BACSKAI JÁNOS 2022.08.06 21:00 Frissítve: 2022.08.07 00:31

A 93. percben gólt kapott az Eszék, a 100.-ban kihagyott egy helyzetet

Sorozatban a negyedik mérkőzésén is nyeretlen maradt az Eszék, sőt, ezúttal ki is kapott a csapat az Istrától a horvát labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában rendezett mérkőzésen.

Fotó: NK Osijek

 

HORVÁT 1. HNL
4. FORDULÓ
Istra 1961–NK Osijek (Eszék) 1–0 (0–0)
Póla,
Aldo Drosina Stadion. Vezette: Kolaric
Istra:
Majkic – Hujber, Maresic, Perkovic, L. Marin – Duvnjak (Mumba, 63.), Mlinar, Cáseres (Galilea, 90.) – Kadusic (Erceg, 66.), Bakrar, V. Petkovic (Antovszki, 90.). Vezetőedző: Gonzalo García
Osijek:
Ivusic – Bralic, Skoric, Loncar, Bartolec (Mato Milos, 83.) – Brlek (Fiolic, 69.), Caktas (Bakic, 69.), Jugovic, Jurcevic – Topcagic (Miérez, a szünetben), Beljo (Mance, 83.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: Bakrar (90+3.)

„A legfontosabb, hogy csak magunkra koncentráljunk. Játékosainknak vissza kell szerezniük az önbizalmukat. Kaptak is a legutóbbi bajnoki után két nap szabadságot, hogy kitisztuljanak fejben egy olyan sorozat után, amely nemcsak a bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is hozott kudarcokat. Biztosan nem lesz velünk Kleinheisler László és Dario Nejasmic, Marin Leovac is kiesett. Ellenfelünknek sok új labdarúgója van, és az eddigi fordulók után többször változott az összeállítása. Persze eddig sem az számított, ki áll a másik oldalon, sokkal inkább az, hogy mi nem álltunk a helyzet magaslatán, a megfelelő szinten.”

Kevés mondattal is sokat mondott az Eszék vezetőedzője, Nenad Bjelica, aki így próbálta meg felrázni a rossz formában lévő csapatát.

Az Istra kezdett frissebben és jobban, soraiban a volt mezőkövesdi Frano Mlinarral és a kispadon Ante Erceggel, aki pályára lépés nélkül is legenda lett Debrecenben – a héten igazolt, volt honvédos Olekszandr Petruszenkót nem nevezte Gonzalo García. A legveszélyesebb eszéki az első félidőben a középső védő Mile Skoric volt, akinek a kapáslövése a lécen csattant, majd nem sokkal a lefújás előtt 16 méteres lövését elérte a jobb alsó sarok előtt a hazai kapus, Lovro Majkic.

Két kapufát is lőttek a hazaiak, a második után a hálóba talált Monszef Bakrar, de lesről.

Beállt a hajrára Ante Erceg is (éppen Prince Muambával együtt…), aki az előző két idényben az Eszékben játszott, Bakrar ismét lesről talált a kapuba, és nagyon nem akart összeállni az Eszék játéka. 

Erceg lövése majdnem beakadt a bal felső sarokba, Ramón Miérez kihagyott egy ziccert a ráadásban – Monszef Bakrarral azonban harmadszor már nem babrált ki a VAR.

Száznál is több percig tartott a mérkőzés, és a 100. percben egyenlíthetett volna még az Eszék, ám nem olyan napjait éli most az együttes, hogy beakadjanak a kapuba a lövéseik vagy éppen a fejesük, mint most itt Mato Milos próbálkozása.

PERCRŐL PERCRE


90+10. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+10. perc Milos a léc fölé fejeli az ötösről Jurcevic bal oldalról jövő, jobblábas szögletét!

90+9. perc Még egy szöglet az Eszéknek, utolsó sansz.

90+8. perc Mance és Skoric a főszereplő, dulakodás a pályán. Mile Skoric méterekre ellökte magától előtte Hujbert. A védőnek és a reklamáló hazai kapusnak, Lovro Majkicnak sárga lap.

90+5. perc Ivan Fiolic kap sárga lapot.

90+3. PERC ITT A BÜNTETÉS, Antonic elegáns passzát MONSZEF BAKRAR 18 méterről, középről jobbal a kifutó Ivusic fölött elegánsan a kapuba emeli. Hacsak nem les ez is… Hosszasan nézik… DE GÓL A GÓL, 1–0!

90+2. perc Jurcevic ívelését kapura fejeli az ötös jobb sarka elől Miérez, de kirepül a hazai kapus, és eléri a jobb felső felé tartó labdát.

Hét perc a ráadás!

88. perc Milos jobb oldali beadása is a hazai kapusé. Egy hazai játékos begörcsölt, ápolás a pályán.

84. perc ERCEG! Lő jobbal milliméterekkel a bal felső mellé kissé balról, 17-ről.

83. perc Antonio Mance váltja Beljót, Mato Milos be, Bartolec le. A hazai kapus meg szépen jön ki Miérez elé az ötösre Jugovic beadására.

79. perc Erceg összefejel Miérezzel, ápolás.

77. perc Az algériai légiós, Bakrar lő egy lesgólt a hajrában is... A VAR is megerősítette a bírói ítéletet.

73. perc MELLÉ, Bartolec jobbról jobbal bead, hat méterről, középről a bal alsó mellé fejeli azonban a labdát Beljo.

69. perc Ivan Fiolic be, Brlek le, Ognjen Bakic be, Caktas le.

69. perc Prince Mumba kap sárga lapot Jugovic ellökéséért.

Egy Erceg és egy Prince...

66. perc Beáll a debreceni transzferlegenda, Ante Erceg és Prince Mumba is. Csatárok a pályán.

ÉS NEM GÓL A GÓL!

De hosszasan vizsgálódik a VAR...

61. PERC VEZETNEK A HAZAIAK? Petkovic üresen marad a 16-oson, jobbal a bal oldali kapufára lő, félmagasan, BAKRAR az ötös bal sarkáról ballal a léc alá vágja a kipattanót. Középre: 1–0?

60. perc Ígéretes helyzetből nagyon rosszul találja el a labdát a 16-os jobb sarkán belül a hazai csk., Mlinar. Volt mezőkövesdi légiós.

58. perc Loncar és Bakrar összefejel, ápolás.

58. perc Beljo tízről nem sokkal fejeli a bal alsó mellé Brlek szép jobb oldali beadását.

56. perc Petkovic ziccerben, de önfeláldozóan kilép elé Ivusic, a szélső meg ijedtében jól a kapu mellé rúgja a labdát. Ismét Bralic hibázott nagyot, egy kósza Mlinar-indítást a szélső elé fejelt.

53. perc Bakrar lőne 16-ról, de szereli Skoric, Marin dühösen reklamál, lerántás volt. A bekkel ellökdösik sajátjaik a bíró elől.

52. perc Luka Marinnak sárga lap labdaelrúgásért.

50. perc Beljo jobbal jó 7 méterrel lő a jobb alsó sarok mellé, kissé jobbról, 19 méterről.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Ramón Miérez be, Topcagicnak nagyon nem ment ma. Ékcsere.

A hazai mester nagyon tehetséges labdarúgónak indult, a Real Madridban játszott, spanyol U-válogatottakban szerepelt, aztán csak kisebb holland, spanyol, izraeli, görög és ciprusi csapatokban játszott.

49 százalékban a hazaiaknál volt a labda ma, 2-szer lőttek kapura, 1-szer  kapu felületére, a vendégeknél ez az arány 8/2.

Nem kerettag ma a hazaiaknál a frissiben igazolt volt honvédos Olekszandr Petruszenko.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc A hajrá az Eszéké, veszélyesek Jurcevic ballábas beadásai. Bertolec jobb oldali megabedobását Skoric elé fejelik, aki ballal 16-ról kapura lő, a jobb alsó előtt fogja a labdát a vetődő Majkic, pedig két eszéki is rárontott, gólra éhesen.

Egy perc a ráadás.

42. perc
A 16-os bal sarkáról Loncar nagy erővel lő kapura, jobbal, de éppen a kapus ölét találta el.

40. perc Skoric szerel harcosan. Ápolás. Bakraf folytatja a jelek szerint, bár volt a kétperces ápolás közben egy kis mozgolódás a hazai kispadon.

33. perc Mario Jurcevic lekönyökli Kadusicot, sárga lap. És rögtönzött ivószünet az ápolás közben.

31. perc Szép hazai támadás végén Petkovic lő ballal 12-ről, kissé balról a kapusba.

28. perc Bartolec jobbal 30-ról jócskán a léc fölé lő.

Egy kis örökmérleg: 55 meccs, 10 pulai és 27 eszéki sikerrel, 49, ill. 74 rúgott góllal.

26. perc Ivusic elkap egy távoli szabadrúgást.

23. perc Kadusic csele jó Skoric mellett, de nem lő ballal 17-ről, passzol Cáseres felé, szerel a visszafutó Jugovic. KAPUFA, egy kósza beadást Marin elé fejel Bralic, a védő ballal 17-ről, középről a jobb oldali kapufa tövére lő. Ivusic térden állva fohászkodott, nem vetődött, pedig eléggé közel volt hozzá a labda.

19. perc LÉC, Skoric ballal 17-ről irgalmatlan nagy lövést ereszt meg a bal felső felé, de pár centiméterrel célt téveszt! Bartolec majdnem bedobásból adott gólpasszt, pontosabban még egy fejen is megcsusszan a labda a kapáslövés előtt.

17. perc Marin bal oldali beadása magas az ötös jobb sarkára befutó Kadusicnak. Luka Marin 24 éves, horvát.

14. perc Petkovic a 16-oson, de nem lő, a passz pedig rossz.

10. perc Bakrar megy el szépen a bal oldalon, a beadást megállítja Skoric, kirúgja a labdát a kapu elől Loncar. Rutin...

6. perc Mezőnyharc, majd Jugovic kap sárga lapot belemenésért.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga-zöld mezben és zöld nadrágban, az Eszék fehér mezben és kék nadrágban.

Hozzátette: a kazah ellenféllel szembeni európai kupabúcsú mindannyiukat letaglózta, viszont az elmúlt két esztendőben kivívott tiszteletet nem szabadna lerombolniuk. Már rutinos futballistáikra is nagy nyomás nehezedik, a fiatalabb kerettagoknak pedig még nehezebb a történtek feldolgozása – de bíznak magukban.

„A legfontosabb, hogy csak magunkra koncentráljunk. Játékosainknak vissza kell szerezniük az önbizalmukat. Kaptak is a legutóbbi bajnoki után két nap szabadságot, hogy kitisztuljanak fejben egy olyan sorozat után, amely nemcsak a bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is hozott kudarcokat – vázolta a sajtótájékoztatón Nenad Bjelica, aki néhány kulcsemberét pihentetni fogja. – Biztosan nem lesz velünk Kleinheisler László és Dario Nejasmic, Marin Leovac is kiesett, valamint kérdéses Ivan Fiolic, Mihael Zaper, illetve Ramon Miérez játéka. Ellenfelünknek sok új labdarúgója van, és az eddigi fordulók után többször változott az összeállítása. Persze eddig sem az számított, ki áll a másik oldalon, sokkal inkább az, hogy mi nem álltunk a helyzet magaslatán, a megfelelő szinten.”

Nenad Bjelica vezetőedző mentális oldalról közelítette meg a pulai találkozó adta kihívást.

A 28 esztendős magyar válogatott középpályás kapcsán Felcsútra visszatéréséről lehet hallani, Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a napokban többször elmondta, szeretné a csapatában látni.

Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője a múlt hét végi bajnoki meccset követőn két szabadnapot adott játékosainak, hogy − a klubhonlap beszámolója szerint − kiszellőztessék a fejüket az előző napok megpróbáltatásai után”, egyúttal jelezte, egy-két kulcsjátékosát, így például Kleinheisler Lászlót nem veti be a szombati összecsapáson.

 Az eszéki együttes szombaton az Istra 1961 vendége lesz a ligában, amely az eddig megrendezett három fordulóban összesen nyolc gólt kapva három vereséget szenvedett, a tabella utolsó helyén áll. De nyilván hiba lebecsülni, pláne, hogy az Osijek is vergődik.

GÖDÖRBEN AZ NK OSIJEK. A horvát élvonal bronzérmese a múlt héten kiesett az Európa-konferencialiga-selejtező második fordulójában a kazah Kizilzsarral szemben, a bajnokságban pedig az előző két fordulóban mindössze egy pontot szerzett, s immár három tétmérkőzéses a nyeretlensége.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ISTRA–OSIJEK MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

2022.08.10 20:20:49

Minden más foci VARGA ÁDÁM (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Nem okozott sok veszélyt a lelkesen küzdő német csapat • Ancelotti a Szuperkupa legeredményesebb edzője.

2022.08.08 15:47:11

Minden más foci B. D. K.

Már több mint 3.1 milliárd forintot gyűjtött össze a modell, akit egykoron CR-rel is összeboronáltak.

2022.08.07 14:26:44

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Mindkét csapat nyerhetett volna, annyi helyzet volt, végül egy sem ment be...