét, de a sokadik állítólagos megújulás (ezúttal Erik ten Hag vezetésével) új érkezőkben még nem realizálódott.

Persze az átigazolási időszak szeptember elsején ér véget, de mivel a bajnokságok a téli vb miatt jellemzően korábban kezdődnek, helyzeti előnybe kerülhet, aki minél előbb kialakítja a keretét, amellyel nekivág az új idénynek.

Addig meg maradnak a pletykák.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik