Edzősors: László Csaba Indiában vállalt munkát

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.08.30. 12:12
null
László Csaba Csennaiban fog dolgozni (Fotó: Török Attila)
Európa és Afrika után az ázsiai labdarúgásba is belekóstol László Csaba: a legutóbb a Sepsi OSK-nál dolgozó edző az indiai Chennaiyin FC-hez szerződött.


Az indiai Szuperliga kétszeres bajnoka (2015, 2018) és idei ezüstérmese vasárnap jelentette be, hogy az 56 éves, székelyudvarhelyi születésű, magyar és német állampolgárságú László Csaba lesz a csapat edzője a 2020–2021-es idényben.

Ő a hat éve alapított klub negyedik szakvezetője az olasz Marco Materazzi, az angol John Gregory és a skót Owen Coyle után. A 10 millió lakosú Csennaiban (régebbi nevén Madrász) korábban játszott az olasz világbajnok Alessandro Nesta, a brazil válogatott Elano és a norvég John Arne Riise is.

India immár a nyolcadik ország, amelyben László Csaba dolgozni fog. A magyar válogatott korábbi másodedzője az NB I-ben ült a Ferencváros és az MTK kispadján is, irányította Uganda és Litvánia válogatottját, a skót Heartsot és Dundee Unitedet, a belga Charleroi-t, a felvidéki Dunaszerdahelyt, majd legutóbb tavaly nyáron és ősszel a Sepsi OSK-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik