H. Á. 2019.10.17 14:24 Frissítve: 2019.10.17 14:25

Anglia: felmentették a szexuális zaklatás vádja alól Paul Gascoigne-t

A Teesside Crown Court bíróság elsőfokú döntése értelmében a korábbi 57-szeres válogatott angol labdarúgó, Paul Gascoigne nem bűnös az ellene felhozott szexuális zaklatás vádjában, ugyanakkor a bíró jelezte, enyhébb vádpont miatt fontolgatja a büntetés kiszabását.

 

Gascoigne (balra) érkezik a bíróságra (Fotó: bbc.co.uk/PA)

Az 52 éves volt futballista ügyében hétfőn tartottak bírósági tárgyalást, miután egy nő azzal vádolta meg, hogy tavaly augusztusban egy York és Newcastle között közlekedő vonaton szexuálisan zaklatta, valamint „erőszakosan megcsókolta”. A korábbi labdarúgó tagadta a vádat.

A BBC beszámolója szerint az ítélet kihirdetésekor Gascoigne elsírta magát, miközben a nézők soraiból hangos üdvrivalgással üdvözölték a felmentő ítéletet. Ugyanakkor a bíró jelezte, hogy enyhébb vádpontban elképzelhetőnek tartja a büntetés kiszabását.

Gascoigne azzal védekezett a bíróságon, hogy ő csak a nő önbizalmát akarta növeli azzal, hogy adott neki egy puszit a szájára, mert korábban egy férfi utastársuk dagadtnak nevezte a nőt. 

Ugyanakkor az ügyész a bíróságról távozva azt mondta a sajtó képviselőinek, hogy Gascoigne „hazudott, hazudott és hazudott” a tárgyaláson, és beismerte azt, hogy a vádbeli cselekmény elkövetése idején részeg volt.

Az egykori zseniális középpályás védője, ugyanakkor azt hangsúlyozta távozásakor, hogy védence közeledésének nem volt szexuális szándéka. 

„A saját naiv módján úgy gondolta, hogy ezzel a cselekménnyel növelheti a hölgy önbizalmát. Lássuk be, ez azért elég ügyetlen módja az önbizalom növelésének” – fogalmazott Michelle Heeley, az exfutbalista védője. 

Gascoigne az elmúlt években többször vett részt rehabilitáción súlyos alkohol- és kábítószer-függősége miatt, hasonló zaklatási ügye pedig tavaly novemberben volt, akkor egy nő azért jelentette fel, mert állítása szerint a Yorkból Durhamba tartó vonaton szexuálisan zaklatta őt.

Gascoigne 1988 és 1998 között 57 alkalommal szerepelt az angol válogatottban és tíz gólt szerzett.

 

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.

2021.09.14 09:44:45

Minden más foci CSILLAG PÉTER

The U.S., Canadian and Mexican candidate venues fight for the 2026 World Cup matches.