Női foci: visszavonult a válogatottságtól a gólrekorder Sinclair

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 09:24
null
Visszavonult a válogatottságtól Christine Sinclair (Fotó: Getty Images)
Kedden lépett pályára utoljára a kanadai női csapatban Christine Sinclair, aki a legtöbb válogatott gólt szerezte a világon.

 

A 40 éves futballista 1–0-s győzelemmel zárta le válogatott pályafutását Ausztrália ellen, utolsó meccse tiszteletére a Vancouver's BC Place Stadion az ő nevét viselte.

A kanadai játékos 331. alkalommal szerepelt a nemzeti csapat színeiben – ezzel második a válogatottsági örökrangsorban, melyet Kristine Lilly vezet 354 mérkőzéssel – és 23 év alatt 190 találatot szerzett, megelőzve a férfiaknál 128 góllal rekordernek számító portugál Cristiano Ronaldót is.

„Látni azt, milyen fejlődésen ment keresztül a sportág, és hogy milyen lehetőségek vannak még benne, akár válogatott, akár profi szinten, őszintén nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet. Szerencsésnek érzem magam, hogy a részese lehettem ennek a fejlődésnek” – mondta Sinclair a meccset megelőzően, amelyre több mint 45 ezer néző látogatott ki.

A kanadai csapat Sinclairrel a soraiban megnyerte a tokiói olimpiát, s a 2012-es londoni és a 2016-os riói játékokon is bronzérmet szerzett. A csúcstartó játékos hat világbajnokságon vett részt, és egyike azon három labdarúgónak, aki öt vb-n is betalált.

Sinclair még szeretne egy idényt játszani klubjában, a Portland Thornsban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik