FFT: miért ömlött a vér a kispesti kupadöntőben?

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 10:32
A FourFourTwo magazin Döglött akták sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal az 1994-es Magyar Kupa-döntő utáni parádés rendőri lovasbemutatót idézi fel.

A Magyar Kupa 1994-es döntőjének visszavágóját június 15-én rendezték a kispesti Bozsik-stadionban, és annak ellenére rendkívül feszült volt a hangulat (Hamar Istvánt és Szekeres Tamást ki is állította Hartmann játékvezető), hogy a kupa sorsa lényegében már eldőlt. A ferencvárosi Christiansen gólja után mindenképpen, hiszen azzal már 4–0 lett összesítésben, vagyis a Kispestnek öt gólt kellett volna szereznie. A sokezres Fradi-tábor ünnepelni érkezett Kispestre, az első perctől zúgott a „Kupagyőztes, kupagyőztes!” rigmus, és Christiansen gólja után a második félidőt akár már le sem kellett volna játszani.

A „harmadikat” meg pláne...

Hartmann hármas sípjele után ugyanis elszabadult a pokol: a hangosbemondó kérése ellenére a fradisták „természetesen” nem maradtak a helyükön a szektoraikban, hanem elözönlötték a pályát, megpróbáltak kedvenceik közelébe férkőzni, ereklyéket gyűjteni, leszaggatni a mezt, az alsónadrágot is a hősökről. A rendőrök azonban nem hagyták ezt, és megpróbálták kiszorítani a pályára beözönlő szurkolókat. A rohamrendőrök után megjelentek a lovasrendőrök is, félelmetes volt a látvány, és a tömeget csak véres küzdelemben sikerült megfékezni – szó szerint.

Az elképesztő történet – amelyet Benkő László akkori Honvéd-elnök, továbbá Nyilasi Tibor Fradi-edző, Ifj. Albert Flórián és Bodnár György masszőr visszaemlékezése tesz teljessé – elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik