Bosznia: háborús bűnössel pózolt az edző, megjárta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.10. 14:32
null
Petrovics (balra) és Arkan
Nem mindennapi történet Ljupko Petrovicsé: a boszniai szerb tréner csupán két napig volt az FK Sarajevo vezetőedzője, mivel előkerült róla egy régi fotó, amely miatt elküldték a klubtól.

 

Április nyolcadikán az FK Sarajevo bejelentette, hogy Ljupko Petrovics váltja Robert Jarnit a csapat kispadján. A 66 éves tréner szerdán megtartott egy edzést, majd csütörtökön rendkívüli sajtótájékoztató keretében elküldték a klubtól, a megegyezés ellenére nem írták alá a szerződését. Hogy miért?

A klix.ba bosnyák hírportál nyilvánosságra hozott egy fotót, amelyen Petrovics Zseljko Razsnatovics (közismertebb nevén Arkan kapitány) háborús bűnös társaságában látható, kezében egy fegyverrel. Az FK Sarajevo vezetősége a kép láttán úgy döntött, mégsem szerződteti a trénert, aki egyetértett a lépéssel, de hangsúlyozta: semmi köze nincsen a háborús bűnösökhöz.

Petrovics a legnagyobb sikerét edzőként az 1990–1991-es szezonban aratta, amikor – az egységes jugoszláv állam (és futball) végnapjaiban – a belgrádi Crvena zvezdával BEK-et nyert.

Az FK Sarajevo utólag bejelentette, hogy a Petrovicsról közzétett kép hamis volt, ám ennek ellenére sem szerződtetik a trénert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik