Dél-Korea: Klinsmann több mint 60 év után nyerne Ázsia-bajnokságot a válogatottal

Vágólapra másolva!
2023.03.08. 12:03
null
Jürgen Klinsmann az Ázsia-bajnokság megnyerését tűzte ki célul (Fotó: Getty Images)
A múlt héten kinevezett Jürgen Klinsmann az Ázsia-bajnokság megnyerését tűzte ki célul a dél-koreai labdarúgó-válogatottal, amely 1960-ban hódította el legutóbb a trófeát.

Az 58 éves német szakember a 2026-os, amerikai-kanadai-mexikói közös rendezésű világbajnokságig kötelezte el magát, és szerdán megérkezett Szöulba.

„Egy olyan csapatnak, amelyet az elmúlt húsz-huszonöt évben olyan edzők építettek mint Guus Hiddink, Uli Stielike és Paulo Bento, azt gondolom, nem lehet más a célja, mint megnyerje az Ázsia-kupát” – mondta Klinsmann, aki 2004 és 2006 között a német válogatottnak, majd 2011 és 2016 között az Egyesült Államok nemzeti csapatának volt a szakvezetője.

A német tréner szerint a dél-koreai válogatott az előző két vb-n Németország és Portugália legyőzésével megmutatta, hogy mennyire erős csapat, ezért izgatottan várja a közös munkát, amelynek első állomása március 24-én a Kolumbia elleni barátságos mérkőzés lesz.

A 2023-ra tervezett Ázsia-bajnokságra jövő év elején Katarban kerül sor, miután Kína tavaly a koronavírus-járványra hivatkozva visszalépett a rendezéstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik