Létesítmény: átadták a PEAC megújult műfüves labdarúgópályáját

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 14:05
Teljesen megújult a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club műfüves futballpályája a baranyai megyeszékhelyen; a 65 millió forintos – TAO-forrásból megvalósult – fejlesztés ünnepélyes átadását szombaton tartották – írja az MTI.

A Pécsi Tudományegyetem a fejlesztéssel kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a PEAC 15 szakosztályában összesen több mint ezren sportolnak, az óvodásoktól a szeniorokig. A labdarúgó-szakosztály, amely a megújult, világítással is rendelkező pályát birtokba veheti, összesen 136 utánpótláskorú és közel 40 felnőtt sportolót foglalkoztat.

Ács Pongrác, a PEAC elnöke az eseményen elmondta: a pécsi egyetemi sport és az egyesület 2023-ban ünnepli fennállásának százéves jubileumát, és az alkalomra készülve további fejlesztéseket terveznek. Mindezek keretében a klub pécsi, Stadion utcai telephelyén a Sport Sziget koncepció megvalósításának részeként a szakszövetség 132 millió forintot támogatásával fejlesztik a birkózótermet, a szombaton átadott, Verseny utcai műfüves pálya közelében pedig kézilabdacsarnok építése indulhat meg jövő év tavaszán.

A PTE közleményében emlékeztetett arra, hogy a kiemelt vidéki sportegyesületi címmel bíró klubnál az elmúlt hónapokban is történtek fejlesztések, például a közelmúltban adtak át egy új asztalitenisz-termet is.

A műfüves pályát a PEAC–Pécsvárad megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzéssel avatták fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik