Öt dolog, amit biztosan nem tudtál Ronaldóról

Vágólapra másolva!
2018.04.27. 17:02
null
Látogasd meg Ronaldót hazájában!
Ronaldo Luís Nazário de Lima, azaz a „Fenomén” vitathatatlanul a futball történetének egyik legnagyobb játékosa – most pedig lehetőséged van találkozni vele! Összegyűjtöttük a legérdekesebb tudnivalókat a brazil focistáról, melyek abban is segíthetnek, hogy megnyerd a brazíliai utat.

 

1. Ő volt az eredeti ’Ronaldinho’

Ha Ronaldinhóra gondolunk, biztosan nem Nazário de Lima jut először az eszünkbe, pedig valójában ő volt az első Ronaldinho. Amikor csatlakozott a brazil csapathoz, már játszott ott egy idősebb Ronaldo, ezért de Limát Ronaldinhónak, vagyis kis Ronaldónak kezdték hívni. Az 1996-os olimpiai játékok során a mezén is ez a név szerepelt. Később egy másik fiatal Ronaldo csatlakozott a csapathoz: de Asis Moreire szintén megkapta a kicsinyítő képzőt, és végül ő vált híressé Ronaldinhóként világszerte, míg Ronaldo az eredeti nevét viselte lenyűgöző karrierje hátralevő részében.

2. Ő volt a legfiatalabb, aki megkapta a Ballon d’Or díjat

Amikor Ronaldo 21 éves lett, megkapta a sokak által áhított francia Ballon d'Or díjat. Ezzel egy új rekordot is felállított: ő lett a legfiatalabb játékos, aki valaha megkapta a kitüntetést. 2001-ben Michael Owen közel járt, hogy elhalássza a rekordot Ronaldo elől, de pár hónappal lecsúszott a címről.

3. Számos nagy játékos tisztelte és tartott tőle

1998-ban az UEFA-kupa döntője során Ronaldo keményen megdolgozta Nestát, az egyik legígéretesebb védőt. Ronaldo segítségével a csapata nemcsak, hogy 3:0-ás győzelmet aratott, de Nesta egyik legnagyobb rémálma is valóra vált. A meccs után a védő bevallotta: „Karrierem legrosszabb élménye volt. Ronaldo egyszerűen megállíthatatlan volt.”

A Fenomén 2003-ban a Manchester United otthonában játszott a csapat ellenfeleként. Legjobb formáját nyújtotta, ennek köszönhetően pedig csapata egy góllal legyőzte a hazaiakat. Az egész aréna őt ünnepelte, pedig az „ellenséggel” volt. Beckham így emlékezett a meglepő fordulatra: „Ronaldo megsemmisített bennünket. Az egész tömeg felállt, és úgy ünnepelte őt, ahogy azt egy United játékos is megérdemelte volna. A Manchester szurkolók felismerik az igazi focit, és tudják, hogy kiváltságosak, amiért ott lehettek és láthatták Ronaldót játszani.”

4. „Olyan volt nézni őt, mint egy videojáték-karaktert.”

Ronaldót sokan csodálták a sebességéért: gyorsabb volt a labdával, mint a legtöbb ember anélkül. „Amikor Ronaldónál volt a labda, 2000 mérföld/óra sebességgel futott” – mondta költői túlzással a francia játékos, Zinedine Zidane. “Sosem láttam olyan játékost, aki ilyen precízen tudta volna irányítani a labdát, ilyen nagy sebességnél” – állította Marcel Desailly. „Olyan volt nézni őt, mint egy videójáték-karaktert.” Metaforikus értelemben ő volt az első PlayStation focista: a védjegyének számító trükk, az elastico akár a számítógép képernyőjén is születhetett volna.

5. Most te is találkozhatsz vele!

Ehhez mindössze vásárolnod kell egy limitált kiadású Snickers szeletet, és regisztrálni a www.snickers.hu weboldalon. A kapott kóddal tudod kitölteni a futball kvízt, és ha legalább 6 kérdésre helyesen válaszolsz, nyerhetsz egy utat Brazíliába, ahol személyesen is találkozhatsz a Fenoménnel. A nyereményjáték április 23-tól június 17-ig tart – ne maradj le!

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik