Eurofutball: két csapattal bővült a BL-selejtező mezőnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.01. 14:30
Két csapattal újra bővült a következő labdarúgó Bajnokok Ligája-idény indulóinak tábora: az északír Linfield és a máltai Hibernians is megnyerte hazája bajnokságát a hétvégén.

Észak-Írországban az utolsó fordulóig kellett várni a bajnokavatásra: a Linfield 0–1-ről, Andrew Waterworth mesterhármasával 3–1-re legyűrte a Cliftonville-t, így két ponttal maga mögött tartotta a címvédő Crusaderst.

Az északír rekordbajnok Linfield – amelynek menedzsere nem más, mint a korábbi 95-szörös északír válogatott David Healy, a 2008-as Európa-bajnokság selejtezőjének 13 gólos gólkirálya – 52. alkalommal lett bajnok, ám szokatlanul sokáig, öt évig kellett várnia a legutóbbi elsősége óta.

Máltán egy forduló még hátravan, de a Hibernians előnye már behozhatatlan. Paola városának csapata 2015 után lett újra aranyérmes – összesítésben pedig 12. alkalommal, ami a negyedik helyre elég a máltai rangsorban.

A Hibs bajnoki címéhez tíz góllal járult hozzá a brazil Jorge Pereira da Silva, aki Jorginho művésznéven a 2012–13-as NB I-es idényben a Kecskeméti TE-ben futballozott; azóta most lett másodszor bajnok Máltán.

Mindkét aranyérmes klub a selejtező első körében kezdi majd a BL-szereplést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik