Messi helyett C. Ronaldóé az Aranycipő egy 11-0-s roham után

Vágólapra másolva!
2011.05.23. 13:26
null
Cristiano Ronaldo hátát nézhetik a mesterlövészek (fotó: Action Images)
Címkék
Cristiano Ronaldo nyerte meg az európai Aranycipőt, amelyet a bajnokságban legtöbb gólt szerző játékosnak ítél oda az UEFA. A portugál győzelme természetesen már a topligák hétvégi szezonzárásával (sőt gyakorlatilag már korábban…) biztossá vált, ma pedig a hivatalos listát is közzétette az európai szövetség.

A Real Madridot erősítő Cristiano Ronaldo negyven bajnoki gólt szerzett ebben a szezonban, és nagy fölénnyel hódította el az Aranycipőt. A második helyen végző Lionel Messi is kilenc góllal kevesebbet ért el a portugálnál – igaz, az argentin játékos teljesítménye akkor „esett vissza”, amikor góljaira már nem volt nagy szüksége a Barcelonának.

A Spanyolországban Hugo Sánchez abszolút rekordját megdöntő Cristiano Ronaldo a Real záró mérkőzésén is két gólt szerzett, ami után nem is győzött hálálkodni a csapattársaknak, akik szemmel láthatóan minél több gólt szerettek volna rúgatni CR-rel.

„A csapattársaim nélkül ez nem lett volna lehetséges. Nekik és a szurkolóinknak ajánlom a Pichichi-díjamat. José Mourinho azt akarta, hogy a lehető legtöbb szerzett góllal fejezzük be a szezont, úgyhogy a következő idényt is úgy kezdhetjük meg, hogy jó úton járunk. Nehéz lesz megismételni ezt a teljesítményt, de keményen fogok dolgozni azért, hogy ismét elérjem ezt” – mondta Ronaldo, aki a 2007–2008-as manchesteri egyéni rekordját (31 gól) döntötte meg ezúttal.

A második helyen Lionel Messi végzett: a Barcelona aranylabdás klasszisa az utolsó négy fordulóban nem szerzett gólt, így az ez idő alatt 11-szer betaláló Ronaldo végül könnyedén hódította el az Aranycipőt.

A harmadik helyet az olasz és a német bajnokság gólkirálya, Antonio Di Natale és Mario Gomez szerezte meg. Említést érdemel, hogy a fenerbahcés Alex hozzájuk hasonlóan 28 góllal zárt, ám a török bajnokság a topligák kétszeres szorzója helyett csak 1.5-szeressel esik latba.

40 TALÁLAT 38 FORDULÓ ALATT

AZ ARANYCIPŐ-VERSENY VÉGEREDMÉNYE
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 40x2 = 80
2. Lionel Messi (Barcelona) 31x2 = 62
3. Antonio Di Natale (Udinese) 28x2 = 56
Mario Gomez (Bayern München) 28x2 = 56
5. Edinson Cavani (Napoli) 26x2 = 52
6. Moussa Sow (Lille)
25x2 = 50
7. Papiss Cissé (Freiburg) 22x2 = 44
Kévin Gameiro (Lorient)22x2 = 44
9. Alex (Fenerbahce)28x1.5 = 42
Dimitar Berbatov (Manchester United) 21x2 = 42
Samuel Eto’o (Internazionale) 21x2 = 42
Carlos Tévez (Manchester City) 21x2 = 42
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik