Anglia: megdőlt a tizenegyespárbaj-világcsúcs, 54 lövésig jutottak

Vágólapra másolva!
2022.03.10. 17:21
null
Egy az 54-ből (Fotó: chroniclelive.co.uk)
Két angol amatőr csapat szerda esti kupameccse valóságos tizenegyes-maratonit hozott, amivel megdőlt a leghosszabb párharc világcsúcsa – közölte a BBC.

 

Szerda este két, az angol 10. osztályban szereplő csapat, a Bedlington Terriers és a Washington FC csapott össze a helyi Ernest Armstrong-emlékkupa első fordulójában. A rendes játékidő 3–3-as döntetlenje után a szabályok értelmében tizenegyespárbaj hivatott eldönteni, hogy melyikük jusson tovább.

A szerda este csúcsdöntés még a rendes játékidő utolsó előtti percének kezdetekor is elég valószínűtlennek tűnt, miután a Washington a 90. percben egyenlített csak Bradley Chisholm harmadik találatával – „magától értetődően” tizenegyesből. A 40 néző előtt lejátszott összecsapást így a „szétlövés” döntötte el, s a közel háromnegyed órás párharc végül a hazaiak javára dőlt el. A két csapat játékosai közül mindenki – a kapusok is – két büntetőt végzett el, öten pedig harmadszor is a tizenegyesponthoz járultak a harmadik körben. A párharcot a 27. párban, az 54. büntető után a Washington FC nyerte meg 25–24-re.

A korábbi csúcsot egy 2016-os cseh regionális bajnoki tartotta 52 tizenegyessel, akkor a Batov 1930 és az FC Frysták szintén 3–3-as döntetlent ért el a rendes játékidőben, s az az évi kiírás szerint a bajnokikon döntetlen esetén büntetők döntöttek a győztes kilétéről – ez a Batov lett, 22–21-re nyerve.

A cseh párbajról videó itt található.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik